Hírlevél – 2021. 11. 25.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. november 25.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Üzleti érdek és etika, a vadludak példája
Etikus üzlet? De létezik. Baranyában a legtöbb vállalkozás nemcsak eredményesen és eredményfókusszal, de etikusan is működik. Fontos, hogy mindenkivel megértessük, hogy az együttműködés és egymás ésszerű támogatása középtávon visszaköszön, akár profit formájában is.

Munkavégzés otthon – home office vagy távmunka?
Munkavégzés otthon = home office = távmunka? Hogy is van ez? Melyik mit jelent? És mire kell figyelni munkáltatóként, munkavállalóként? A december elsejei fórumon az otthoni munkavégzés kapcsán felmerülő kérdéseket járják körbe a meghívott szakértők.

ÜGYFÉLKAPCSOLATI ÉS MARKETING MUNKATÁRSAT keresünk
A régió életében meghatározó vállalatok szövetsége, a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) harminc vállalkozást tömörít, melyek 5000+ munkavállalót foglalkoztatnak, és tevékenységükkel a gépipar széles spektrumát fedik le. A klasztervezetés munkájának támogatására ÜGYFÉLKAPCSOLATI ÉS MARKETING MUNKATÁRSAT keresünk.

Mesteri szerelések
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében autószerelő mestervizsga zajlott november 18. és 20. között.

Silver Economy – fejlesztési lehetőségek a Dél-Dunántúli régióban
Az Ezüst Gazdaság a 3. legnagyobb gazdaság a világon, 2025-re várhatóan 88 millió munkahelyet tart majd fent, 5,7 trillió euró költés mellett. A december 8-i konferencia célja, hogy fókuszba helyezze ezt az óriási, jelenleg kiaknázatlan gazdasági területet regionális vonatkozásban, és közös gondolkodásra, az együttműködés lehetőségeinek megvitatására hívja a résztvevőket.

Állásbörze – 100 állásajánlat a Gépipari Klaszterben!
A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter is részt vett 2021. november 17-én a TOP keretében megvalósuló „Pécs Paktum II.” projekt Baranya megyei Állásbörzéjén, ahol mintegy 100 nyitott állást kínált a munkát keresők részére. A sokat emlegetett szakemberhiányt a felkínált állások száma is bizonyította, a 30 gépipari vállalat számos szakképzett munkatársat, mérnököket, technikusokat, betanított munkást keres.

Beszámoló az EuroSkills Graz 2021 versenyről
Magyarország 2021. szeptember 22-26. között hetedik alkalommal vett részt a Szakmák Európa-bajnokságán, a EuroSkills Graz 2021 versenyen, melyen 31 országból több mint 400 fiatal szakember mérte össze tudását 38 versenyszámban és további 10 bemutató szakmában.
PÁLYÁZATOK

Társadalmi egyeztetésen a következő eszközbeszerzési pályázat!
Megjelent a 100 milliárd Ft keretösszegű, GINOP Plusz-1.2.3-21 „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” c. eszközbeszerzési pályázat felhívás tervezet, melyre várhatóan 2022. januárjában lehet benyújtani a támogatási kérelmeket.

Társadalmi innováció – SozialMarie – Prize for socail innovation pályázat
Aktuális társadalmi kihívásra innovatív megoldást kínáló projektet valósít meg? A SozialMarie – Prize for social innovation – idén 18. alkalommal kerül meghirdetésre: kipróbált, bevált, hatékony társadalmi innovációkat keresünk Közép- és Kelet-Európa minden szektorából.
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

Ilyen volt: Young Spirit – Reflektorfényben az üzlet 4.0

WorldSkills Hungary program – pedagógus tájékoztató

Nemzetközi gazdasági hírek – 2021. 46. hét
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Az Egyesült Királyságból származó élettudományi reagensek és szolgáltatások globális szállítója új kutatási minőségű termékeket és technológiát keres gyártási és licencmegállapodások keretében. Megnézem >>>

Román hagyományos fujtató sajtot (burduf sajt) gyártó cég kereskedelmi ügynöki megállapodás keretében partnereket keres termékei értékesítéséhez a vendéglátóiparban, gourmet üzletekben. Megnézem >>>

Egy holland faipari cég a fa alternatíváit keresi az úgynevezett “Tiny Houses” (apró házak) építéséhez, például alternatív bioalapú anyagokat, technológiákat vagy más körkörös fenntartható ötleteket. Megnézem >>>

Egy román webdizájner cég outsourcing megállapodások alapján keres partnereket. Megnézem >>>

Holland szennyvíztisztító cég szakértelmet és megoldásokat keres az ásványolaj fenntartható kinyerésére az elősajtolt iszaplepényből. Megnézem >>>

Egy holland könyvtár olyan digitális technológiát keres, mely megkönnyíti, hogy a könyvtárba látogatók megtalálják a kiválasztott könyvet. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Német-magyar EUREKA pályázók napja és partnerkereső rendezvény (online)
2021. december 7., online, HU-DE K+F+I EUREKA pályázati partnerkereső.
RENDEZVÉNYEK

SMART3R the BETTER! – Fókuszban az S3 hazai megvalósítása
2021. december 2.
Az NKFI Hivatal, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, SMART3R the BETTER! – Fókuszban az S3 hazai megvalósítása címmel online szakmai rendezvényt szervez az S3 megvalósításában érintettek számára, melynek elsődleges célja, hogy partnereink részletes információt kapjanak az elfogadott S3-ról, a kapcsolódó szakterületi stratégiákról, pályázati lehetőségekről.

Német-magyar EUREKA pályázók napja és partnerkereső rendezvény (online)
2021. december 7.
Felhívjuk kutatás-fejlesztésben és innovációban érdekelt tagjaink és ügyfeleink figyelmét a Német-magyar EUREKA pályázók napja és partnerkereső rendezvényre, melyre 2021. december 7-én kerül sor, online. A pályázat célja közös kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása, amelyek eredményeként innovatív termékek és alkalmazások jönnek létre.

Holle anyó – online bábelőadás december 6-án
2021. december 6-7.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a baranyai üzleti közösség „utánpótlásának” idén rendhagyó Mikulás ünnepséget szervez. December 6-án 17 órától 24 órán keresztül megtekinthetik online a Bóbita bábszínház előadását.

Match4Industry 2021 – online multiszektorális üzletember találkozó
2021. december 8.
A rendezvény 2021. december 8-án és 9-én virtuálisan kerül megrendezésre az ABİGEM East Marmara, a Kocaeli Iparkamara és az Enterprise Europe Network szervezésében.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
A regisztrált vállalkozásoknak minden év március végéig kell megfizetni az ötezer forintos kamarai hozzájárulási díjat és aktualizálni nyilvántartott adatait. A baranyai székhelyű vállalkozások kamarai hozzájárulását a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájára várjuk:

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse. Az átutalás bármilyen bankszámláról történhet, az összeg átutalásánál a közlemény rovatba kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas