Hírlevél – 2021. 12. 16.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. december 16.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Értékelünk, vissza és előre tekintünk! Közeledik az év vége. Adjon időt magának, adjon időt családjának, adjon időt az elmúlt időszak értékelésére. Egy pohár jó ital mellett tervezzen, álmodozzon.
A gimnáziumot követő szakképzés két legnépszerűbb iránya, az érettségi bizonyítvány birtokában megkezdhető technikus képzés és a felsőoktatási szakképzés.
Közel 7.400 gyermek és szülő vett részt 2021-ben valamilyen kamarai pályaorientációs programon. 8 éve tartó kitartó munka eredményeként, már az általános iskolák és a középiskolák is tudják, ha pályaválasztás, akkor iparkamara.
Stabilitás, megbízhatóság, segítőkészség 2021-ben is.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a szakmai támogatókkal együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmai középiskolai képzésben résztvevőknek, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék magukat a WorldSkills Hungary nemzeti válogatón ápolás és gondozás vagy víz-, gáz- és fűtésszerelő versenyszámban.
Ha az idősödő korosztály tagjai tovább élnek, úgy elkerülhetetlenül többet is fogyasztanak. Az erős kereslettel új üzleti lehetőségek nyílnak meg, ezen lehetőségek pedig nagyban fellendíthetik egy régió teljes iparát.
A Magyar Turisztikai Ügynökség országos, integrált kommunikációs kampányt tervez 2022. január 10. és február 28. között, amelyben szálláshelyek, vendéglátóegységek, fürdők, illetve egyéb turisztikai szolgáltatók és attrakciók aktív közreműködésére is számít.
Elkészült az 1. hírlevél a CSS című Erasmus+ projektben, amelyben a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. vezetőpartnerként vesz részt. A Circular SMEs Scan Erasmus+ projekt célja, hogy a digitális korszak innovatív gyakorlatainak támogatásával olyan önátvilágító és tanulási platformot hozzon létre, amely a KKV-k körforgásos gazdasággal kapcsolatos készségeit-kompetenciáit fejleszti.
PÁLYÁZATOK
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett felhívás keretében a pályázók KFI tevékenységükhöz 50-300 m Ft közötti összegben juthatnak vissza nem térítendő támogatáshoz.
FELHÍVÁS A 2021. ÉV LEGJELENTŐSEBB INNOVÁCIÓS TELJESÍTMÉNYÉNEK ELISMERÉSÉRE. A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium, és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával, 30. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.
A 2022. évi Xecs-pályázatra az ECS-SRIA valamennyi területéről lehet projekteket benyújtani.

I3 – pályázat zöld átmenet támogatására (Innovation investments Strand 2a (I3-2021-INV2a))
A zöld átmenet célja, hogy az éghajlati és környezeti kihívásokból lehetőségeket teremtsen. Az I3 támogatni kívánja az innovatív értéklánc-beruházásokat, a gazdaság zöld technológiával történő fellendítését és a fenntartható ipar/közlekedés megteremtését.

I3 – pályázat okos gyártás támogatására (Innovation investments Strand 2a (I3-2021-INV2a))
Ez a kiírás az új vagy továbbfejlesztett termékek, eljárások vagy szolgáltatások szállításának javítására összpontosít a feldolgozóiparban.
A digitális technológiák óriási növekedési potenciált jelentenek Európa számára. Az Európa a digitális korszakra való felkészülés stratégiájának megfelelően ez a pályázati felhívás a vállalkozásokba és a közigazgatásba történő beruházásokra irányul.
Korábban megjelent pályázatok

Gazdasági Tájékoztató / 2021. III. negyedév

Heti jogász 2021. 48 – 49. hét
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Baszk egészségügyi szolgáltató kihívása nyílt innovációs platformon keresztül: diszfágia kezelése rehabilitációval és diétával. A szervezet kutatási együttműködési megállapodás keretében keres partnereket. Megnézem >>>

FMCG – gyorsan mozgó fogyasztási cikkek importjára és forgalmazására szakosodott bolgár cég forgalmazói megállapodás keretében keres partnereket

Egy újrahasznosítással és körforgásos gazdasággal foglalkozó olasz cég szövetek, anyagok és kiegészítők beszállítóit keresi, beszállítói szerződéssel. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:

2022. január 23-25. Dubai, Kiemelt szektorok: ICT, Mobilitás, Közlekedés és logisztika, Megújuló energia, Energiahatékonyság, Körforgásos gazdaság, Ökoinnováció, Ökoépítés, Fenntartható fejlődés, Egészségügyi technika, Vállalatoknak szóló szolgáltatások, MICE és turizmus.
RENDEZVÉNYEK
2021. január 12-13.
Mi az az agilis tanulás? És hogy lehet egy online platformon önállóan, vagy akár csoportban is tanulni? Mindezt mentorok támogatásával? Ezekre a kérdésekre ad választ a Karrier 4.0 projekt, valamint a projekt keretében létrehozott online tanulási platform. Kíváncsi, mit nyújthat ez a platform? Akkor vegyen részt workshopunkon 2022. január 12-13-án!

Eureka ECS pályázati felhívás és tájékoztató webinárium
2022. január 12.
Az Eureka együttműködés keretében, a korábbi EURIPIDES2-PENTA klaszterek integrációjával létrejött az Xecs klaszter, amely az elektronikus alkatrészek és rendszerek területén hirdet pályázatokat. Az Xecs klaszterfelhíváshoz kapcsolódóan az NKFI Hivatal tájékoztató webináriumot rendez.

Eureka ECS – online pályázati partnerkereső napok
2022. január 18-19.
Az Eureka ECS pályázati felhívásokhoz kapcsolódó online pályázati partnerkereső napok – csatlakozzon, keressen, találjon pályázati partnereket a Xecs és a KDT JU pályázati felhívásokhoz.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas