Hírlevél – 2022. 05. 12.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

VII. Humánerőforrás konferencia
Vezetés és stratégia a VUCA világban. Az üzleti világba a globális pénzügyi válság után került be a kifejezés, a gazdasági környezet leírására. A VUCA modell erre a mai kihívásra keresi a választ. A megközelítés egyrészt leírja a jelenlegi környezet jellegzetességeit, amelyet változékonynak, uralhatatlannak, komplexnek és átláthatatlannak jellemez, majd vezetési modelljével egy lehetséges megoldást is kínál az innovatív kultúra megteremtésére. A konferenciára azokat a HR szakembereket és cégvezetőket várják a szervezők, akik maguk is érzékelik szervezeti működésükben a VUCA hatást a mindennapjaikban és azt is fontosnak tartják, hogy tudatos válaszaik és megoldásaik legyenek rá.

#ajelenajövőd pályaorientációs nyári tábor – 2022
Idén is, 2 turnusban napközis jellegű tábort szervez a kamara pályaorientációs csapata együttműködve a megye gazdasági szereplőivel. A táborban érdekes és hasznos programokon keresztül olyan élményeket szerezhet a gyermek, melyek nagy segítséget nyújthatnak a pályaválasztással, továbbtanulással kapcsolatos döntéshez.

Folytatódnak a sikeres képzések KKV-k számára a kamarában
Április hónapban nagy sikerrel zajlottak le az ország különböző területeiről bejelentkezett, valamint személyesen megjelent résztvevőkkel a Kamarai Oktatási Központ képzései.

Másodpercre pontos raktárirányítási rendszer: blueBAX WMS
A pontosság és a gyorsaság mellett ma az információhoz való mielőbbi hozzáférés az egyik leginkább elvárható igény a raktározást tekintve, amire egy könnyen kezelhető, az egyedi elvárásokat is kielégítő, a humánerő-kapacitást csökkentő és a már működő vállalatirányítási rendszerhez illeszthető raktárirányítási rendszer lehet a megoldás.

„Ünnepi” és „Sugárzó” jókedv – Látogatás az Atomenergetikai Múzeumban és a Parlamentben
Az idei szakmaismereti versenyek döntősei két rendhagyó kiránduláson is részt vettek, melyet kamaránk szervezett meg számukra.

„Készen állni a változásra és merni előremenni, innoválni”
A világ más tájain jól ismerik a lovasberkekben a LotusRomeo márkanevet, amely egy pécsi vállalkozáshoz köthető, ugyanis a baranyai megyeszékhelyről gyárt prémium minőségű egyedi lovasruházatot a Torma-Székely Éva vezette vállalkozás.
PÁLYÁZATOK

K+F+I fejlesztési képességek növelése a ZalaZONE szolgáltatásaival
A pályázat célja, hogy a KKV és startup szektor kutatás fejlesztési és innovációs képességeit növelje az Autóipari Próbapálya Zala Kft. szolgáltatásai révén.

Fit for Export – Támogatás az Egyesült Államokban való piacra lépéshez
A pályázat szakmai mentoringgal és képzéssel egybekötve biztosít lehetőséget a kiválasztott vállalkozásoknak az USA piacainak részletes megismerésére és az első kapcsolatok kialakítására.

Pályázati lehetőséget nyújt a Better Factory a gyártó KKV-k digitális transzformációjának támogatására – 2022
Gyártó KKV-k igényeire alapozó digitális termék- és rendszerfejlesztést támogat a Better Factory projekt. Ennek keretében technológiai beszállítókkal és művészekkel alkothatnak konzorciumokat gyártócégek annak érdekében, hogy költséget, nyersanyagot és/vagy erőforrást takarítsanak meg.

Pécs város tanulói és hallgatói díjai – pályázat
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése pályázatot hirdet a Pécs város tanulói és hallgatói díjainak elnyerésére.

Megnyíltak a Horizon Europe keretprogram Clean Aviation 2022-es felhívásai
A Clean Aviation programban tizennégy témában nyílt meg pályázat összesen 735 millió eurós támogatással. Az Európai Bizottság olyan projektötleteket vár, amelyek segítségével a klímasemleges légiközlekedés valósággá válik.

Megjelentek a Horizont Európa program Tiszta Hidrogén partnerségének első pályázati felhívásai
Márciusban közzétették a Clean Hydrogen Partnership első pályázati felhívását. A partnerség 2022-ben 300 millió eurót fordít olyan projektek támogatására, amelyek fellendítik a megújuló hidrogéntermelést, csökkentik annak költségeit, fejlesztik tárolási és elosztási megoldásait, és ösztönzik az alacsony szén-dioxid-kibocsátású hidrogén felhasználását.

DIGITbrain – Gyártó és IT kkv-k számára elérhető, újabb Horizon2020 pályázat
A DIGITbrain egy uniós innovációs program, amelynek célja, hogy a kkv-k könnyen hozzáférjenek a digitális ikrekhez. A digitális iker segítségével a vállalatok racionalizálhatják a gyártási folyamatot, előrejelzéseket készíthetnek a várható géphibákra vonatkozóan, és előre jelezhetik a karbantartási igényeket.
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

Nemzetközi gazdasági hírek – 2022. 18. hét

Heti jogász 2022. 17 – 18. hét

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat 2022. évi módosításai

Tisztújítás az Építőipari Technológiai Klaszterben
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Spanyol technológiai vállalkozás innovatív orvosi és egészségügyi eszközöket gyárt az alvászavarok felismerésére, az alvás minőségének javítására és a személyes teljesítmény fokozására. A cég ügynököket és forgalmazókat keres termékei számára. További infromációt kérek >>>

Egy német kkv, amely kiváló minőségű, hidegen sajtolt szőlőmagolajat állít elő bio és hagyományos minőségben, együttműködő partnereket keres Európában. További infromációt kérek >>>

Egy osztrák textil hajformázó termékekkel kereskedő cég külföldön keres varrási alvállalkozókat. További infromációt kérek >>>

Egy német cég innovatív hangrendszert (motor- vagy autóhangok) fejlesztett ki elektromos járművekhez. Partnert keresnek a hangszórórendszer továbbfejlesztéséhez és gyártásához. Az együttműködést kiszervezési megállapodás keretében tervezik. További infromációt kérek >>>

Az épületek és mélygarázsok számára épületekbe és mélygarázsokba szánt axiál ventilátorokat gyártani kívánó gyártókat keres egy ismert francia ipari ventilátorgyártó vállalat know-how és alkatrészek átadására. További infromációt kérek >>>

Informatikai vállalat kiváló minőségű akkumulátorok és powerbankek gyártóit keresi. További infromációt kérek >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Alkalmazott mesterséges intelligencia – hibrid konferencia.
Május 24. – május 25.
A kétnapos program nemzetközi szakértők előadásait, panelbeszélgetéseket, mélyreható workshopokat és előre egyeztetett virtuális 1:1-es találkozókat tartalmaz a világ minden tájáról érkező több mint 1000 résztvevővel.
RENDEZVÉNYEK

Mérőeszköz felügyelő képzés
május 17. – május 18.
A képzés célja kiemelten a kis- és középvállalkozások mérésüggyel, mérőeszközök nyilvántartásával, kalibrálásával foglalkozó munkatársainak fejlesztése azzal, hogy a képzés közérthetően, tömören összefoglalja a kalibrálással és hitelesítéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és gyakorlati módszereket.

Pénz, de honnan? Pénzeső kkv-knak ­– 2022
május 26.
Nincs annál előnyösebb pénzforrás a vállalkozásoknak, mint ami alacsony önerőt igényel és magas támogatott részt tartalmaz. Ilyenek bőségesen akadnak az EU-pályázatok között. Még az alig több, mint 0 %-os kamatozású, szabad felhasználású hitelek is felvehetők. A program keretein belül konzultációs lehetőség és a cégére testre szabott pénzügyi tanácsadás is biztosított.

Minőségirányítási belső auditor képzés
május 24. – május 26.
A képzés célja kiemelten az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert bevezetni szándékozó, vagy már működtető kis- és középvállalkozások minőségkultúrájának fejlesztése azzal, hogy közérthetően, tömören összefoglalja a minőséggel és minőségirányítással, továbbá az auditálással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és gyakorlati módszereket.

Jövőálló vendéglátó – online esemény
május 26.
Az esemény többek között azt igyekszik feltárni, hogy a hazai turizmus és vendéglátás, valamint a digitalizáció összefüggésében melyek a legfontosabb problémák és milyen lehetőségek vannak a megoldásukra. Ezen felül a résztvevők számtalan jól működő digitális megoldásról is hallhatnak, valamint szó lesz az vendéglátás adózási szabályokról is.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas