Hírlevél – 2022. 03. 31.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Illatok, ízek és izgalom! Forró hangulat az Ide-süss! versenyen
Idén hirdettük meg először az Ide-süss! vendéglátás szakmaismereti versenyünket, melyre több, mint 220 általános iskolás jelentkezett. A Baranyai Gasztronómiai Klaszter támogatásával megrendezett versenyre 74 csapat, 222 iskolás regisztrált az első fordulón.

Holland nagyköveti látogatás Baranyában
Fenntarthatóság, mezőgazdasági technológia, okos mobilitás, egészségipar – Désirée Bonis, Hollandia magyarországi nagykövete találkozott Pécsett a kamara szervezésében a holland üzleti partnerség iránt érdeklődő helyi vállalkozókkal.

ICC tanulmány a kereskedelem és a kereskedelem-finanszírozás legújabb tendenciáiról
A Nemzetközi Kereskedelmi Kamarák Szövetsége (ICC) elkészített egy átfogó tanulmányt, melynek célja, hogy rávilágítson a Covid-19 válságnak a globális kereskedelemre és kereskedelem finanszírozásra gyakorolt hatására, ugyanakkor bemutassa azokat a főbb kihívásokat is, amelyek akadályozhatják a sikeres gazdasági fellendülést.

12 éve népszerű a Gép-ésszel verseny!
Idén 12. alkalommal szerveztük meg a Gép-Ésszel szakmaismereti versenyünket. 20 csapat 60 gyerek jelentkezett a versenyre. A verseny második fordulójában egy fogaskerék meghajtású körhintát kellett összeszerelnie a versenyzőknek otthoni/iskolai körülmények között.

V. Pécsi Érték Kiállítás az innováció nevében
A pécsi Árkád bevásárlóközpontban 2022. március 24. és 25. között került megrendezésre az V. Pécsi Érték Kiállítás kamaránk és a DDGK társszervezésében, ahol a térség innovatív cégei mutatkoztak be a nagyközönségnek.
PÁLYÁZATOK

DIGITbrain – Gyártó és IT kkv-k számára elérhető, újabb Horizon2020 pályázat
A DIGITbrain egy uniós innovációs program, amelynek célja, hogy a kkv-k könnyen hozzáférjenek a digitális ikrekhez. A digitális iker segítségével a vállalatok racionalizálhatják a gyártási folyamatot, előrejelzéseket készíthetnek a várható géphibákra vonatkozóan, és előre jelezhetik a karbantartási igényeket.

Felhívás az EUREKA klaszterek fenntarthatósági pályázatában való részvételre
2022-ben az Eureka tematikus klaszterei közös felhívást jelentettek meg, hogy a fenntarthatóságot elősegítő projekteket támogassanak a klaszterek fókuszterületein átnyúlva (ICT, szoftverfejlesztés, energetika, okos gyártástechnológia, elektronikus alkatrészek és rendszerek).
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

Páncélszekrénygyártás Pécsett

2022 áprilisában alkalmazott üzemanyagárak

Nemzetközi gazdasági hírek – 2022. 12. hét

Heti jogász 2022. 12. hét
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

COVID-19: Spanyol (baszk) KKV a COVID-19 teszteredmények mobiltelefonon történő tárolására szolgáló egészségügyi szoftveralkalmazás validálóit keresi. Megnézem >>>

Lengyel élelmiszer-forgalmazó forgalmazási szolgáltatásokat kínál. Megnézem >>>

Gyújtótekercsek, szelepek és érzékelők lengyel gyártója precíziós esztergált, mélyhúzott és fröccsöntött alkatrészek európai beszállítóit keresi kis tételek gyártásához. Megnézem >>>

Az olasz ipari csoport a csomagolási ágazatban innovatív, zöld anyagokat keres termékei fenntarthatóságának növelése érdekében. Megnézem >>>

Egy brit (skót) biotechnológiai kkv olyan vállalatokat keres, amelyek bizonyított technológiával és képességgel rendelkeznek az oldható fehérjék, oldható és oldhatatlan ásványi anyagok és sók hatékony visszanyerésére, illetve a melléktermék-áramokból keletkező szén-dioxid hatékony visszanyerésére. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


DIGITbrain – pályázati tájékoztató webinárium.
Április 11. 11:00 – 12:00
online, díjmentes
A DIGITbrain egy uniós innovációs program, amelynek célja, hogy a kkv-k könnyen hozzáférjenek a digitális ikrekhez. A digitális iker segítségével a vállalatok racionalizálhatják a gyártási folyamatot, előrejelzéseket készíthetnek a várható géphibákra vonatkozóan, és előre jelezhetik a karbantartási igényeket. A pályázati feltételek bemutatása után az Innomine NKft. munkatársai válaszolnak a kérdésekre.
RENDEZVÉNYEK

Kell egy csapat! – Munkaerő megtartás, motiválás, vonzó munkáltatói márka a vendéglátásban
április 12. 13:00 – 15:00
A vendéglátás szektorban az elmúlt időszakban felmerült problémákra keres közös választ a Baranyai Gasztronómiai Klaszter rendezvénysorozatának következő eseménye „Kell egy csapat!” címmel.

Innovatív Építőipar MEGRA 2022
április 21. – április 22.
Az üzleti partnerkereső esemény egyedülálló lehetőséget biztosít Önnek arra, hogy találkozzon innovatív megoldásokkal és technológiákkal kapcsolatos potenciális partnerekkel, amelyek támogatják az Ön vállalkozásának fejlődését.

Regionális logisztikai együttműködési konferencia és online B2B
április 14. – április 27.
Az Aradi Kereskedelmi és Iparkamara Regionális logisztikai együttműködési konferenciát szervez Budapesten. A konferencia után a regisztrált résztvevők 14 napig online megbeszéléseket folytathatnak egymással, és azokkal is kapcsolatba léphetnek, akik a fizikai eseményen nem tudtak jelen lenni.

VII. Humánerőforrás konferencia
május 31. 09:00 – 15:00
Vezetés és stratégia a VUCA világban. Az üzleti világba a globális pénzügyi válság után került be a kifejezés, a gazdasági környezet leírására. A VUCA modell erre a mai kihívásra keresi a választ. A megközelítés egyrészt leírja a jelenlegi környezet jellegzetességeit, amelyet változékonynak, uralhatatlannak, komplexnek és átláthatatlannak jellemez, majd vezetési modelljével egy lehetséges megoldást is kínál az innovatív kultúra megteremtésére. A konferenciára azokat a HR szakembereket és cégvezetőket várják a szervezők, akik maguk is érzékelik szervezeti működésükben a VUCA hatást a mindennapjaikban és azt is fontosnak tartják, hogy tudatos válaszaik és megoldásaik legyenek rá.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas