Hírlevél – 2022. 01. 13.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Észszerű gazdaság (körkörös gazdaság). Kérdés, hogy a felforgató (diszruptív) technológiák, amelyek megváltoztatták az emberiség életét mint a tűz, kerék, gőz, internet….közé mikor csatlakoznak majd a zöld-technológiák?
A hagyományokra épülő kamarai szakmaismereti versenyeket idén egy gasztronómiai versennyel is bővítjük! Mi legyen a verseny neve? Segítsen választani!
2022. január 1-től teljes vámellenőrzés alá esik az Európai Unió és Nagy Britannia között fuvarozott minden áru. Ennek elősegítésére került bevezetésre a brit áruszállítási ellenőrzési elektronikus rendszer, az ún. Goods Vehicle Movement Service (GVMS).
Január 31-én indul az idei első kamarai gyakorlati oktató képzés, melyre várjuk a képzőhelyek oktatóinak a jelentkezését.
A szakképzési munkaszerződés alapján fizetendő munkabérre a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet új számítási alapot határoz meg.
2022. februárban a PTE Közgazdaságtudományi Kara Management tréner szakirányú továbbképzés indítását tervezi pécsi és budapesti helyszíneken. A cél olyan gyakorlati szakemberek képzése, akik felelős beosztású dolgozók és vezetők részére képesek hatékony képzéseket tartani a résztvevők menedzsment kompetenciáinak fejlesztése érdekében.
Speciális lábápoló mestervizsgát szervez a kamara 2022. május 20-21-én Pécsett. Várjuk jelentkezését a mestervizsgára!
PÁLYÁZATOK
FELHÍVÁS A 2021. ÉV LEGJELENTŐSEBB INNOVÁCIÓS TELJESÍTMÉNYÉNEK ELISMERÉSÉRE. A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium, és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával, 30. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.
Megjelent a 100 milliárd Ft keretösszegű, GINOP Plusz-1.2.3-21 „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” c. eszközbeszerzési pályázat, melynek 1. szakaszában 80 milliárd Ft keretösszegre lehet benyújtani a támogatási kérelmeket.
A WIPO Global Awards programja a szellemi tulajdont (IP) a pozitív hatás elérésére használó kivételes vállalkozásokat és egyéneket ismeri el – nemzetközi szinten.
Az Európai Bizottság és az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) által támogatott Ideas Powered for Business Kkv-alap olyan, unió területén működő kis- és középvállalkozásoknak (kkv) szól, amelyek szellemitulajdon-jogi stratégiájukat kívánják fejleszteni, és szeretnék megvédeni szellemitulajdon-jogaikat nemzeti, regionális vagy EU-szinten. A támogatás 2022-ben is elérhető és azoknak a kkv-knak segít, amelyek a szellemitulajdon-jogaikat szeretnék érvényesíteni.
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

2022 januárjában alkalmazott üzemanyagárak

Heti jogász 2022. 1. hét

Nemzetközi gazdasági hírek – 2022. 1. hét
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Orosz vállalkozás robotizált orvosi rehabilitációs berendezéseket keres. Megnézem >>>

Szénhidrátokat tartalmazó mellékfolyadékok értéknövelése – német start-up partnereket keres mintatesztek (pl. sörfőzdékből vagy gyümölcslé- és sajtgyártóktól) beszállítására baktériumokból származó fehérje előállítására irányuló folyamat optimalizálása érdekében. Megnézem >>>

Brit súlyemelő ruházat és CrossFit cég keres cégeket jelenlegi és új termékek gyártására gyártási megállapodás és beszállítói megállapodások keretében. Megnézem >>>

Kerékpár- és vízi utak mentén innovatív szállásrendszerrel rendelkező német start-up cég forgalmazási szolgáltatási megállapodás keretében keres partnereket. Megnézem >>>

Holland cég, amely ingatlanok felújítására és karbantartására specializálódott, megoldásokat keres a helyszíni zajcsökkentésre. Megnézem >>>

Német útikönyv kiadó körutazások webes támogatású egyéni tervezéséhez keres partnereket, kutatási együttműködés keretében. Megnézem >>>

Holland szennyvíztisztító vállalat szakértő partnereket és megoldásokat keres az ásványi olaj fenntartható kinyerésére az előpréselt iszappogácsából. Megnézem >>>

A teljes adatbázis . Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


4. Life on chip – konferencia és B2B
2022. február 9-10. Online, transzdiszciplináris innovációk, egészségügyi technológiák – cégek és potenciális üzleti partnerek.
RENDEZVÉNYEK
2021. január 18-19.
Az Eureka ECS pályázati felhívásokhoz kapcsolódó online pályázati partnerkereső napok – csatlakozzon, keressen, találjon pályázati partnereket a Xecs és a KDT JU pályázati felhívásokhoz.
2021. március 22-24.
A Sirha Budapest – Közép-Kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása – 2022. március 22. és 24. között az ötödik alkalommal várja a szakembereket a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba.

Cycling Europe 2022 – üzletember találkozó (online)
2022. március 1-31.
Az Enterprise Europe Network közreműködésével kerül megszervezésre 2022 márciusában a Cycling Europe nemzetközi üzletember találkozó. A rendezvény célja, hogy összekapcsolja a szakembereket, üzletembereket.

23. Mostari Nemzetközi Gazdasági Kiállítás és Vásár
2022. április 5-8.
2022. április 5-9. között kerül megrendezésre a 23. Mostari Nemzetközi Gazdasági Vásár, melynek partnerországa idén Magyarország lesz. A rendezvény a nyugat-balkáni régió egyik legjelentősebb üzleti eseményeként és közönségvásáraként ismert, melyhez kapcsolódóan magas szintű politikai találkozókra is sor kerül.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas