Hírlevél – 2021. 11. 18.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. november 18.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Baranya megye fejlesztése – 1969
Iparfejlesztési terveket elemeztek és adtak közre 1969-ben. Népgazdaság tervszerű fejlesztése a fő cél. Mindez Baranya megyére vonatkozik. 52 éve írták!

WorldSkills Shanghai 2022 – versenyfelhívás ipari robotika versenyszámban
A FANUC Hungary Kft. a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmai középiskolai képzésben résztvevőknek, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék magukat a WorldSkills Shanghai 2022 nemzetközi verseny hazai válogatóján, ipari robotika versenyszámban.

Seniorok a juniorokért
Újjáalakult a kamara Senior Klubja, amely 2017-ben azért jött létre, hogy a munkájukban elismert, de a mindennapi gazdasági feladatoktól mentesült szakemberek tudását, tapasztalatait, kapcsolatrendszerét elérhessék azok, akik bizalommal fordulnak hozzájuk.

Hálózatelemzéssel a szervezetfejlesztésért
A novemberi Humán Klub ülésen egy másfél órás, csoportokban elvégzett workshop keretében a tagok a klubon belüli kapcsolódásaikat mérték fel és elemezték ki.

Kérdőív az energia- és üzemanyagárak növekedésével kapcsolatban
Az MKIK GVI kérdőíves felmérést indít annak érdekében, hogy megismerje a hazai vállalkozások véleményét és tapasztalatait az elmúlt időszakban érzékelhető energia- és üzemanyagárak növekedésével kapcsolatban.

Villamosenergia ár – 2022 júliusáig maradhatnak az eddig árak
2021. november 15-én megjelent a Magyar Közlöny 206. száma. Az abban megjelent kormányrendelet alapján 2022. január 1. és június 30. közötti időszakban a 2021. december 31-én hatályos rendszerhasználati díjak alkalmazandóak, valamint ugyanebben az időszakban az energiahordozók korábbival azonos árszintjét kell alkalmazni.

Vámellenőrzés az árufuvarozásban EU és Nagy-Britannia között 2022. január 1-től
2022 január elsejétől teljes vámellenőrzés alá esik az Európai Unió és Nagy Britannia között fuvarozott minden áru. A Goods Vehicle Movement Service (GVMS) rendszert az áruk gyors és hatékony szállítása céljából tervezték, és több egyesült királyságbeli kikötő fogja használni.
PÁLYÁZATOK

Ujvári János diplomadíj-pályázat
Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.

Fiatal szakképzettek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatása
További kiegészítés történt a Vállalkozások munkaerő támogatása című program keretében és 2021. november 1-től a Fiatal szakképzettek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatás részeként további 3 havi támogatásra nyújtható be kérelem. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és tényleges átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó összegének 100 %-a. Teljes munkaidő esetén havonta legfeljebb a megállapítás napján hatályos garantált bérminimum kétszerese.
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

Jelentkezzen szálláshelyminősítő auditornak

A gépkezelői képzések és vizsgák új rendszere

Karády est – zenés pódiumjáték

Heti jogász 2021. 45. hét
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Gyógyszeripari termékeket fejlesztő, gyártó, engedélyező és regisztráló belga vállalkozás gyógyszeripari termékek alvállalkozóit és gyártóit keresi, és forgalmazási szolgáltatásokat kínál. Megnézem >>>

Organikus gránátalmalevet és egyéb gránátalmás termékeket előállító görög vállalkozás keres üzleti partnereket kereskedelmi képviseleti és/vagy forgalmazási szolgáltatási megállapodás keretében. Megnézem >>>

Gyermekek számára oktatási elektronikai eszközöket gyártó horvát cég mesterséges intelligenciával foglalkozó szakértőket keres, akik az új eszköz szoftverelemeit fejlesztik. Megnézem >>>

Körkörös gazdaság: holland önkormányzat bioalapú megoldásokat és technológiákat keres helyi tóból származó tiszta iszapból való termékek előállítására. Megnézem >>>

Portugál üzletasszony befektetőt keres egy tündért ábrázoló babarajz termékké fejlesztéséhez. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


PHARMAPOLIS TEN13 Klaszterkonferencia & B2B találkozók
2021. november 22-24., hibrid, online és személyes, klaszterek és egészségipar.
RENDEZVÉNYEK

PHARMAPOLIS TEN13 Klaszterkonferencia & B2B találkozók
2021. november 22-24.
A PHARMAPOLIS TEN13 Nemzetközi Klaszterkonferencia a klaszterek két fő fókuszterületéhez, a tematikus klaszterek fejlesztéséhez és működtetéséhez, valamint a gyógyszerészeti és egészségügyi szolgáltatásokhoz kapcsolódó kérdésekre fókuszál. A debreceni Enterprise Europe Network iroda nemzetközi üzletember találkozót szervez online és offline formában egyaránt.

Turizmus, vendéglátás – ágazati fórum (NTAK, szálláshely-minősítés, adózás, HACCP)
2021. november 23.
2022 januárjától kezdődik a magyarországi szálláshelyek kötelező minősítése, melyet a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület végez. A fórum egyik témája is ez lesz, a NTAK munkatársa tart tájékoztatót a regisztrációval kapcsolatban.

Adófórum és Szakképzési tájékoztató
2021. november 24.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt a Pécsi Kereskedelmi Központban megrendezésre kerülő Adófórum és Szakképzési tájékoztató – Könyvelőkkel a duális képzésért elnevezésű rendezvényére.

Lean & Green Program Workshop
2021. november 25.
Az eseményen megismerheti a Lean&Green Programot, és konkrét gyakorlati tippeket is kaphat arra, hogyan csökkenthető hatékonyan egy vállalkozás logisztikai folyamatainak CO2 kibocsátása úgy, hogy mindez előnyökkel is járjon a cége számára.

A szellemi tulajdonjogok érvényesítése és az üzleti titkok védelme – hibrid tréning
2021. december 2.
A China IP SME Helpdesk IP Business Advisor külső szakértővel haladó IP workshopot tart, amelyet kifejezetten a Kínával már hosszabb ideje üzleti kapcsolatban álló vállalatok számára terveztek. A workshop középpontjában a szellemi tulajdonjogok érvényesítése és az üzleti titok védelme áll.

Német-magyar EUREKA pályázók napja és partnerkereső rendezvény (online)
2021. december 7.
Felhívjuk kutatás-fejlesztésben és innovációban érdekelt tagjaink és ügyfeleink figyelmét a Német-magyar EUREKA pályázók napja és partnerkereső rendezvényre, melyre 2021. december 7-én kerül sor, online. A pályázat célja közös kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása, amelyek eredményeként innovatív termékek és alkalmazások jönnek létre.

Vállalkozói pódium – jelszó: a fenntarthatóság
2021. november 23.
Aki kérdez: Kis Tünde műsorvezető. Aki válaszol: Róna Ágnes a ZaGa bag tulajdonosa és Felcser Dávid a Reggeli tulajdonosa.

AGROPODIOM 2021 agrár szakmai nap és online üzletember találkozó
2021. november 23.
A PRIMOM Alapítvány immár öt éve, a Nyíregyházi Egyetemmel együttműködve szervezi meg agrár szakmai napját, ahol a szakmai előadásokon első kézből értesülhetnek az agrár-élelmiszeripari vállalkozások a szektort érintő aktualitásokról. Idén kiemelt vendég Szlovákia, a programhoz online üzletember találkozó is tartozik.

Industrial Bridge 2021 – személyes rendezvény
2021. november 24.
Az Enterprise Europe Network közreműködésével szervezett személyes rendezvény célja, hogy kapcsolatépítési fórumot biztosítson a résztvevők számára. Érintett iparágak: Fémipar, Hajógyártás, vízi közlekedés, Szállítmányozás, logisztika, Megújuló energiaforrások.

Első magyar-argentin-paraguayi-uruguayi orvostechnológiai online üzletember találkozó
2021. november 24-25.
A program remek alkalmat biztosít a résztvevő cégeknek, hogy nemzetközi vevőket és üzleti partnereket ismerjenek meg előre egyeztetett kétoldalú B2B tárgyalások keretében. Várják KKV-k, disztribútorok, start-up-ok és kormányzati képviselők jelentkezését.

SMART3R the BETTER! – Fókuszban az S3 hazai megvalósítása
2021. december 2.
Az NKFI Hivatal, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, SMART3R the BETTER! – Fókuszban az S3 hazai megvalósítása címmel online szakmai rendezvényt szervez az S3 megvalósításában érintettek számára, melynek elsődleges célja, hogy partnereink részletes információt kapjanak az elfogadott S3-ról, a kapcsolódó szakterületi stratégiákról, pályázati lehetőségekről.

Match4Industry 2021 – online multiszektorális üzletember találkozó
2021. december 8.
A rendezvény 2021. december 8-án és 9-én virtuálisan kerül megrendezésre az ABİGEM East Marmara, a Kocaeli Iparkamara és az Enterprise Europe Network szervezésében.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
A regisztrált vállalkozásoknak minden év március végéig kell megfizetni az ötezer forintos kamarai hozzájárulási díjat és aktualizálni nyilvántartott adatait. A baranyai székhelyű vállalkozások kamarai hozzájárulását a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájára várjuk:

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse. Az átutalás bármilyen bankszámláról történhet, az összeg átutalásánál a közlemény rovatba kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas