Hírlevél – 2022. 05. 19.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Fontos változások a Széchenyi Kártya Programban
Átmeneti jogcímű támogatás a Széchenyi Kártya Program jelenleg hatályos Üzletszabályzatában foglaltak szerint 2022. június 30-ig létrejött és garantált hitelügyletek vonatkozásában nyújtható. DE az ügyintézés határideje akár május 20-a is lehet.

#ajelenajövőd pályaorientációs nyári tábor – 2022
Idén is, 2 turnusban napközis jellegű tábort szervez a kamara pályaorientációs csapata együttműködve a megye gazdasági szereplőivel. A táborban érdekes és hasznos programokon keresztül olyan élményeket szerezhet a gyermek, melyek nagy segítséget nyújthatnak a pályaválasztással, továbbtanulással kapcsolatos döntéshez.

Felismerés (KKV innovációs központ)
2019-ben fogalmazódott meg egy vállalati szakmai egyeztetésen, hogy KKV innovációs központot kell létrehozni, mert az egyértelműen segíti a megye gazdaságát és a tudásszférával kialakított kapcsolat dinamizálását.

VII. Humánerőforrás konferencia
Vezetés és stratégia a VUCA világban. Az üzleti világba a globális pénzügyi válság után került be a kifejezés, a gazdasági környezet leírására. A VUCA modell erre a mai kihívásra keresi a választ. A megközelítés egyrészt leírja a jelenlegi környezet jellegzetességeit, amelyet változékonynak, uralhatatlannak, komplexnek és átláthatatlannak jellemez, majd vezetési modelljével egy lehetséges megoldást is kínál az innovatív kultúra megteremtésére. A konferenciára azokat a HR szakembereket és cégvezetőket várják a szervezők, akik maguk is érzékelik szervezeti működésükben a VUCA hatást a mindennapjaikban és azt is fontosnak tartják, hogy tudatos válaszaik és megoldásaik legyenek rá.

HelloAI 2022 – Egészségipar kezdőknek és haladóknak
Érdeklődsz a mesterséges intelligencia iránt? Szeretnéd megismerni a technológia egészségügyben történő felhasználási lehetőségeit? És szeretnél a világ legjobbjaitól hallani erről? Ha mindhárom kérdésre igennel válaszoltál, akkor van egy jó hírünk!

Nem mindegy milyen az iroda!?
Otthonunk megválasztásakor természetes számunkra, hogy mindent a legnagyobb részletességgel gondolunk át. Miért lenne ez másképp vállalkozásunk otthonánál, az irodánknál?

Legyen még hatékonyabb a marketing!
Kamaránk marketing képzése nagy népszerűségnek örvend. Legyen Ön is részese a képzésnek és az ott tanultak alapján legyen még hatékonyabb a marketing munkája!

20%-os adókedvezmény
A képzőhelyek sikerdíj címen további adókedvezményre jogosultak, amennyiben tanulójuk sikeres szakmai vizsgát tett.
PÁLYÁZATOK

K+F+I fejlesztési képességek növelése a ZalaZONE szolgáltatásaival
A pályázat célja, hogy a KKV és startup szektor kutatás fejlesztési és innovációs képességeit növelje az Autóipari Próbapálya Zala Kft. szolgáltatásai révén.

Pályázati lehetőséget nyújt a Better Factory a gyártó KKV-k digitális transzformációjának támogatására – 2022
Gyártó KKV-k igényeire alapozó digitális termék- és rendszerfejlesztést támogat a Better Factory projekt. Ennek keretében technológiai beszállítókkal és művészekkel alkothatnak konzorciumokat gyártócégek annak érdekében, hogy költséget, nyersanyagot és/vagy erőforrást takarítsanak meg.

Pécs város tanulói és hallgatói díjai – pályázat
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése pályázatot hirdet a Pécs város tanulói és hallgatói díjainak elnyerésére.

Megnyíltak a Horizon Europe keretprogram Clean Aviation 2022-es felhívásai
A Clean Aviation programban tizennégy témában nyílt meg pályázat összesen 735 millió eurós támogatással. Az Európai Bizottság olyan projektötleteket vár, amelyek segítségével a klímasemleges légiközlekedés valósággá válik.

Megjelentek a Horizont Európa program Tiszta Hidrogén partnerségének első pályázati felhívásai
Márciusban közzétették a Clean Hydrogen Partnership első pályázati felhívását. A partnerség 2022-ben 300 millió eurót fordít olyan projektek támogatására, amelyek fellendítik a megújuló hidrogéntermelést, csökkentik annak költségeit, fejlesztik tárolási és elosztási megoldásait, és ösztönzik az alacsony szén-dioxid-kibocsátású hidrogén felhasználását.

DIGITbrain – Gyártó és IT kkv-k számára elérhető, újabb Horizon2020 pályázat
A DIGITbrain egy uniós innovációs program, amelynek célja, hogy a kkv-k könnyen hozzáférjenek a digitális ikrekhez. A digitális iker segítségével a vállalatok racionalizálhatják a gyártási folyamatot, előrejelzéseket készíthetnek a várható géphibákra vonatkozóan, és előre jelezhetik a karbantartási igényeket.
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

Három útmutató-módosítást fogadott el a Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács

Ösztönző rendszerek és túlóra gyakorlatok a DDGK tagjainál

Üzemlátogatás a Zipernowsky Károly Műszaki Technikum diákjai részére a DDGK tagvállalatainál

Megújult a kézikönyv a szakképzési jogszabályok alkalmazásához

Mindenki ott és úgy segít, ahogy tud
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Dán rehabilitációs és mozgássérülteket segítő gyártó forgalmazókat keres. További infromációt kérek >>>

Lengyel étrend-kiegészítőket gyártó cég beszállítói megállapodás keretében keres nyersanyaggyártókat olyan termékeihez, mint a Myo-inozitol és az N-acetil-cisztein (NAC), az inozitol (myo-inozitol), a D-chiro-inozitol és a magnézium-malát. További infromációt kérek >>>

Spanyol start-up cég fenntartható ruhagyártókat keres, hogy kereskedelmi megállapodáson keresztül összekapcsolja őket tervezőkkel és márkákkal. További infromációt kérek >>>

Hullámkarton-termékeket gyártó máltai vállalkozás nemzetközi nyersanyag-beszállítókat keres hosszú távú beszállítói megállapodás kötése céljából. További infromációt kérek >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Technológiai és Üzleti Együttműködési Napok 2022 – hibrid.
Május 30. – június 2.
Technology & Business Cooperation Days 2022 a Hannover Messe 2022 mellett idén online és személyesen is. Témák: Ipar 4.0 és Smart Factory megoldások, Erőforrás- és energiahatékony gyártási technológiák, Fenntartható energia és mobilitás, Mérési eszközök.
RENDEZVÉNYEK

Pénz, de honnan? Pénzeső kkv-knak ­– 2022
május 26.
Nincs annál előnyösebb pénzforrás a vállalkozásoknak, mint ami alacsony önerőt igényel és magas támogatott részt tartalmaz. Ilyenek bőségesen akadnak az EU-pályázatok között. Még az alig több, mint 0 %-os kamatozású, szabad felhasználású hitelek is felvehetők. A program keretein belül konzultációs lehetőség és a cégére testre szabott pénzügyi tanácsadás is biztosított.

GreenTech2022 – Zöld energia és fenntarthatóság szakkiállítás és konferencia
május 26. – május 27.
Harmadik alkalommal rendezik meg a GreenTech szakmai kiállítást és konferenciát a március 25-én hivatalosan is átadott zalaegerszegi AVL ZalaZONE Autóipari Tesztpályán. Az esemény helyet ad többek között szakmai konferenciának és kiállításnak, díjmentes tesztvezetéseknek, pályabejárásnak, elektromos autók és más elektromos közlekedési eszközök bemutatójának.

Marie Skłodowska-Curie Program – tájékoztató webinárium
május 26.
A webinárium keretében részletesen bemutatják a doktori hálózatok programot, a pályázat részeit, valamint nyertes pályázó részvételével útmutatást, gyakorlati tanácsokat kívánnak nyújtani azon intézmények képviselőinek, akik pályázatot terveznek benyújtani az MSCA Doktori Hálózatok 2022. november 15-én záruló felhívására.

Társadalmi vállalkozások az üzleti szektorban – SAGA projekt
május 30.
A projekt fő célja – a munkanélküliség csökkentéséhez, valamint a gazdasági és társadalmi újjáélesztéshez kapcsolódóan- a képzéssel való segítségnyújtás azokban az európai vidéki régiókban, ahol a vidéki elnéptelenedés tendenciájával kell szembenézni.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas