Hírlevél – 2022. 02. 10.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

1891
3 éves előkészítő munka eredménye, hogy Baranya megye jelentős közéleti képviselői stratégiai együttműködési megállapodás aláírásával (2022. január) vállalták a folyamatos koordinált összefogást a megye fejlesztése érdekében. A Baranya Megyei Önkormányzat, Pécs városa, Egyetem, fejlesztési kormánybiztosság, agrárkamara és kamaránk ült egy asztalhoz, Síkfői elnök kezdeményezésére.

Márciusban is lesz kamarai gyakorlati oktatói képzés
Várjuk az érdeklődők jelentkezését a kamarai gyakorlati oktatói képzésre.

KATA-s vállalkozók előtt is nyitva a program!
A nagy érdeklődésre való tekintettel már a kisadózók is csatlakozhatnak az Országos Vállalkozói Mentorprogram Pénzügyi- És Vállalkozói Szemléletformálás alprogramjához.

A kkv-rezsicsökkentés részletszabályai
A kkv-kra vonatkozó rezsicsökkentés szabályairól szóló kormányrendelet szerint azon mikro-, kis- vagy közepes vállalkozások jogosultak egyetemes szolgáltatóval határozott idejű, legfeljebb 2022. június 30-áig tartó villamosenergia-vásárlási szerződést kötni, amelyek mérlegfőösszege legfeljebb 4 milliárd forint, legfeljebb 10 főt foglalkoztatnak, és 2021. november 22-e előtt alapították a céget, egyéni vállalkozás esetén azt megelőzően vették nyilvántartásba.

A következő szintre lépett az AMULET projekt
Kamaránk, valamint az általa menedzselt Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter közös projektje, az AMULET abba a szakaszába lépett, melyben összegyűjtik a megoldandó problémákat, amelyeket aztán a 2022 februárjában induló nyílt felhívásra jelentkező kkv-k oldanak meg.

Festő, díszítő szakmai siker a WorldSkills Shanghai 2022 válogatóján
Január közepén került megrendezésre a WorldSkills Shanghai 2022 válogatójának hazai döntője festő, díszítőfestő versenyszámban. A baranyai Czimmer Bálint pályakezdő fiatal első helyen végzett, így győzelmének köszönhetően hazánkat és szakmáját is képviselheti az idei világversenyen.

MNB vállalati konjunktúra felmérés
Az általános üzleti hangulat hiteles és aktuális követése céljából az MNB felsővezetése havi rendszereséggel tervezi megvalósítani a vállalati konjunktúra felmérését.
PÁLYÁZATOK

Siklósi vállalkozói inkubátor iroda (Pályázati kiírás)
Kamaránk Siklós városával együttműködésben nyílt pályázatot hirdet a siklósi székhellyel / telephellyel rendelkező, az elmúlt 5 évben (legkésőbb a pályázat beadásának napján) alapított vállalkozások részére vállalkozói inkubátor iroda és szolgáltatásai DÍJMENTES használatára a Siklós, Köztársaság tér 8. címen.

EIT-EIC CollabPilot: pályázatok innovatív, egészségipari vállalkozásoknak
A Horizont 2020 finanszírozási program részeként az EIT Health és az Európai Innovációs Tanács (EIC) egyéves kísérleti együttműködést írt alá, amelynek célja, hogy szinergiákat hozzon létre a két szervezet között az európai innováció és az áttörést jelentő technológiák fejlesztése érdekében az egészségügyben. Az együttműködés keretében több program is várja a pályázó innovatív egészségipari vállalkozásokat.

BOWI – akár 75 ezer euró digitális transzformációra
A BOWI projekt harmadik felhívásának keretében most 9 régióból – köztük Magyarországon kizárólag a Dél-Dunántúlról – pályázhatnak vállalkozások akár 60 ezer euró közvetlen támogatása (70%-os támogatási intenzitás), és akár 15 ezer euró értékű szakmai támogatásra (voucher formájában).
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

Üzemlátogatás a Vmax-Tec Kft. telephelyén

Adótraffipax – ellenőrzések Baranyában – február

2022 februárjában alkalmazott üzemanyagárak

NAV – A tervezetek automatikusan készülnek

Nemzetközi gazdasági hírek – 2022. 5. hét
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Tapasztalt máltai forgalmazási és értékesítési vállalat az orvosi/gyógyszerészeti termékek és eszközök ágazatában kereskedelmi képviseleti és forgalmazási megállapodások keretében keres partnereket. Megnézem >>>

Egy litván ínyencbolt egészséges és ínyenc élelmiszerek beszállítóit keresi. Megnézem >>>

Egy vállalkozói csoport kémiai szakértelemmel rendelkező partnereket keres biológiailag lebomló funkcionális fonalprototípusok közös kifejlesztéséhez bio kenderből, a nyersanyag-finomítás és a fonási folyamat megújításával. Megnézem >>>

Mesterséges intelligencia (AI) megoldások az egyéni utazások tervezésére szolgáló útikalauzok számára. Megnézem >>>

Francia vállalat alvállalkozókat keres az európai országokban az elektromos meghajtások és elektromágneses megoldások területén. Megnézem >>>

A fenntartható és moduláris házak német gyártója helyi összeszerelő partnereket keres szolgáltatási megállapodás keretében. Megnézem >>>

Macedón vállalat üzleti intelligencia és adatvizualizációs szoftvert fejleszt kis affiliate marketing cégek számára. Technológiai partnereket keresnek a megoldás egyes technikai szempontjainak továbbfejlesztéséhez. Megnézem >>>

Japán kereskedelmi vállalat szén-dioxid-leválasztási, -felhasználási és -tárolási (CCUS) megoldásokat keres az EU-ban, hogy képviselje, terjessze vagy engedélyezze azokat. Megnézem >>>

A fordítási szolgáltatások területén világszerte működő német vállalat fordító cégeket keres alvállalkozói, joint venture vagy outsourcing megállapodás keretében. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Üzleti és befektetési lehetőségek a Horvát Köztársaságban – magyar-horvát gazdasági fórum – online. Február 16.
A rendezvény a horvát piac iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást a horvát befektetési lehetőségekről, az aktuális horvát gazdasági helyzetről, üzleti és együttműködési lehetőségekről. A rendezvény nyelve magyar és angol.
RENDEZVÉNYEK

Mennyi az annyi? – Árazás és pénzügyileg is fenntartható működés a vendéglátásban
február 17.
A vendéglátás szektorban az elmúlt időszakban felmerült problémákra keres közös választ a Baranyai Gasztronómiai Klaszter induló rendezvénysorozatának első eseménye „Mennyi az annyi?” címmel.

Aktuális hazai és nemzetközi pályázatok – online tájékoztató
február 22.
A szakmai program keretein belül bemutatásra kerülnek a 2022. évi aktuális hazai és nemzetközi pályázati lehetőségek. A szakértők bemutatják a február végén induló Magyar Falu programot, mely többek között eszközbeszerzésre, ingatlanfejlesztésre is lehetőséget ad, de szó lesz a támogatási kérelmek benyújtásának gyakorlati kérdéseiről, a tervezés helyes módszeréről is.

Indonézia-Európa Üzleti Fórum 2022 – online
március 1. – március 2.
A fórum összehozza a politikai döntéshozókat, a magánszektort és más érdekelt feleket, hogy feltárják az Indonézia és Európa közötti együttműködés lehetőségeket a megújuló energia, a gyógyszeripar, valamint a globális kereskedelem és az ellátási láncok terén.

Mesterséges intelligencia TechMeeting – üzleti lehetőségek, B2B francia nagyvállalatokkal
április 12.
A magyar startupok, vállalatok számára a program kiváló alkalmat ad az adott területen, iparágban innovatív megoldásokat kereső francia nagyvállalatoknak történő bemutatkozásra előre egyeztetett, célzott B2B-k keretében.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas