Hírlevél – 2021. 10. 14.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. október 14.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Szakképesítések és kapcsolódó változások
Augusztusban jelent meg és szeptember 1-jén lépett hatályba a 34/2021-es ITM rendelet az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről, mely sok esetben megváltoztatta az egyes gazdasági tevékenységek tekintetében a szükséges végzettséget. Az új jogszabály tervezése során és annak megjelenésével párhuzamosan a pécsi kamara megküldte módosítási javaslatait a munkaerőpiaci problémák felmérése mentén, hogy mely új szabályozásokat tartunk aggályosnak, illetve melyek okozhatnak problémát a működő vállalkozásoknak.


FinTech – Költséghatékonyság és innováció digitális pénzügyi megoldásokkal KKV-k számára
Miért éri meg a KKV-knak a pénzügyi digitális transzformáció technológiai megatrendjeire rákapcsolódni? Milyen lehetőségeket nyitnak a fizetés, a forrásgyűjtés, a befektetéskezelés, hitelközvetítés és a biztosítások terén a FinTech megoldások a vállalkozásoknak lokációtól függetlenül? Ezekre kaphat választ október 20-án.

Széchenyi Mikrohitel GO!
A gazdaság újraindítása érdekében a legkisebb vállalkozások számára elindult a Széchenyi Mikrohitel GO! új hitelkonstrukció a Széchenyi Kártya Programban, amely a mikrovállalkozások beruházási céljait segíti.

Ipar 4.0 – javában zajlik a 4. ipari forradalom
Az ipar 4.0 elképesztő megoldásokat hozott az elmúlt évtizedben. Hogy a baranyai vállalkozások milyen ipar 4.0-s megoldásokat alkalmaznak, ezeket miként tudják kamatoztatni a vállalkozásukban, ezt igyekeztünk összefoglalni ebben a cikkben.

Munkahelyi oltási program
A Baranya Megyei Oltási Munkacsoport döntése alapján lehetőség van arra, hogy egy cég/vállalat saját munkavállalóinak szervezett oltási programot tudjon biztosítani. Ez a harmadik körös oltások esetében is érvényes.


Kamarai felnőttképzés újratöltve
Az elmúlt két héten új képzési programok alapján kerültek megrendezésre gyakorlatorientált tanfolyamok a kamarában a Kamarai Oktatási Központ szervezésében. Tanuljon továbbra is velünk!
Reklamációkezelés, belső hibák feltárása és folyamatos fejlesztés képzés ÉS Minőségirányítási belső auditor képzés

A nagy méretű tervrajzokat a jövőben is papírra nyomtatják, így van jövője a cégnek
Ha valakinek azt mondják, hogy az ANKA-REPRO Kft. a régió egyik legkorszerűbb reprográfiai szolgáltatója, nem biztos, hogy be tudja azonosítani, mivel is foglalkozik a vállalkozás. A jövőre 30 éves céget még a mostani ügyvezető édesapja alapította.

Tanulni egymástól – egy szakmai delegáció margójára
Október 7-én szakmai látogatást tett kamaránkban a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (GYMSMKIK) Ipari Tagozatának elnöksége, a delegációt az Iparfejlesztési Bizottság látta vendégül.

PÁLYÁZATOK

KKV kapacitásbővítő támogatás
A program célja, a munkaerő intenzív gazdaságélénkítés, az egészségügyi járvány okozta első sokk után alkalmazkodni tudó vállalkozások támogatása, humán és termelési/szolgáltatási kapacitásaik visszaépítésében.
Korábban megjelent pályázatok

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Új évad indult a kamara Humán Klubjában

Nemzetközi gazdasági hírek – 2021. 40. hét

Heti jogász 2021. 40. hét

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Francia egészségügyi kkv egészségügyi szoftverpartnert keres átfogó digitális megoldás összeállításához. Megnézem >>>


Ecetes termékeket és szirupokat gyártó litván cég forgalmazói és gyártói megállapodás keretében keres partnereket. Megnézem >>>


A fűtési, szellőztetési és légkondicionálóiparban dolgozó brit mérnöki és tervező cég gyártókat keres kiváló minőségű rozsdamentes acélból és sárgarézből készült nyomástartó edények, szelepek és szerelvények gyártásához. Megnézem >>>


Egy környezetbarát bőráru-tervező és -készítő francia kkv keres növényi alapú bőr, parafa vagy cellulóz beszállítókat. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


EEN Future of Workwear
2021. október 25-29., online. A Future of Workwear mind a fiatal, mind a tapasztalt vállalkozókra összpontosít a munkahelyi biztonság és védelem, a textilipari innovációk, a viselhető eszközök, a beszállítók és a logisztika területén.

RENDEZVÉNYEK


H2WORLD – hibrid üzletember találkozó
2021. november 10-12.
A november 10-12. között a H2Worldben megrendezésre kerülő Nemzetközi Hidrogénenergia Kiállítás és Fórumon dél-koreai és nemzetközi vállalatok és szakértők találkoznak, hogy megvitassák a hidrogénstratégia, a hidrogénmobilitás, az energiatermeléshez használt üzemanyagcellák és a termelés kulcsfontosságú témáit.


Közép-Európai Űripari Nap és Üzleti Találkozó
2021. november 11.
A rendezvény lehetőséget nyújt az űriparban és űrkutatásban tevékenykedő közép-európai (cseh, lengyel, szlovák, magyar) cégek, stakeholderek, kutatóintézetek, egyetemek képviselőinek, illetve az anyagkutatás területéről nem közvetlenül űripari cégek és kutatóintézetek, alkatrész-beszállítók, IT fejlesztők (stb.) képviselőinek megismerésére, együttműködések kialakítására a régióban.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
A regisztrált vállalkozásoknak minden év március végéig kell megfizetni az ötezer forintos kamarai hozzájárulási díjat és aktualizálni nyilvántartott adatait. A baranyai székhelyű vállalkozások kamarai hozzájárulását a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájára várjuk:

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse. Az átutalás bármilyen bankszámláról történhet, az összeg átutalásánál a közlemény rovatba kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas