Épül a kikötő Mohácson

Az országos közforgalmú kikötő kiszolgáló csarnokának szerkezetépítési munkái már befejeződtek, hamarosan megkezdik a szükséges útépítési munkálatokat is.

Tavaly szeptemberben rakták le a város új, országos, közforgalmú kikötőjének alapkövét. A beruházástól az önkormányzat a helyi gazdaság élénkülését, Mohács regionális szerepének erősödését várja. A kapcsolódó fejlesztések – híd- és útépítések – megvalósulásával fontos áruforgalmi csomóponttá, logisztikai központtá válhat a település.

A Duna-parti kikötő kiszolgáló csarnokának kivitelezői nemrég fejezték be a kiszolgáló csarnoképület szerkezetépítési munkáit. Jelenleg gépészeti és villanyszerelési munkák zajlanak itt, az épület körüli út-, járda- és parkolóhely építések ezekben a napokban veszik kezdetüket. Hamarosan elindul a Budapesti országút érintett szakaszán a csomópont kialakítása, mely a majdani kikötő működését szolgálja. Itt többek között kanyarodósávot alakítanak ki, hogy az érkező kamionok, nagyobb teherautók biztonsággal fordulhassanak majd be a kikötő területére. A függőleges partfal engedélyeztetése most van folyamatban. A 7,8 milliárdos beruházás várhatóan 2023 végére készül el.

Forrás: Önkormányzati Hírek