Újranyithat a Szent János Hotel Mohácson

A hotel működtetéséért felelős Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. a kisebb felújítási, javítási munkálatokat már elvégezte, személyzet felvétele is zajlik. A tervek szerint december 1-én nyithat újra a szálloda.

Számos turisztikai látnivalót és programot nyújtó városban a megfelelő mennyiségű szálláshely hiánya rendszeresen problémát okoz. Ennek érdekében az Önkormányzat a Pécsi Egyházmegyével egy öt éves időtartamra szóló, közös üzemeltetési szerződés kötött a szálloda működtetéséről.

Az épületet kora ősszel vette birtokba a Városgazdálkodási Nonprofit Kft. majd a javítási munkálatok végeztével és a személyzet biztosításával a december elsejei nyitásra készülődnek.

A hotel, nyitása után már vendégül tudja látni, decemberben a Selyemgyár Kulturális Negyedben megvalósuló rendezvények vendégeit. Másrészt próbaidőszaknak is tekinthető a következő év februárjáig, azaz Busójárásig a működtetés, ami idő alatt az előre nem látható problémák is kiderülhetnek. Így az üzemeltetők fel tudnak készülni, a mindig telt házas farsangra is.

A városban a megfelelő minőségű szálláshely biztosítása, illetve a Selyemgyár Kulturális Negyed működtetése kapcsán az Önkormányzat fenntartja szándékát a Szent János Hotel megvásárlására.

Forrás: Mohácsi Magazin