Hírlevél – 2021. 12. 09.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. december 9.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Egészségipar, biotechnológia – a tudásmegosztásé a jövő; Elindult külföldi útjára a FruttaMax; Külföldön dolgoztak, most visszatérnek a céghez. Megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság decemberi száma. Olvasson bele!
A jövő a laborokban születik, mind az egészségipar, mind a biotechnológia elképesztő felfedezéseket tesz vagy végez fejlesztéseket az emberiség életben maradása, életminőségének javítása érdekében. Az elmúlt években egyre élesebben látható, hogy önmagában egyik tudományág sem képes hatékonyan működni, szükség van a tudásbázisok összekötésére, a szereplők összefogására. Baranyában is elindult egyfajta közeledés a terület szereplői között.
Új szakaszba lépett a FruttaMax, a hidasi Yuva Kft. által kifejlesztett újhullámos szörpcsalád, hiszen megkezdődött külföldi karrierútja. Szabó Zoltán tulajdonos-ügyvezetőt a vállalkozásban megtett újabb jelentős lépésről kérdeztük.
Idén is sikerrel zárultak a kamarai gyakorlati oktatói képzések: a négy képzés során 51 fő gyakorlati oktató vehette át a sikeres vizsgát igazoló tanúsítványt Baranya megyében.
A december 2-án megjelent Magyar Közlönyben szerepel az a kormányrendelet, amely a nem lakossági felhasználók (vállalkozások is) határozott idejű villamosenergia-vásárlási szerződéseit szabályozza.
Idén novemberben újabb 10 vállalat vette át az alapítók és az előző évben nyertesekből álló zsűritagok által odaítélt Üzleti Etikai Díjat. A 22. Üzleti Etikai Díjátadó Gála ünnepségen szép számmal jelen voltak az előző 21 év díjazott cégeinek vezetői, hogy ők is részesei lehessenek az idén díjat kapott cégek örömének. Velük immár 123 élő, működő cég viselheti büszkén az üzleti etikus jelzőt. Üzleti Etikai Díjat kapott a Kresz&Fiedler Kft. is.
Jövőre még kedvezőbbé válik a kisvállalati adó (kiva), mértéke 10 százalékra csökken. A kkv-k a megfelelő adózási mód kiválasztásával rengeteg pénzt spórolhatnak meg, ebben segíti most a vállalkozásokat a Pénzügyminisztérium (PM) kiva-kalkulátora.
PÁLYÁZATOK
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett felhívás keretében a pályázók KFI tevékenységükhöz 50-300 m Ft közötti összegben juthatnak vissza nem térítendő támogatáshoz.
FELHÍVÁS A 2021. ÉV LEGJELENTŐSEBB INNOVÁCIÓS TELJESÍTMÉNYÉNEK ELISMERÉSÉRE. A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium, és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával, 30. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

Nemzetközi gazdasági hírek – 2021. 48. hét
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Ukrán vállalkozás az állatgyógyászati, kozmetikai és gyógyszerészeti termékek európai gyártóit kívánja képviselni forgalmazási szolgáltatási megállapodás keretében

A magyar borok franciaországi disztribútora keres minőségi bortermelőket – ügynöki-, forgalmazói képviseletet ajánl. Megnézem >>>

Magas hőmérsékletű vízelektrolízis rendszert keres egy kínai vállalat egy technikai segítségnyújtással járó beszállítói megállapodás aláírásával. Megnézem >>>

A mezőgazdasági és növénytáp-piacon jól pozícionált spanyol vállalat mikroorganizmusokon alapuló biotrágyák vagy biostimulánsok gyártóit keresi gyártási vagy forgalmazási megállapodások megkötésére. Megnézem >>>

Szlovén automatizálási szoftverek és hardverek nagy ügyféladatbázissal rendelkező forgalmazója új informatikai szoftver-/hardvertermékeket keres kereskedelmi ügynökségekhez és forgalmazáshoz a nyugat-balkáni régióban. Megnézem >>>

Egy holland futballklub fenntartható alternatívát keres a műanyag poharak helyett, a hulladékképződés csökkentése érdekében. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Német-magyar EUREKA partnerkereső napok (online) – meghosszabbítva!
A pályázat célja közös kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása, amelyek eredményeként innovatív termékek és alkalmazások jönnek létre. A partnerkereső felület2022. január 25-ig még a pályázni szándékozók rendelkezésére áll!
RENDEZVÉNYEK
2021. január 23-25.
Az esemény célja, segítség a kkv-k és az innovatív induló vállalkozások számára a közel-keleti piac felfedezésében és a nemzetközi partnerségi kapcsolatok ápolásában. Kiemelt szektorok: ICT, Mobilitás, Közlekedés és logisztika, Megújuló energia, Energiahatékonyság, Körforgásos gazdaság, Ökoinnováció, Ökoépítés, Fenntartható fejlődés, Egészségügyi technika, Vállalatoknak szóló szolgáltatások, MICE és turizmus.
2022. április 06.
A konferencia során inspiráló plenáris ülésekre és rendkívül informatív műhelymunkákra számíthat a megújuló fűtésről és hűtésről az integrált városi és ipari energiarendszerekben. A B2B találkozókon lehetősége nyílik tárgyalásokra a konferencia résztvevőivel.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! Kamarai YouTube csatorna
A regisztrált vállalkozásoknak minden év március végéig kell megfizetni az ötezer forintos kamarai hozzájárulási díjat és aktualizálni nyilvántartott adatait. A baranyai székhelyű vállalkozások kamarai hozzájárulását a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájára várjuk:

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse. Az átutalás bármilyen bankszámláról történhet, az összeg átutalásánál a közlemény rovatba kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas