Pécs város tanulói és hallgatói díjai – pályázat

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése pályázatot hirdet a Pécs város tanulói és hallgatói díjainak elnyerésére azon középfokú közoktatási vagy felsőfokú oktatási intézmények tanulói és hallgatói részére, akik Pécs városában legalább 5 hónapja állandó bejelentett lakóhellyel rendelkeznek, és a pályázat benyújtásának időpontjában valamely Pécs közigazgatási területén működő állami vagy nem állami fenntartású oktatási intézményben aktív, nappali tagozatos tanulmányokat folytatnak.

Bővebben…

Ésszel és kézzel építettek az „Épít-ésszel” verseny döntősei

Tetőcserép felrakása, állvány szerelése, csempemozaik lerakása, díszítő festés, hungarocell vágás, eszközfelismerés és még sok más gyakorlati feladat várta az Épít-ésszel építőipari szakmaismereti verseny döntőseit. Építőipari Technológiai Klaszter támogatásával megrendezett két hónapja tartó, 3 fordulós versenyre 105 általános iskolás nevezett a megye 25 iskolájából.

Bővebben…

A kitűnő tanuló dilemmájától a látássérült diák lehetőségéig

Az általános iskolai továbbtanulási döntés az első komolyabb mérföldkő a gyermek tanulmányi útján, ezért teljesen természetes, hogy oly nagy hangsúlyt adunk neki. Ismeretlen ez a fajta szituáció, információ és érzés „dömping”, ami ilyenkor eltelíti az érintett gyerekeket, szülőket, nehéz jól és rövid időn belül szűrni az információt és döntést hozni.

Bővebben…