Hírlevél – 2022. 06. 16.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Rövid időn belül az ötszörösére emelkedett villamosenergia-költség, a gáz árdrágulása szinte követhetetlen – és még nem látszik a folyamat vége. A vállalkozásvezetők hetente, de van, hogy sűrűbben tervezik a költségeket, a magas árak mellett a legfőbb kockázati tényező a bizonytalanság. Van-e mozgástér, mivel lehet csökkenteni a kiadásokat, hosszú távon milyen stratégiát érdemes követni?
Bértámogatott diákmunka a turizmus és a vendéglátás, valamint a mezőgazdaság területén. A program keretében lehetőség nyílik 16-25 év közötti nappali tagozaton tanuló diákok idényjellegű foglalkoztatására.
Szabadságkiadás szabályai szakképzési munkaszerződéses diákoknál.
Június 8-án Székesfehérváron tartották az Országos Vállalkozói Mentorprogram legújabb, fenntarthatósági szemléletformálást célzó alprogramjának ünnepélyes nyitórendezvényét.
Szemléletformáló videót készített a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, amellyel az IT-szektort célozzák meg: a kisfilmmel hívják fel a figyelmet arra, hogy a szellemitulajdon-védelem kiemelten fontos ebben az ágazatban is, hiszen a megírt programok, elkészített szoftverek oltalmak nélkül könnyen azoknak hozhatnak hasznot, akik lemásolják ezeket.
A május 31-i webináriumon részletesen elmagyarázták, hogy mi is az a Better Factory projekt, milyen előnyökkel járhat a részvétel (gyártó KKV-ként, művészként vagy technológiai beszállítóként).
PÁLYÁZATOK
A globális piacra törekszik, hisz a terméke sikerében, és készen áll a következő nagy lépésre a nemzetközivé válás felé. Most a hálózatépítésre és a láthatóság növelésére összpontosít, és keresi fontos partnereivel a kapcsolatfelvétel legjobb módját? A Düsseldorfi Gazdaságfejlesztési Hivatal a MEDICA Start-Up Parkban felállított standdal kínálja Önnek ezt az egyedülálló lehetőséget.
A LIFE (Programme for the Environment and Climate Action) program az EU környezetvédelmi és éghajlat-politikai finanszírozási eszköze. A LIFE az egyetlen uniós forrás, amely dedikáltan környezet- és természetvédelmi, valamint éghajlat-politikai célkitűzéseket támogat, 2022-ben 34 pályázati felhívással.
Részt vesz a következő területek valamelyikén a kutatás-fejlesztésben, és/vagy alkalmazásban: blockchain, szemantikus web, ontológiatervezés, szoftverfejlesztés, cloud, edge és fog computing, ökoszisztéma-gazdaság, okos alkalmazások, kriptográfia, szabványosítás, vagy hasonló területeken? Akkor az ONTOCHAIN felhívás Önnek szól!
Az EIT Health DRIVE képzési programját a szerény vagy közepes innovációs kapacitással rendelkező (az európai innovációs eredménytábla szerint) európai országok azon szervezetei számára tervezték, amelyek támogatást nyújtanak az innovátoroknak, hogy kutatásukat/ötleteiket sikeres vállalkozásokká alakítsák, és célja egy speciális, átfogó program létrehozása az egészségügyi és élettudományi start-upok számára.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora a Tématerületi Kiválósági Program 2020 keretében pályázatot hirdet szabadalmi oltalom alatt álló műszaki megoldások, illetve a jövőben iparjogvédelmi oltalomban részesíthető alkotások megvásárlására.

Magyar-Üzbég Startup és Kutatás-fejlesztési Program
A támogatás többek között igényelhető közös beruházás megvalósítására, kísérleti fejlesztésre, kereskedelmi vásárokon való részvételre, egy új, vagy már meglévő terméknek egy másik tagállamban vagy harmadik országban lévő új piacra történő bevezetéséhez szükséges tanulmányok elkészítésére vagy tanácsadói szolgáltatások igénybe vételére, harmadik országban megvalósuló közös megjelenésre, illetve marketing tevékenység költségeire.

K+F+I fejlesztési képességek növelése a ZalaZONE szolgáltatásaival
A pályázat célja, hogy a KKV és startup szektor kutatás fejlesztési és innovációs képességeit növelje az Autóipari Próbapálya Zala Kft. szolgáltatásai révén.
Gyártó KKV-k igényeire alapozó digitális termék- és rendszerfejlesztést támogat a Better Factory projekt. Ennek keretében technológiai beszállítókkal és művészekkel alkothatnak konzorciumokat gyártócégek annak érdekében, hogy költséget, nyersanyagot és/vagy erőforrást takarítsanak meg.

Megnyíltak a Horizon Europe keretprogram Clean Aviation 2022-es felhívásai
A Clean Aviation programban tizennégy témában nyílt meg pályázat összesen 735 millió eurós támogatással. Az Európai Bizottság olyan projektötleteket vár, amelyek segítségével a klímasemleges légiközlekedés valósággá válik.
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

Hitelesség és versenyelőny a fenntarthatóság jegyében – “Circular SME Scan”

Túligényelték a Dél-Dunántúlon a napelemes pályázatot

Útmutató-módosítást fogadott el a Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Egy holland egészségügyi szervezet olyan technológiákat és megoldásokat keres, amelyekkel az idős kerekesszékesek teljesen függetlenné tehetnék a WC-látogatást. További infromációt kérek >>>

Spanyol teagyártó cég kamillát és csobormentát keres szállítási megállapodás keretében. További infromációt kérek >>>

Svéd sport- és szabadidős termékek forgalmazója fa kültéri játékok beszállítóit keresi. További infromációt kérek >>>

Gyermek egyensúlyozó kerékpárok német forgalmazója 10″ és 12,5″ méretű, poliamid felnikkel és légmentes EVA (etilén-vinilacetát) gumiabroncsokkal ellátott kerekek európai gyártóját keresi a kerékpárokhoz. További infromációt kérek >>>

Egy prémium kategóriás mezőgazdasági alkatrészek értékesítésére szakosodott német vállalat fémmegmunkáló gyártót keres. További infromációt kérek >>>

Aszfaltkeverékek spanyol gyártója szilárd bitument és bitumenes dobolvasztókat keres szállítói megállapodás keretében. További infromációt kérek >>>

Szlovén cég öngyógyuló habarcsot keres külső hőszigetelő kompozit homlokzati rendszerhez, az AMULET kutatás-fejlesztési projekt keretében. További infromációt kérek >>>

Gyermek- és ifjúsági sport- és szabadidős termékek forgalmazására szakosodott svéd KKV keres discgolf kosár beszállítókat. További infromációt kérek >>>

A teljes adatbázis . Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:

Az Európai Regionális és Fejlesztési Alap (ERFA) részét képező I3 eszköz (Interreginonal Innovation Investment instrument) célja, hogy támogassa a régiók közötti innovációs projekteket a kereskedelmi hasznosítás és a méretnövelés fázisában, eszközöket biztosítva számukra a szabályozási és egyéb akadályok leküzdéséhez és a projekt beruházási szintre emeléséhez. A következő benyújtási határidő 2022. október 18. A pályázati felkészülést segíti a következő információs nap.
RENDEZVÉNYEK

Az építőipar helyzete és kilátásai Németországban és Magyarországon – konferencia és egyéni üzleti tárgyalások
június 21. 09:30 – június 23. 15:00
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2022. június 21-én konferenciát szervez „Az építőipar helyzete és kilátásai Németországban és Magyarországon” címmel. A rendezvényt követően lehetőség nyílik kooperációs megbeszélések folytatására az előadó német vállalatokkal, amelyek üzleti kapcsolatokat keresnek Magyarországon.

A gazdaság kihívásai 2022-23
június 23. 14:00 – 15:00
A vállalkozások számára mostanra már nyilvánvalóvá vált, hogy egy kiszámíthatatlan, változékony és sokszor gyors döntési helyzetbe kényszerítő gazdasági és társadalmi környezetben kell hatékonyan működniük, eredményeket elérniük. Amennyiben kíváncsi, hogy a jelenleg zajló gazdasági változások milyen hatással lehetnek az Ön vállalkozására, hogyan tudja ezeket az előnyére fordítani, hallgassa meg Rabb Szabolcs, kamaránk főtitkárának előadását!
június 21. 17:00 – 18:00
Az oktatási-kulturális közeg meghatározásáról és az elmúlt évek, de különösen az új német kormány megalakulása óta alakuló gazdasági együttműködésekről és a jelenlegi német-magyar viszonyokról szóló pódiumbeszélgetésen Bauer Bence a Magyar-Német Intézet igazgatója, Szalonna Zoltán Véménd település polgármestere, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának tagja és Zalay Buda a Körber Hungária Kft. HR vezetője vesznek részt és osztják meg tapasztalataikat.

ICT Spring 2022 – Nemzetközi üzletember találkozó és szakkiállítás
június 30. 08:00 – július 1. 17:00
2022-ben már hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Enterprise Europe Network közreműködésével az ICT Spring konferencia mellett szervezett üzletember találkozó, melyen idén ismét fizikai rendezvény lesz. Az ICT Spring egy globális technológiai konferencia, ahol a legújabb technológiai trendekkel és innovációkkal ismerkedhetnek meg a világ minden tájáról érkező szakemberek.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas