Hírlevél – 2022. 02. 03.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Összefogás a KKV Innovációs Központ létrehozásáért
A megyében sok innovatív vállalkozás van ugyan, de többen rejtve, elszigetelve dolgoznak. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Baranya Megyei Önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Pécs-Baranyai Gazdaságfejlesztő és Szolgáltató Nonprofit Kft. együttműködésének célja többek között a helyi, Baranya megyei innovatív vállalkozások és a PTE termékeinek és szolgáltatásainak egy közös fizikai térben történő, egységes megjelenítése; a helyi innovációk regionális és országos láthatóságának megteremtése; innovatív cégek kooperációjának támogatása; valamint a megye befektető-vonzási képességének fejlesztése.

Dél-Dunántúli Gazdaság
Új év, új tervek, új kihívások; A pandémia alatt is tudott növekedni a Magyar Bor Nagydíjas Günzer Tamás Pincészete; Az általa képviselt vállalkozói szemléletet szeretné átadni; Digitális munkaerő-toborzás. Megjelent a Dél-Dunántúli Gazdaság februári száma.

Legyen szakmája mestere!
Kamaránk idén is indít támogatott és önköltséges mesterképzéseket. A támogatás célja az iskolai rendszerű képzés keretében külső képzőhelyen gyakorlati oktatást végző szakemberek első mesterré válásának elősegítése, valamint ennek érdekében a mesterképzésük és mestervizsgáztatásuk teljes körű lebonyolítása.

Munkaerőpiaci ellenőrzésekre vonatkozó 2022. évi országos hatósági ellenőrzési terv
Megjelent az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) munkaerőpiaci ellenőrzésekre vonatkozó 2022. évi országos hatósági ellenőrzési terve.

Pályaorientációs szakmaismereti versenyek – indulunk!
2022 tavaszán is megrendezésre kerülnek a hagyományokra épülő szakmaismereti versenyek. Sőt idén hozunk egy újdonságot is, már 5 ágazatban tehetik próbára magukat a gyerekek!

Chatbot – az azonnali válasz
Egyre több vállalkozás weboldalán találkozunk a Messenger alapú chatbottal, amely népszerűségénél fogva nagy fejlődés előtt áll, forradalmi változásokat hoz az ügyfélkiszolgálás területén. Belevágtunk mi is, hiszen célunk, hogy a weboldalunkat felkeresők minél gyorsabban megszerezzék az információkat.

Kamarai gyakorlati oktatói képzés indul február 14-én
A nagy érdeklődésre való tekintettel a következő képzési csoportot február 14-én indítjuk.
PÁLYÁZATOK

Siklósi vállalkozói inkubátor iroda (Pályázati kiírás)
Kamaránk Siklós városával együttműködésben nyílt pályázatot hirdet a siklósi székhellyel / telephellyel rendelkező, az elmúlt 5 évben (legkésőbb a pályázat beadásának napján) alapított vállalkozások részére vállalkozói inkubátor iroda és szolgáltatásai DÍJMENTES használatára a Siklós, Köztársaság tér 8. címen.

EIT-EIC CollabPilot: pályázatok innovatív, egészségipari vállalkozásoknak
A Horizont 2020 finanszírozási program részeként az EIT Health és az Európai Innovációs Tanács (EIC) egyéves kísérleti együttműködést írt alá, amelynek célja, hogy szinergiákat hozzon létre a két szervezet között az európai innováció és az áttörést jelentő technológiák fejlesztése érdekében az egészségügyben. Az együttműködés keretében több program is várja a pályázó innovatív egészségipari vállalkozásokat.
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

Az Angster tanműhelyébe is érkezett új autó

Új taggal bővült az Építőipari Technológiai Klaszter

Zöld jövőt épít a LAFARGE

Kertépítő és bútorasztalos WorldSkills Hungary nemzeti válogató
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Additív gyártás az állatgyógyászatban – német vállalkozás partnereket keres új termékek kifejlesztéséhez és bevezetéséhez. Megnézem >>>

Spanyol vállalat nyersanyag- és csomagolóanyag-beszállítókat keres szószok és fűszerkeverékek gyártásához. Megnézem >>>

Az upcycling és a körforgásos gazdaság területén tevékenykedő olasz vállalat szövetek, anyagok és kiegészítők beszállítóit keresi beszállítói megállapodás keretében. Megnézem >>>

Brit vállalkozás egyszeri kifolyócsöves tasakok gyártóit, vagy egy ilyen vonal testreszabására alkalmas gépgyártó céget, valamint zacskótöltő gépek gyártóit keresi. Megnézem >>>

Olasz építőipari vállalat innovatív lerakási technikákat keres a gátak és víztározók lejtős felületeihez a folyamatok optimalizálása és a hulladék csökkentése érdekében. Megnézem >>>

Olasz világméretű ipari csoport IoT-alapú megoldásokat keres ipari gépekhez az energiafogyasztás optimalizálása érdekében. Megnézem >>>

Brit KKV ultrahangos megoldást keres az alapanyag/szerves hulladék anaerob lebontás előtti előkezeléséhez. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Get Ready for Japan – piaci lehetőségek és menedzsment képzés – online
Az EU Japan-Centre az idei évben is folytatja kéthetes Get Ready for Japan képzéssorozatát, melynek során a vállalkozások első kézből ismerhetik meg a japán üzleti környezet, kommunikáció és kultúra sajátosságait workshopok, és előadások során. Jelentkezési határidő: 2022. március 10. Képzés időpontja: 2022. május 16-27.
RENDEZVÉNYEK

Gazdasági környezet és üzleti lehetőségek Észak-Macedóniában és Montenegróban
február 8.
Az esemény az Észak-Macedónia és Montenegró iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást a két ország általános helyzetéről, gazdasági környezetéről, a kereskedelmi kapcsolatokról és az üzleti lehetőségekről magyar vállalatok számára.

Tippek a kínai piacra lépés előtt – webinárium 1. rész
február 15.
Az EU SME Centre több részből álló, ingyenes webinárium-sorozattal szeretné támogatni az európai KKV-kat a sikeres kínai piacra lépésben. Az első alkalommal a kínai piacra lépést megelőző teendőkhöz kapnak tippeket, javaslatokat a résztvevők.

Virtuális magyar-török gazdasági fórum és üzletember-találkozó
február 17.
Az esemény a Törökország iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást a kocaeli kamaráról és üzleti lehetőségekről, a törökországi gazdasági környezetről és együttműködési

Tippek a kínai piacra lépés előtt – webinárium 2. rész
február 17.
Az EU SME Centre több részből álló, ingyenes webinárium-sorozattal szeretné támogatni az európai KKV-kat a sikeres kínai piacra lépésben. A második alkalommal a hatékony interkulturális kommunikációhoz és tárgyalástechnikához kapnak tippeket, javaslatokat a résztvevők.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas