Hírlevél – 2021. 11. 11.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. november 11.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Válság után, válságban. Javaslatok – célrendszer.
Válság után hogyan tovább? – Jövőre minden rendben lesz!? Javaslataink 4 csomagban: Fejlesztéspolitikai javaslatok. Források, támogatások. Adminisztráció. Humánerőforrás.

Naprakész információk első kézből a sikeres üzletkötéshez
Végéhez közeledik a 2021-es év, mely egyben egy hétéves periódus zárását is jelenti. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara már 14. éve tagja az Enterprise Europe Network világméretű hálózatnak, melyet az Európai Bizottság hozott létre. Azt, hogy mivel is foglalkozik a hálózat a Dél-Dunántúlon, legjobban az utóbbi időszak eredményei mutatják be.

A legnagyobb kihívás még mindig a gőztechnológia elfogadtatása
Környezetbarát technológiával, 5 liter vízből előállított gőzzel tisztították ki a Prosis autómosóiban a gépkocsik belsejét néhány éve. Ilyen üzletből többet is működtetett a vállalkozás, és ahogy annak idején az ügyvezető, Varsányi Szilárd szinte jelszavaként fogalmazta meg: „Legyünk nyitottak a világra és merjünk kockázatot vállalni!”, úgy mentek tovább egy új irányba.

Kortalan Tudomány és Művészet Konferencia és Fesztivál
A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Transzdiszciplináris Kutatások Intézete az Egészségtudományi Karral, a Művészeti Karral és a PTE 3D Központtal társszervezésben, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével ismét megrendezte 2021. október 18-23. között a Kortalan Tudomány és Művészet Konferencia és Fesztivált.

Megfeszített munka, növekvő taglétszám, még több feladat
Az idén januárban megalakult Baranyai Gasztronómiai Klaszter negyedik taggyűlését tartotta november 2-án. Az eltelt időszakban a klaszter 5 fős elnöksége 21 alkalommal ült össze és vitatta meg a tagok aktuális problémáit és azok lehetséges megoldásait. A feladatok mennyisége és szerteágazó területei mindenkit megleptek a közös munka során a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által biztosított menedzsmenttel.

GLT Delta Kft. – a generációváltás jegyében
A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) tagja a 1991-ben alakult, mára mintegy 100 fő munkavállalót foglalkoztató, 1,4 Mrd Ft árbevételt elérő GLT Delta Kft. több mint 1 éve kezdte meg a családi vállalkozásuk generációváltásának és szervezetfejlesztésének folyamatát, melyet professzionális módszerekkel, megfontoltan, átgondolt koncepció mentén kezdett el megvalósítani..
PÁLYÁZATOK

Ujvári János diplomadíj-pályázat
Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.

Fiatal szakképzettek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatása
További kiegészítés történt a Vállalkozások munkaerő támogatása című program keretében és 2021. november 1-től a Fiatal szakképzettek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatás részeként további 3 havi támogatásra nyújtható be kérelem. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és tényleges átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó összegének 100 %-a. Teljes munkaidő esetén havonta legfeljebb a megállapítás napján hatályos garantált bérminimum kétszerese.
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

Szakképzési adókedvezmény a tanuló betegsége esetén

Újranyithat a Szent János Hotel Mohácson

Egy igazi francia desszert – Filharmónia Magyarország ajánló

SZÉP-kártya – marad az átjárhatóság

Heti jogász 2021. 43 – 44. hét

Elhunyt egyéni vállalkozói tevékenységének folytatása

Nemzetközi gazdasági hírek – 2021. 44. hét
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Német KKV beszállító partnereket keres biotechnológiai tisztítás és diagnosztika területéről. Megnézem >>>

Szlovén kávégyártó cég, gyártói vagy beszállítói megállapodás keretében kávézacskók és kapszulák gyártóit vagy beszállítóit keresi. Megnézem >>>

Egy nemzetközi jelenléttel rendelkező, az építőiparban tevékenykedő olasz vállalat olyan vállalkozásokat keres, amelyek a gátak és víztározók lejtős felszínén az anyagok lerakására szolgáló, legalább TRL 4-es szintű innovatív technikákat kínálnak a folyamat optimalizálása és a hulladék csökkentése érdekében. Megnézem >>>

Egy olasz, innovatív start-up, amely felhőalapú alkalmazások és szerver nélküli megoldások tervezésével foglalkozik, partnereket keres, hogy csatlakozzanak a nők integrációját és mobilitását támogató új platformhoz. Megnézem >>>

Egy portugál KKV innovatív és energiahatékony termékekkel rendelkező partnereket keres szennyvízkezelési projektekhez, szállítói megállapodások keretében. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


World of eMobility 2021
2021. november 18-20., hibrid, online és személyes, közlekedés és szállítmányozás.
RENDEZVÉNYEK

Képzés: Reklamációkezelés, belső hibák feltárása és folyamatos fejlesztés
2021. november 18-19.
A képzés célja a résztvevők számára olyan alapszintű elméleti ismeretek és gyakorlati jártasságok átadása, melyek segítségével cégeiket aktívan támogatva képesek lesznek folyamataik minőségügyi szempontok szerinti értékelésére, fejlesztésére, szükség esetén a beérkező reklamációk hatékony kezelésére.

Vállalkozói pódium – jelszó: a fenntarthatóság
2021. november 23.
Aki kérdez: Kis Tünde műsorvezető. Aki válaszol: Róna Ágnes a ZaGa bag tulajdonosa és Felcser Dávid a Reggeli tulajdonosa.

Német-magyar EUREKA pályázók napja és partnerkereső rendezvény (online)
2021. december 7.
Felhívjuk kutatás-fejlesztésben és innovációban érdekelt tagjaink és ügyfeleink figyelmét a Német-magyar EUREKA pályázók napja és partnerkereső rendezvényre, melyre 2021. december 7-én kerül sor, online. A pályázat célja közös kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása, amelyek eredményeként innovatív termékek és alkalmazások jönnek létre.

Képzés: Külpiaci alapismeretek KKV-k számára képzés
2021. november 24-25.
A képzés célja a résztvevőknek bemutatni gyakorlati példákon keresztül a külpiacra lépés folyamatát, annak szükséges és elengedhetetlen lépéseit annak érdekében, hogy az ezzel járó kockázatot minimálisra csökkentsék, a folyamatot tervezni és modellezni tudják.

Industrial Bridge 2021 – személyes rendezvény
2021. november 24.
Az Enterprise Europe Network közreműködésével szervezett személyes rendezvény célja, hogy kapcsolatépítési fórumot biztosítson a résztvevők számára. Érintett iparágak: Fémipar, Hajógyártás, vízi közlekedés, Szállítmányozás, logisztika, Megújuló energiaforrások.

ISEC 2022 – üzletember találkozó
2022. április 6.
A konferencia során plenáris ülésekre és rendkívül informatív műhelymunkákra számíthat a megújuló fűtésről és hűtésről az integrált városi és ipari energiarendszerekben. A B2B találkozó egyedülálló lehetőség új üzleti kapcsolatok és kutatási együttműködések létrehozására.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
A regisztrált vállalkozásoknak minden év március végéig kell megfizetni az ötezer forintos kamarai hozzájárulási díjat és aktualizálni nyilvántartott adatait. A baranyai székhelyű vállalkozások kamarai hozzájárulását a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájára várjuk:

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse. Az átutalás bármilyen bankszámláról történhet, az összeg átutalásánál a közlemény rovatba kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas