Hírlevél – 2022. 01. 06.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Meghosszabbodnak a hazai vállalkozások újraindítását segítő hiteltermékek a Széchenyi Kártya Programban. Egy 100 millió forintos, tehát átlagos méretű beruházási hitel esetén a teljes futamidő alatt egy kisvállalkozás 25 millió forintot tud megspórolni a piacon elérhető hitelekhez képest. Ez akár több mint 200 ezer forinttal kisebb havi törlesztőt jelen a Széchenyi Kártya Programnak köszönhetően.

Mi az az agilis tanulás? És hogy lehet egy online platformon önállóan, vagy akár csoportban is tanulni? Mindezt mentorok támogatásával? Ezekre a kérdésekre ad választ a Karrier 4.0 projekt, valamint a projekt keretében létrehozott online tanulási platform. Kíváncsi, mit nyújthat ez a platform? Akkor vegyen részt workshopunkon 2022. január 12-13-án!
2022. január 1-től módosul a kamarai hozzájárulás befizetése.
Január 31-én indul az idei első kamarai gyakorlati oktató képzés, melyre várjuk a képzőhelyek oktatóinak a jelentkezését.
Speciális lábápoló mestervizsgát szervez a kamara 2022. május 20-21-én Pécsett. Várjuk jelentkezését a mestervizsgára!
Végzős tanulója 2021-ben sikeres vizsgát tett? Az új szakképzési törvény alapján 2021. évre tekintettel nyílik először lehetőség az úgynevezett „sikerdíj” elszámolására.

A NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Dunántúli Napló, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és az Enterprise Europe Network gazdasági évzáróján mutatták be a TOP 100 kiadványt, mely a megye gazdasági teljesítményét, a legnagyobb vállalkozások szereplését elemzi.
Szállítmányozók esetében az ATA igazolvány Egyesült Királyságban történő használatában változások lépnek érvénybe 2022. január 1-től!
Január 1-től a minimálbér emelkedett, ezt konfettivel és egy szelet porhanyóssá száradt karácsonyi bejglivel megünnepeltük, de a szakképzési ösztöndíjak és egyéb juttatások, támogatások összességében nem emelkednek. Változik ugyanis alapja. Mutatjuk a részleteket!
A szakirányú oktatáshoz kapcsolódó adócsökkentő tételeket a szociális hozzájárulási adóból lehet kedvezményként érvényesíteni 2022. január 1-től.

PÁLYÁZATOK
FELHÍVÁS A 2021. ÉV LEGJELENTŐSEBB INNOVÁCIÓS TELJESÍTMÉNYÉNEK ELISMERÉSÉRE. A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium, és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával, 30. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

MEGJELENT! – 200 millió Ft-os eszközbeszerzési felhívás KKV-k részére – GINOP Plusz-1.2.3-21
Megjelent a 100 milliárd Ft keretösszegű, GINOP Plusz-1.2.3-21 „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” c. eszközbeszerzési pályázat, melynek 1. szakaszában 80 milliárd Ft keretösszegre lehet benyújtani a támogatási kérelmeket.
Megjelent a GINOP Plusz-1.2.2-22 Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program c. felhívás tervezete, melyben mikrovállalkozások 2-10 millió Ft támogatást nyerhetnek!
Korábban megjelent pályázatok

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Új űrlap az adószámla-túlfizetés kiutalására és átvezetésére

SZÉP-kártya: élelmiszerbolti vásárlás és átjárhatóság 2022-ben

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Innovatív orvostechnikai eszközök európai piacra juttatását célzó projekt a KKV-k munkatársainak mobilitási csereprogramja keretében


Egy spanyol mezőgazdasági cég új technikákat keres mezőgazdasági, ökológiai, saját gyártású termékekhez műszaki együttműködéssel vagy pénzügyi megállapodással. Megnézem >>>


A dán kkv vízi sportokhoz mentőmellény-gyártókat keres. Megnézem >>>


Chilei cég technológiát keres a szélerőmű parkok fenntartási költségeinek csökkentésére. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:

2022. január 30. – február 1. Online, divat-, textil-, és cipőipari – cégek és potenciális üzleti partnerek .

RENDEZVÉNYEK

2021. január 11.
„Klímatudatos Pécs” Konferencia – témája a klímaváltozás, a települési klímavédelmi stratégia készítése, a környezetvédelem és a klímavédelem szempontjából nagy jelentőséggel bíró körforgásos gazdaság üzleti lehetőségeinek bemutatása, villamosenergia rendszer stabilizálása, valamint a hidrogénhajtású városüzemeltetésben alkalmazható járművek környezetvédelmi hatása.

Eureka ECS pályázati felhívás és tájékoztató webinárium
2021. január 12.
Az Eureka együttműködés keretében, a korábbi EURIPIDES2-PENTA klaszterek integrációjával létrejött az Xecs klaszter, amely az elektronikus alkatrészek és rendszerek területén hirdet pályázatokat. Az Xecs klaszterfelhíváshoz kapcsolódóan az NKFI Hivatal 2022. január 12-én tájékoztató webináriumot rendez.

Eureka ECS – online pályázati partnerkereső napok
2021. január 18-19.
Az Eureka ECS pályázati felhívásokhoz kapcsolódó online pályázati partnerkereső napok – csatlakozzon, keressen, találjon pályázati partnereket a Xecs és a KDT JU pályázati felhívásokhoz.


Szellemi tulajdon védelem Kínában: nagy piac, nagy lehetőség – és 3 nagy csapda, amit mindenképpen kerüljön el
2022. január 12.
Piacralépés? Innováció értékesítése Kínában? Technológia transzfer? Védjegybitorlási vita? Az 5 legfontosabb dolog, amit tudnunk kell a szellemi tulajdon védelméről, ha kínai üzleti kapcsolatokat építünk, és 3 nagy csapda, amit jó, ha elkerülünk – gyakorlatiasan és közérthetően, díjmentes webináriumon.

(Ön)értékelés – mit nyerhetünk a körforgásos gazdaságból? (3. fókuszcsoport)
2022. január 14.
A Circular SMEs Scan Erasmus+ projekt célja, hogy a digitális korszak innovatív gyakorlatainak támogatásával olyan önátvilágító és tanulási platformot hozzon létre, amely a KKV-k körforgásos gazdasággal kapcsolatos készségeit-kompetenciáit fejleszti.
2021. február 9-10.
Kíváncsi a legújabb transzdiszciplináris innovációkra? Akkor érdemes részt venni a 4. “Life-on-Chip konferencia – Konvergencia kezdeményezése az egészségügyi technológiákban” című hibrid konferencián, és a mellette megrendezett üzleti partnerkereső rendezvényen.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas