Hírlevél – 2021. 10. 21.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. október 21.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Novembertől a vendéglátóhelyek és a turisztikai attrakciók is csatlakoznak a NTAK-hoz
Novembertől a vendéglátóhelyek és a turisztikai attrakciók is csatlakoznak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz (NTAK), ezáltal Magyarország legátfogóbb, valós idejű big data állománya segíti a magyar turizmus fejlődését. A kötelező adatszolgáltatás 2022. júliusától indul el.

Tüzelőanyag-cella és hidrogéntechnológia szakmérnök/szakember képzés indul!
A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) tagja, a PTE MIK Tüzelőanyag-cella és hidrogéntechnológia szakmérnök / szakember képzést indít. A szakirányú továbbképzés általános célja a gépipar és energetikai szektor szakterületei számára olyan szakemberek képzése, akik megfelelő műszaki ismeretekkel és képességekkel rendelkeznek a tüzelőanyag-cellák és a kapcsolódó hidrogéntechnológiai berendezések működtetése, gyártása és továbbfejlesztése területén.

Széchenyi Mikrohitel GO!
A gazdaság újraindítása érdekében a legkisebb vállalkozások számára elindult a Széchenyi Mikrohitel GO! új hitelkonstrukció a Széchenyi Kártya Programban, amely a mikrovállalkozások beruházási céljait segíti.

Festők a létra mesterfokán
Festő, mázoló és tapétázó mestervizsgát tartottak a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 2021. október 12-én a Baranya Megyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégium tanműhelyében. A szakmák csúcsának számító megmérettetésig idén 8 szakember jutott el.

Először a szemeddel eszel – snassz tálalás helyett ételdizájn
Mi alakítja az ételekről való gondolkodásunkat? Életünk fontos részét képezi az étkezés, az ételek, azok készítése, fogyasztása, és egyre nagyobb figyelmet fordítunk arra, mi és hogyan kerül a tányérunkra. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Kis- és Középvállalkozás Fejlesztési Bizottsága szervezésében elindított „Vállalkozói pódium” beszélgetése ezúttal a DesignPécs keretein belül zajlott.
PÁLYÁZATOK

Fit for Export – Támogatás kezdő és haladó exportőröknek
A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség gondozásában megvalósuló pályázat keretében a hazai KKV-k széleskörű szolgáltatásokban részesülnek, növelve felkészültségüket a külpiacokon való megjelenésre.

IPAR 4.0 szakmai érem – pályázat
Az Ipar 4.0 szakmai érem szervezetek részére adományozható, az Ipar 4.0 átállás során elért jelentős teljesítmények, sikerek elismeréseként. Immár másodszor kerül sor a szakmai érem odaítélésére. A kitüntetendő szervezetek kiválasztása pályázat keretében történik.
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

A 14 éven aluliakat igazolvány nélkül is fogadhatják a szálláshelyek

Irányítsd céged a jövő eszközeivel! Mesterséges intelligencia a vállalatirányításban

NAV adóztatási számlaszámok és adónemek érvényes jegyzéke

Nemzetközi gazdasági hírek – 2021. 41. hét

Heti jogász 2021. 41. hét
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Egy spanyol gyógyszeripari vállalat olyan új, előrehaladott kutatási vagy preklinikai fejlesztési szakaszban lévő eszközöket keres, amelyek hasznosak lehetnek a bőrgyógyászati betegségek kezelésében. Megnézem >>>

Hidrogén végfelhasználókat, biomassza beszállítókat vagy vegyipari szereplőt keresnek, hogy részt vegyenek egy EU-s projekt tanácsadó testületében. Megnézem >>>

Egy görög vállalat feldolgozza a töredezett napelemekből származó port, olyan partnert keres, aki biztosítani tudja a porban lévő higany eltávolításához és biztonságos lerakásához szükséges technológiát, módszert és tanácsokat. Megnézem >>>

Eurostars pályázati partnerkeresés: egy horvát kkv szoftverfejlesztő céget keres, melytől azt várja, hogy csatlakozik egy innovatív levegőminőség-mérő állomás építéséhez. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Közép-Európai Űripari Nap és Üzleti Találkozó
2021. november 11., Brno – Csehország, űriparban és űrkutatás.
RENDEZVÉNYEK

First time in Slovenia – online üzletember találkozó a kulturális és kreatív szektor számára
2021. október 28-29.
Online üzletember találkozó a kulturális és kreatív ipari szektor számára. A rendezvény konferencia részén lehetőség nyílik arra, hogy a résztvevők többet megtudjanak az Európai Bizottság által kínált lehetőségekről is.

Értékteremtés az agrobiomasszában – virtuális partnerkereső és webinárium
2021. november 3-4.
Az esemény középpontjában az áll, hogy hogyan lehet értéket teremteni az agrobiomasszából és az élelmiszertermelésből származó mellékáramlatokból.

Textile Fashion Tech 2021 – online rendezvény
2021. november 1-5.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében létrejövő esemény célja a textiliparban érdekelt piaci szereplők, vállalatok összehozása, számukra üzletkötési és konzultációs platform biztosítása. Az esemény keretein belül a résztvevők előre szervezett online üzleti tárgyalásokon vehetnek részt. Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

i-Days 2021 innovációs ötletverseny – idén élőben (is)!
2021. november 4.
2021 november 4-én a Pécsi Tudományegyetem ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézete az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel együttműködésben ismét megrendezi a tavaly nagy sikerrel zárult Innovation Days elnevezésű ötletversenyét.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
A regisztrált vállalkozásoknak minden év március végéig kell megfizetni az ötezer forintos kamarai hozzájárulási díjat és aktualizálni nyilvántartott adatait. A baranyai székhelyű vállalkozások kamarai hozzájárulását a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájára várjuk:

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse. Az átutalás bármilyen bankszámláról történhet, az összeg átutalásánál a közlemény rovatba kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas