Hírlevél – 2022. 01. 27.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Baranya megye meghatározó intézményei fognak össze annak érdekében, hogy a régió településeiben, Pécs városában a gazdaság versenyképességén keresztül a tőke és munkabérjövedelmek emelkedjenek, az életminőség javuljon, a térség demográfiai folyamatai megforduljanak.

65 szakképesítésben/szakmában startolt január második hetében a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a nappali tagozaton végzős diákok számára.
A nagy érdeklődésre való tekintettel a következő képzési csoportot február 14-én indítjuk.
A Baranya Megyei Szakképzési Centrum szervezésében pedagógiai és ingatlankezelési képzések indulnak a tavasszal.

PÁLYÁZATOK
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Siklós városával együttműködésben nyílt pályázatot hirdet a siklósi székhellyel / telephellyel rendelkező, az elmúlt 5 évben (legkésőbb a pályázat beadásának napján) alapított vállalkozások részére vállalkozói inkubátor iroda és szolgáltatásai DÍJMENTES használatára a Siklós, Köztársaság tér 8. címen.
A Horizont 2020 finanszírozási program részeként az EIT Health és az Európai Innovációs Tanács (EIC) egyéves kísérleti együttműködést írt alá, amelynek célja, hogy szinergiákat hozzon létre a két szervezet között az európai innováció és az áttörést jelentő technológiák fejlesztése érdekében az egészségügyben. Az együttműködés keretében több program is várja a pályázó innovatív egészségipari vállalkozásokat.

Legyen Ön is a SPAR helyi beszállítója!
Az kis- és nagykereskedelemben is egyre inkább előtérbe kerülnek a helyi termékek, melynek nem kis lépése a SPAR programja, mely a helyi termelők számára teremti meg a lehetőséget regionális központjaikba való bekerülésben, ezáltal a fogyasztókhoz való eljutásban.
Korábban megjelent pályázatok

RÖVID HÍREK

Változik a védettség igazolása

Álcázott honlap! Ne dőljön be senki!

Heti jogász 2022. 2 – 3. hét

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Egy brit (skót) biotechnológiai KKV olyan cégeket keres, amelyek bizonyított technológiával és képességgel rendelkeznek az oldható fehérjék, oldható és oldhatatlan ásványi anyagok és sók hatékony visszanyerésére, illetve a melléktermék-áramokból keletkező szén-dioxid hatékony visszanyerésére. Megnézem >>>


Egy holland betongyár a betonlemezek védelmére szolgáló polietilénhab fenntartható alternatíváját keresi


Hulladékkezelési finomító egységeket keres ultraszűréssel és fordított ozmózisos membránokkal egy görög környezetvédelmi kkv, gyártási megállapodás keretében. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Cycling Europe 2022 – üzletember találkozó (online)
március 1. – március 31. A rendezvény célja, hogy összekapcsolja az alábbi területeken tevékenykedő szakembereket, üzletembereket: E-bicikli és mobilitás, Kerékpáros közlekedés számára készült parkolórendszerek, Új anyagok és technológiák, Kerékpárgyártók és ellátási láncok, Fenntarthatóság és körforgásos gazdaság.

RENDEZVÉNYEK

január 28.
Kamarai tagunk, a Geochem Földtani és Környezetvédelmi Kutató, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. projektbemutató eseményt szervez a sikeresen megvalósított univerzális nagynyomású permeaméter kifejlesztése témában.

15. Iran Plast – nemzetközi petrolkémiai kiállítás
február 7. – február 10.
A 15. Iran Plast nemzetközi petrolkémiai kiállítás 2022. február 7-10. között kerül megrendezésre Teheránban. A kiállítás során B2B találkozók, gyárlátogatások, valamint üzleti szemináriumok is megszervezésre kerülnek.


SIRHA Budapest 2022 – szakkiállítás és üzletember találkozó
március 22. – március 24.
A SIRHA nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa expon közel 200 kiállító, versenyek és bemutatók megtekintése mellett a résztvevőknek lehetősége van üzleti partnerekkel való találkozásra, vagy akár üzletkötésre is.

Gazdasági környezet és üzleti lehetőségek Észak-Macedóniában és Montenegróban
február 8.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyarország észak-macedóniai és montenegrói nagykövetségével együttműködésben szervezi meg a „Gazdasági környezet és üzleti lehetőségek Észak-Macedóniában és Montenegróban” elnevezésű tájékoztató rendezvényét.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain!
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas