MAVASZK: tanácsadás és oktatás a vállalkozások minőségi működéséért

Termeléssel foglalkozó partnereik munkahatékonyságát egyrészt minőségirányítási és termelési rendszerek kiépítésével, illetve auditra való felkészítéssel növelik, másrészt a hiánypozíciókra képeznek szakembereket – így foglalható össze röviden a pécsi székhelyű Magyar Vállalkozás Alapú Szakképző Központ (MAVASZK) tevékenysége. A vállalkozás ereje a szakmai tapasztalatban, illetve a minőségszemléletben rejlik. Tagjai iparban dolgozó szakemberekként évtizedes tudást halmoztak fel, amelyet ügyfeleik fejlesztésére fordítanak: tanácsadó cégükkel, az MPSD-vel építettek már ki vállalatirányítási rendszert, menedzseltek LEAN alapú cégprofilváltást, és számos alkalommal készítettek fel auditra vállalkozásokat. Minőségszemléletük alapja pedig a tanulás: a vállalkozások jövedelmezőbbé tételéhez naprakész tudással kell rendelkezniük, melynek a tapasztalat mellett az önképzés a másik forrása. Nem véletlenül foglalkoznak maguk is szakemberképzéssel: oktatási cégükben, a MAVASZK-ban a legkorszerűbb tanításmódszertannal, gamifikációs és szimulációs eszközökkel dolgoznak.

Termelési és autóipari képzéseik mellett irányítási szabványokat, LEAN-t, projektmenedzsmentet, méréstechnikát, illetve kontrollingot oktatnak. A képzésen kívül ugyanakkor komplex szolgáltatással is tudnak segíteni: a kiválasztástól a képzésen át a beillesztésig menedzselik az új munkaerőt. Nagy hangsúlyt fektetnek az emberi tényezőkre: soft skilleket támogató képzésekkel, tréningekkel támogatják partnereinket. Iparági szempontból meglehetősen széles spektrumon mozog a vállalkozás: partnereik között autóipari beszállító, építőipari, fémipari, gépipari és villamosipari profilú cégek is találhatók.

– Miért csatlakoztak a kamarához? Mit várnak, illetve önök mit tudnak nyújtani az üzleti közösség tagjainak?

– Fontosnak tartjuk, hogy segítsük a baranyai gazdasági közösséget, ezért csatlakoztunk a kamarához – mondja Béda Károly ügyvezető. – Az eddigi tapasztalatunkkal nagymértékben tudjuk segíteni a baranyai vállalkozásokat, ennek megfelelően kontrollált formája ez a gazdasági közösség. Fejlődő vállalkozásként ugyan meg kell küzdenünk a mindennapi működés menedzselésével, de a jövőben mindenképpen szeretnénk több energiát fordítani a PBKIK közösség támogatására.

A vállalkozás honlapjai:

https://www.mavaszk.hu/public/

www.mpsd.hu

A vállalkozás képzéseinek listája:

 

K.T.