Hírlevél – 2022. 05. 26.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Szakmai összefogással, a szélesen értelmezett turisztikai szektor vállalkozóinak bevonásával zajlik a turizmusfejlesztési stratégia készítése Baranyában.
Vezetés és stratégia a VUCA világban. Az üzleti világba a globális pénzügyi válság után került be a kifejezés, a gazdasági környezet leírására. A VUCA modell erre a mai kihívásra keresi a választ. A megközelítés egyrészt leírja a jelenlegi környezet jellegzetességeit, amelyet változékonynak, uralhatatlannak, komplexnek és átláthatatlannak jellemez, majd vezetési modelljével egy lehetséges megoldást is kínál az innovatív kultúra megteremtésére. A konferenciára azokat a HR szakembereket és cégvezetőket várják a szervezők, akik maguk is érzékelik szervezeti működésükben a VUCA hatást a mindennapjaikban és azt is fontosnak tartják, hogy tudatos válaszaik és megoldásaik legyenek rá.
A felmérés célja, hogy fejlessze az átláthatóságot az EU-s cégeknél azáltal, hogy megbízható nemzetközi rendszerekben is láthatóvá és elérhetővé teszik a hiteles céges adatokat és lehetővé teszik a biztonságos használatát. Továbbá modernizálni szeretnék az európai céges jogi szabályozásokat, hogy jobban illeszkedjenek a mai digitális világba.
A GeoMATES 2022 konferencia keretein belül a korábbi évekhez hasonló fókusztémák (rezervoár geológia, környezeti monitoring adatok feldolgozása, mérnökgeológiai geomatematikai alkalmazások, stb.) mellett, a konferencia hagyományos hallgatósága számára új tudományterületek képviselői felé is nyitottak. Ilyen témák voltak a klímaváltozás és extrémitások vizsgálata, vagy pl. az űrkutatás és távérzékelés kérdésköre.
PÁLYÁZATOK
A támogatás többek között igényelhető közös beruházás megvalósítására, kísérleti fejlesztésre, kereskedelmi vásárokon való részvételre, egy új, vagy már meglévő terméknek egy másik tagállamban vagy harmadik országban lévő új piacra történő bevezetéséhez szükséges tanulmányok elkészítésére vagy tanácsadói szolgáltatások igénybe vételére, harmadik országban megvalósuló közös megjelenésre, illetve marketing tevékenység költségeire.
A pályázat célja, hogy a KKV és startup szektor kutatás fejlesztési és innovációs képességeit növelje az Autóipari Próbapálya Zala Kft. szolgáltatásai révén.
Gyártó KKV-k igényeire alapozó digitális termék- és rendszerfejlesztést támogat a Better Factory projekt. Ennek keretében technológiai beszállítókkal és művészekkel alkothatnak konzorciumokat gyártócégek annak érdekében, hogy költséget, nyersanyagot és/vagy erőforrást takarítsanak meg.
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése pályázatot hirdet a Pécs város tanulói és hallgatói díjainak elnyerésére.
A Clean Aviation programban tizennégy témában nyílt meg pályázat összesen 735 millió eurós támogatással. Az Európai Bizottság olyan projektötleteket vár, amelyek segítségével a klímasemleges légiközlekedés valósággá válik.
Márciusban közzétették a Clean Hydrogen Partnership első pályázati felhívását. A partnerség 2022-ben 300 millió eurót fordít olyan projektek támogatására, amelyek fellendítik a megújuló hidrogéntermelést, csökkentik annak költségeit, fejlesztik tárolási és elosztási megoldásait, és ösztönzik az alacsony szén-dioxid-kibocsátású hidrogén felhasználását.

DIGITbrain – Gyártó és IT kkv-k számára elérhető, újabb Horizon2020 pályázat
A DIGITbrain egy uniós innovációs program, amelynek célja, hogy a kkv-k könnyen hozzáférjenek a digitális ikrekhez. A digitális iker segítségével a vállalatok racionalizálhatják a gyártási folyamatot, előrejelzéseket készíthetnek a várható géphibákra vonatkozóan, és előre jelezhetik a karbantartási igényeket.
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

Heti jogász 2022. 20. hét

DDGK a Mach-Tech, Ipar Napjai és Automotive Hungary szakkiállításon!
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Spanyol technológiai vállalkozás innovatív orvosi és egészségügyi eszközöket gyárt az alvászavarok felismerésére, az alvás minőségének javítására és a személyes teljesítmény fokozására. A cég ügynököket és forgalmazókat keres termékei számára.Az orvosi és rehabilitációs berendezések vezető lengyel gyártója forgalmazókat keres. További infromációt kérek >>>

Olasz biodinamikus gazdaság hosszútávú együttműködés keretében keres üzleti partnereket paradicsomszószok, pürék, gyümölcsdzsemek, kész szószok és olívaolaj forgalmazására. További infromációt kérek >>>

Luxemburgi építőipari cég előregyártott szerkezetek gyártóit keresi, melyek körkörös gazdálkodási szemlélettel és alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiákkal működnek. További infromációt kérek >>>

A teljes adatbázis . Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:

Az Enterprise Europe Network, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, valamint a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében második alkalommal kerül megrendezésre a Magyar-Francia Üzleti Fórum. A fórum célja, tanácsadást nyújtani a franciaországi piac iránt érdeklődő magyar vállalatoknak, valamint új, magyarországi beszállítók felkutatása az alábbi francia vállalatok számára: EUROAPI Hungary Kft. gyógyszeripari gyártó vállalat, Schneider Electric Csoport, GIFI, lakberendezési, dekorációs áruházlánc, az ADEO vállalatcsoport Leroy Merlin márkaneve alatt ismert franciaországi barkács és kertészeti áruházlánc, Auchan Magyarország Kft.
RENDEZVÉNYEK

Better Factory – webinárium
május 31.
A kezdeményezés célja, hogy segítse az európai gyártók versenyképesebbé válását a globális piacon azáltal, hogy akár 200.000 eurós támogatást biztosít az együttműködésen alapuló, gyáron belüli kísérletek lefolytatására.
június 1. – június 3.
A gyorsan változó üzleti modellek és azok feltételei megkövetelik a piaci változások folyamatos nyomon követését. Az iparági találkozók rengeteg ismeretet és üzleti kapcsolatot jelentenek, és egyben a piac megfigyelésének is kiváló eszközei.

Az orosz-ukrán háború hatásai a magyar vállalkozásokra – webinárium
június 2.
A webinárium célja a hazai kis- és középvállalkozások tájékoztatása az orosz, illetve az ukrán üzleti környezetről, a háborús tevékenységek, illetve az európai uniós és orosz szankciók miatti korlátozások adta keretekről és kilátásokról.

Morning Health Talks – Digitális egészségügyi megoldások közfinanszírozási lehetőségei
június 10.
A program során már működő nemzetközi példákkal és jó gyakorlatokkal összevetve vizsgálják meg a magyarországi szabályozási és technológiai környezetet és feltételeket annak érdekében, hogy feltárják a különböző piaci szereplők által nyújtott digitális egészségügyi szolgáltatások közfinanszírozásba történő bevonásának lehetőségeit és akadályait.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas