A kitűnő tanuló dilemmájától a látássérült diák lehetőségéig

Az általános iskolai továbbtanulási döntés az első komolyabb mérföldkő a gyermek tanulmányi útján, ezért teljesen természetes, hogy oly nagy hangsúlyt adunk neki. Ismeretlen ez a fajta szituáció, információ és érzés „dömping”, ami ilyenkor eltelíti az érintett gyerekeket, szülőket, nehéz jól és rövid időn belül szűrni az információt és döntést hozni.

A Pályaválasztás Baranya egyéni pályaorientációs tanácsadására az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az igény.  Nem csak általános iskolások, hanem egyre több érettségi előtt álló is segítségért fordul hozzánk, hogy a továbbtanulási irányokat lehetőségeket átbeszéljék velünk.

A kitűnő tanulónak éppolyan nehéz a döntés, mint egy fogyatékossággal élőnek. Ezt közvetlenül tapasztaltuk a tanácsadás során. A két véglet: bármilyen, bármennyi lehetőség és az egy út és egy kilátás. Cél, hogy az adott helyzetből a lehető legjobbat hozzuk ki.

Bátran fordulhatnak hozzánk a sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók is. Speciális helyzetükből adódóan jóval körültekintőbben, alaposabb információkra támaszkodva kell a döntést meghozni, ebben tudunk segíteni.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási tanácsadói nyitottak minden élethelyzetben lévő, tanácsadást kérő előtt. A beszélgetés során nemcsak a felvételi folyamattal kapcsolatos praktikus tudnivalókról, hanem a szakhoz, szakmákhoz szükséges képességekről, készségekről is beszélünk, és körbejárjuk a leendő, foglakozás, szakma, hivatás munkaerőpiaci helyzetét is.

Egyéni tanácsadásra időpontot ide kattintva tud kérni.