Hírlevél – 2021. 12. 02.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. december 2.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Együtt működünk!
“A jó helyen és jó időben nem létezik. A vállalkozók maguk kovácsolják a szerencséjüket. Vállalkozónak lenni annyi, mint hogy annyira érdekel a világ körülötted, hogy folyamatosan keresed a módját, hogy fejleszd és javítsd a kínálatot.” Richard Branson. És az Ön vállalkozásának miben segíthet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara?


Silver Economy – fejlesztési lehetőségek a Dél-Dunántúli régióban
Az Ezüst Gazdaság a 3. legnagyobb gazdaság a világon, 2025-re várhatóan 88 millió munkahelyet tart majd fent, 5,7 trillió euró költés mellett. A konferencia célja, hogy fókuszba helyezze ezt az óriási, jelenleg kiaknázatlan gazdasági területet regionális vonatkozásban, és közös gondolkodásra, az együttműködés lehetőségeinek megvitatására hívja a résztvevőket.

Kézműves, nem élelmiszeripari termék minősítése
Szinte minden ünnep közeledtével megszaporodnak az otthon, gyakran dekorációs céllal előállított termékek. Sokan ilyenkor szembesülnek avval is, hogy a végeredmény mennyire tetszik másoknak, és esetleg ezt értékesíteni is tudnák. Ezek minősítésével kapcsolatban sok kérdés érkezik a kamarához, ezért az erre adható megoldásokat az alábbiakban összefoglaljuk.

Végleges adattörlés biztosítása
Az új vagy használt adathordozó eszközök (mobiltelefonok, memóriaegységek, pendriveok stb.) forgalma folyamatosan bővül. Személyes adataink védelmében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) – nem hatósági hatáskörében – ingyenes adattörlési szolgáltatást nyújt a fogyasztóknak.

Nemzetközi iparjogvédelmi statisztika
A Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) megjelentette a tavalyi nemzetközi iparjogvédelmi statisztikákat tartalmazó kiadványát. A World Intellectual Property Indicators (WIPI) 2021 mintegy 150 nemzeti és regionális hatóság legfrissebb adatainak összegzése alapján készült.


Példaértékű baranyai vállalkozások a pályaorientációs munka támogatói
A pályaválasztási döntésfolyamat egyik kiemelkedően fontos állomása a cég – és üzemlátogatás, hiszen egy ilyen rendezvényen szerzett tapasztalat jelentősen hozzájárul helyes út megtalálásához. Baranya megyében közel 30 példaértékű vállalat nyitotta meg kapuit az ősz folyamán, amelyek egyedi, különleges megoldásokat, digitalizációt, automatizált termelési folyamatokat, a jövő technológiájának alkalmazását mutatták be a gyerekeknek.

A hosszú távú gondolkodás a feltétele a talpon maradásnak
Újra mestereket avattak Pécsett. A kamara Zsolnay termében vehették át mesterleveleiket ünnepélyes keretek között, családtagjaik körében a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett mestervizsgát sikeresen letett kozmetikusok, autószerelők, valamint a szobafestő, mázoló és tápétázók.

Lányok Napja extra
A Lányok Napja egy országos STEM területekhez közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap diáklányok részére. Idén októberben volt az esemény, de még három inspiráló ONLINE eseményt tartanak!

Középiskolai felvételi (2 fontos időpont és egy kis bátorítás)
December 3, január 22. Pályaválasztási szempontból ez most két fontos dátum. Nézzünk bele jobban.

Manager tréner képzés
Jövő év februárban a PTE Közgazdaságtudományi Kara Management tréner szakirányú továbbképzés indítását tervezi pécsi és budapesti helyszíneken. Gyakorlatorientált, a tréner szakma minőségi sztenderdjeit és trendjeit követő képzést kínálnak a hallgatóknak.

PÁLYÁZATOK

XXX. Magyar Innovációs Nagydíj
FELHÍVÁS A 2021. ÉV LEGJELENTŐSEBB INNOVÁCIÓS TELJESÍTMÉNYÉNEK ELISMERÉSÉRE. A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium, és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával, 30. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Társadalmi egyeztetésen a következő eszközbeszerzési pályázat!
Megjelent a 100 milliárd Ft keretösszegű, GINOP Plusz-1.2.3-21 „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” c. eszközbeszerzési pályázat felhívás tervezet, melyre várhatóan 2022. januárjában lehet benyújtani a támogatási kérelmeket.
Korábban megjelent pályázatok

RÖVID HÍREK

Heti jogász 2021. 46 – 47. hét

Duális képzés: kérdések és válaszok

Belső auditorok lettek

Az év felelős foglalkoztatói

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Orvosi berendezések orosz gyártója a légzőkör részeként a mesterséges tüdő lélegeztetéshez vagy az aneszteziológiához szükséges tartalék légzőzsákhoz szükséges nyersanyagok gyártóit keresi. Megnézem >>>


Az Egyesült Királyságban működő vegán, magas növényi fehérjetartalmú, gluténmentes és tartósítószermentes ketchupokat gyártó cég forgalmazói megállapodás keretében keres partnereket. Megnézem >>>


Az építőipari és ideiglenes munkaeszközöket szállító egyesült királyságbeli kkv szolgáltatási vagy beszállítói szerződést keres olyan partnerekkel, akik kis tételes fröccsöntési képességekkel rendelkeznek, és alapvető összeszerelési szolgáltatásokat tudnak nyújtani. Megnézem >>>


Egy holland közkönyvtár digitális technológiákat és szakértelmet keres a beltéri navigációhoz, amelyet az ügyfelek használhatnak könyvtáraikban. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Match4Industry 2021 – online multiszektorális üzletember találkozó
2021. december 8-9., online, multiszektorális B2B.

RENDEZVÉNYEK


Holle anyó – online bábelőadás december 6-án
2021. december 6-7.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a baranyai üzleti közösség „utánpótlásának” idén rendhagyó Mikulás ünnepséget szervez. December 6-án 17 órától 24 órán keresztül megtekinthetik online a Bóbita bábszínház előadását.


Német-magyar EUREKA pályázók napja és partnerkereső rendezvény (online)
2021. december 7.
Felhívjuk kutatás-fejlesztésben és innovációban érdekelt tagjaink és ügyfeleink figyelmét a Német-magyar EUREKA pályázók napja és partnerkereső rendezvényre, melyre 2021. december 7-én kerül sor, online. A pályázat célja közös kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása, amelyek eredményeként innovatív termékek és alkalmazások jönnek létre.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
A regisztrált vállalkozásoknak minden év március végéig kell megfizetni az ötezer forintos kamarai hozzájárulási díjat és aktualizálni nyilvántartott adatait. A baranyai székhelyű vállalkozások kamarai hozzájárulását a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájára várjuk:

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse. Az átutalás bármilyen bankszámláról történhet, az összeg átutalásánál a közlemény rovatba kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas