Hírlevél – 2021. 10. 07.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. október 7.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


DesignPécs – előtérben a helyi kreativitás
A DesignWeek-hez kapcsolódva, Pécsett október 8-17. között újra bemutatkoznak a régió kiemelkedő kreatív ipari vállalkozásai, képviselői, megismertetve a helyi tervezői lehetőségeket. A rendezvénysorozat a kreatív iparhoz kapcsolódó programokat kínál a laikus és a szakmai érdeklődőknek egyaránt. A kamara és a társzervezők szeretnék láthatóvá tenni azt a világszínvonalat képviselő potenciált, ami a dizájn területén jelen van Pécsett.


Kitörési pontok – merre megy a tőke?!
Keressük a megye/régió kitörési pontjait. A válsághelyzet bemutatása mellett a helyi mérvadó vállalkozásokkal együtt folyamatosan dolgozunk a belső kooperációkon alapuló fejlesztéseken. Szükséges rossz, hogy fel kell hívni a döntéshozók figyelmét a hiányokra és a sürgető feladatokra! A nedves avar alatt erős parázs van, jelzem!

Széchenyi Mikrohitel GO!
A gazdaság újraindítása érdekében a legkisebb vállalkozások számára elindult a Széchenyi Mikrohitel GO! új hitelkonstrukció a Széchenyi Kártya Programban, amely a mikrovállalkozások beruházási céljait segíti.

Rendkívüli adó-visszatérítés a gyermekes családoknak!
Szeptember 30-án kormányrendelet formájában jelentek meg a gyermeket nevelő családoknak járó szja-visszatérítés részletszabályai. 2022. február 15-ig visszatérítik a gyereket nevelő szülőknek az általuk 2021-ben befizetett személyi jövedelemadó egy részét vagy egészét a befizetett adó függvényében. Az adóvisszatérítésből részesülnek a gyereket nevelő kisvállalkozók is.


Dél-Dunántúli Gazdaság
Javában zajlik a 4. ipari forradalom; Elérkezett a pályaválasztási döntés ideje; Európán kívülről is érkeznek megrendelések; “A robot mint szolgáltatás üzleti modellünkkel társítva Covid-álló szolgáltatás lehet.” Megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság októberi száma. Olvasson bele!

Konjunktúra kutatás MKIK GVI 2021. ősz
Vegyen részt Ön is az MKIK GVI 2021. októberi konjunktúra kutatásban! A mostani adatfelvétel témakörei között sajnos továbbra is fontos téma a koronavírus-járvány gazdaságra gyakorolt hatása.

Minőségi acélszerkezetek az IMG Építő Kft.-től
Új szabványokat vezet be az Építőipari Technológia Klaszter (menedzsment szervezet: PBKIK) egyik alapító tagja, az IMG Építő Kft. az acélszerkezetek gyártásánál.

PÁLYÁZATOK

KKV kapacitásbővítő támogatás
A program célja, a munkaerő intenzív gazdaságélénkítés, az egészségügyi járvány okozta első sokk után alkalmazkodni tudó vállalkozások támogatása, humán és termelési/szolgáltatási kapacitásaik visszaépítésében.
Korábban megjelent pályázatok

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Nemzetközi gazdasági hírek – 2021. 39. hét

Heti jogász 2021. 38 – 39. hét

Előtérben a pályaorientáció

Irányítsd céged a jövő eszközeivel! Mesterséges intelligencia a vállalatirányításban

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

A globális élettudományi ipar számára kémiai szolgáltatások és termékek vezető brit szolgáltatója új módszertannal és új vegyületekkel rendelkező egyetemi, kutatóintézeti és KKV partnereket keres licencszerződés vagy technikai segítségnyújtással járó kereskedelmi megállapodás céljából. Megnézem >>>


Szlovén cég italgyártó és palackozó üzemeket keres gyártási és kiszervezési megállapodás keretében alacsony alkoholtartalmú szénsavas ital gyártásához. Megnézem >>>


Sajtkereskedőknek beszállító holland csomagolóanyag-fejlesztő és kereskedő cég fenntartható, átlátszó csomagolófólia-technológiát keres. Nyílt innovációs felhívás. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


BeHEALTH 2021 – online rendezvény
2021. október 26-28., online. Egészségipar.

RENDEZVÉNYEK


Termékdíj és egyszer használatos műanyag termékek 2021 előadás és webinárium
2021. október 12.
A környezetvédelmi termékdíj körüli változások több szektor érintenek, a vendéglátástól a kiskereskedelmen keresztül a könyvelési szolgáltatásokig és hulladékkezelésig. A webináriumon az érintett termékeken kívül szó lesz a termékdíj körüli adminisztrációs feladatokról és könyvelési kérdésekről, valamint tippeket oszt meg a szakértő az ellenőrzések kapcsán is.

Young Spirit: Reflektorfényben az Üzlet 4.0
2021. október 20.
A technológiaváltás K+F konferenciája innovatív cégvezetőknek és fiatal kutatóknak. Az esemény a szegedi ELI-ALPS Kutatóközpontban kerül megrendezésre 2021. október 20-án, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara társszervezésében.

i-Days 2021 innovációs ötletverseny – idén élőben (is)!
2021. november 4.
2021 november 4-én a Pécsi Tudományegyetem ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézete az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel együttműködésben ismét megrendezi a tavaly nagy sikerrel zárult Innovation Days elnevezésű ötletversenyét.


Először a szemeddel eszel – snassz tálalás helyett ételdizájn “Vállalkozói pódium”
2021. október 13.
Mi alakítja az ételekről való gondolkodásunkat? Aki kérdez: Kis Tünde újságíró. Aki válaszol: Kántor Éva, csokimester, Heaven Chocolate and More és Miseta Zoltán, étteremtulajdonos, Blöff Bisztró.

EEN Future of Workwear – online rendezvény
2021. október 25-29.
A Future of Workwear mind a fiatal, mind a tapasztalt vállalkozókra összpontosít a munkahelyi biztonság és védelem, a textilipari innovációk, a viselhető eszközök, a beszállítók és a logisztika területén.

Közép-Európai Űripari Nap és Üzleti Találkozó
2021. november 11.
A rendezvény lehetőséget nyújt az űriparban és űrkutatásban tevékenykedő közép-európai (cseh, lengyel, szlovák, magyar) cégek, stakeholderek, kutatóintézetek, egyetemek képviselőinek, illetve az anyagkutatás területéről nem közvetlenül űripari cégek és kutatóintézetek, alkatrész-beszállítók, IT fejlesztők (stb.) képviselőinek megismerésére, együttműködések kialakítására a régióban.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
A regisztrált vállalkozásoknak minden év március végéig kell megfizetni az ötezer forintos kamarai hozzájárulási díjat és aktualizálni nyilvántartott adatait. A baranyai székhelyű vállalkozások kamarai hozzájárulását a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájára várjuk:

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse. Az átutalás bármilyen bankszámláról történhet, az összeg átutalásánál a közlemény rovatba kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas