Hírlevél – 2022. 06. 23.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Széchenyi Kártya Program MAX
Folytatódik a Széchenyi Kártya Program, amely kedvezményes finanszírozási lehetőségeket biztosít a hazai kkv-szektornak. A Kormány az energiaválság okozta megnövekedett energia többletköltségek finanszírozásának könnyítése, valamint a hatékonyságnövelő és technológiaváltást segítő beruházások elősegítése érdekében két új speciális, kiemelten támogatott hitelkonstrukciót is bevezet.

Változás a nem lakossági egyetemes energiaszolgáltatásban!!!
Módosításra került az egyetemes szolgáltatásra jogosultak körének meghatározásáról szóló kormányrendelet, mely szerint változik az egyetemes energiaszolgáltatásra jogosultak köre.

Fél év felkészülési időt kaptak a vendéglátó üzletek és a turisztikai attrakciók az NTAK-adatszolgáltatásra
Elfogadta az országgyűlés a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) közös kezdeményezésére elindított törvénymódosítást. Ennek értelmében 2023. január 1-jétől indul a vendéglátó üzletek és a turisztikai attrakciók adatszolgáltatási kötelezettsége a Nemzeti Turisztikai Adaszolgáltató Központ (NTAK) felé.

Több, mint 110 baranyai cég segíti a kamarai pályaorientációs munkát
Baranya megyében az elmúlt években közel 500 alkalommal, több, mint 7400 pályaválasztás előtt álló általános iskolás és középiskolás gyereknek nyitották ki kapuikat a helyi vállalkozások.

Nemzetközi kapcsolatbővítések kamarai támogatással
Kamaránk folyamatosan részt vesz nemzetközi és hazai projektekben, melyeknek elsődleges célja a baranyai gazdaság fejlesztése és a helyi vállalkozások versenyelőnyének növelése, szem előtt tartva a regionális sajátosságokat, kiaknázva a helyi innovációs potenciált. Kamaránk az elmúlt néhány hónapban több külföldi tanulmányutat szervezett, melyek keretein belül a baranyai kis- és középvállalkozások nemzetközi kapcsolataikat bővíthették, új piacokat, együttműködési lehetőségeket ismerhettek meg.
PÁLYÁZATOK

Pályázzon most egy ingyenes standért a MEDICA Start-up Parkban!
A globális piacra törekszik, hisz a terméke sikerében, és készen áll a következő nagy lépésre a nemzetközivé válás felé. Most a hálózatépítésre és a láthatóság növelésére összpontosít, és keresi fontos partnereivel a kapcsolatfelvétel legjobb módját? A Düsseldorfi Gazdaságfejlesztési Hivatal a MEDICA Start-Up Parkban felállított standdal kínálja Önnek ezt az egyedülálló lehetőséget.

LIFE 2022 – új zöld és körkörös pályázatok
A LIFE (Programme for the Environment and Climate Action) program az EU környezetvédelmi és éghajlat-politikai finanszírozási eszköze. A LIFE az egyetlen uniós forrás, amely dedikáltan környezet- és természetvédelmi, valamint éghajlat-politikai célkitűzéseket támogat, 2022-ben 34 pályázati felhívással.

ONTOCHAIN – open call 3
Részt vesz a következő területek valamelyikén a kutatás-fejlesztésben, és/vagy alkalmazásban: blockchain, szemantikus web, ontológiatervezés, szoftverfejlesztés, cloud, edge és fog computing, ökoszisztéma-gazdaság, okos alkalmazások, kriptográfia, szabványosítás, vagy hasonló területeken? Akkor az ONTOCHAIN felhívás Önnek szól!

EIT Health DRIVE 2022
Az EIT Health DRIVE képzési programját a szerény vagy közepes innovációs kapacitással rendelkező (az európai innovációs eredménytábla szerint) európai országok azon szervezetei számára tervezték, amelyek támogatást nyújtanak az innovátoroknak, hogy kutatásukat/ötleteiket sikeres vállalkozásokká alakítsák, és célja egy speciális, átfogó program létrehozása az egészségügyi és élettudományi start-upok számára.

TKP 2020: szabadalomvásárlásra hirdet pályázatot az NKE
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora a Tématerületi Kiválósági Program 2020 keretében pályázatot hirdet szabadalmi oltalom alatt álló műszaki megoldások, illetve a jövőben iparjogvédelmi oltalomban részesíthető alkotások megvásárlására.

Magyar-Üzbég Startup és Kutatás-fejlesztési Program
A támogatás többek között igényelhető közös beruházás megvalósítására, kísérleti fejlesztésre, kereskedelmi vásárokon való részvételre, egy új, vagy már meglévő terméknek egy másik tagállamban vagy harmadik országban lévő új piacra történő bevezetéséhez szükséges tanulmányok elkészítésére vagy tanácsadói szolgáltatások igénybe vételére, harmadik országban megvalósuló közös megjelenésre, illetve marketing tevékenység költségeire.

K+F+I fejlesztési képességek növelése a ZalaZONE szolgáltatásaival
A pályázat célja, hogy a KKV és startup szektor kutatás fejlesztési és innovációs képességeit növelje az Autóipari Próbapálya Zala Kft. szolgáltatásai révén.
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

Nemzetközi gazdasági hírek – 2022. 24. hét

DDGK Ösztöndíjak átadása a Zipernowsky tanévzárón

Megújuló Energiák Nemzeti Laboratórium projektindító rendezvény a PTE MIK Campusán
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Litván vállalkozás partnerséget keres egy in vivo beültethető artériás vérnyomás-bioszenzor kifejlesztéséhez. További infromációt kérek >>>

Olasz vállalkozás audiovizuális produkcióra szakosodott partnereket és oktatási szakértelemmel rendelkező partnereket keres a következő pályázati felhívásban való részvételre: Kreatív Európa – Innovációs Labor. További infromációt kérek >>>

Olasz vállalkozás olyan technológiát kínál, amely a kiterjesztett valóságot használja víz alatti környezetben a szabadidős búvárkodáshoz és a víz alatti régészeti lelőhelyek kiaknázásához. További infromációt kérek >>>

Román vállalkozás forgalmazási szolgáltatást kínál a következőkre: hálózaton kívüli/hálózatra kötött fotovoltaikus rendszerek (fotovoltaikus rendszerek szerelőkészletei), fotovoltaikus panelek, fotovoltaikus világítóoszlopok és szélturbinák. További infromációt kérek >>>

Az osztrák kkv mobil mérőműszert kínál a hangforrások lokalizálására okostelefon és felhőtechnológiák alapján. További infromációt kérek >>>

Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodással, vízkockázatkezeléssel és fenntarthatósággal foglalkozó osztrák vállalat együttműködő partnereket keres. További infromációt kérek >>>

Holland kormányhivatal egy konzorcium részeként piaci konzultációt indított a börtönökben lévő kábítószerek gyors felderítésére és azonosítására szolgáló megoldásról. A konzultációt követően közbeszerzési eljárás keretében választják ki azokat a cégeket, amelyek kereskedelmi megállapodást kötnek. További infromációt kérek >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Útvonaltervezés földön és vízen – webinárium.
Digitalizáció; 2022. június 30. 14:00 – 15:00, online
A veszteséges fuvarok ellen optimalizálással is küzdhet. Ha kellően alapos kalkuláció alapján készít árajánlatot és a sofőrök biztosan a megtervezett útvonalon haladnak, akkor sok plusz költségtől megkímélheti magát.
RENDEZVÉNYEK

ICT Spring 2022 – Nemzetközi üzletember találkozó és szakkiállítás
június 30. – július 1.
2022-ben már hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Enterprise Europe Network közreműködésével az ICT Spring konferencia mellett szervezett üzletember találkozó, melyen idén ismét fizikai rendezvény lesz. Az ICT Spring egy globális technológiai konferencia, ahol a legújabb technológiai trendekkel és innovációkkal ismerkedhetnek meg a világ minden tájáról érkező szakemberek.

Skandináv innovációs kiállítás 2022
szeptember 26. – szeptember 27.
Az északi tudósok, a nemzetközi befektetők és vállalkozások közötti kapcsolatteremtésre 2022. szeptember 27-én Koppenhágában kerül sor. A svéd, norvég, finn és dán kutatók és vállalkozások bemutatják találmányaikat azzal a céllal, hogy üzleti lehetőségeket találjanak licencelésre, közös fejlesztésre, kutatási együttműködésre, finanszírozásra és/vagy befektetésre.

B2WORTH@TorinoFashionMatch 2022 – a divatvilág hibrid üzletember találkozója
július 7. – július 10.
A rendezvény kiváló lehetőséget biztosít a textil- és a divatipar cégeinek, tervezőknek, kis- és nagykereskedőknek a nemzetközi piacon való megjelenésre. A hibrid esemény a divatipar legújabb trendjeinek, technológiáinak feltérképezésére, külföldi partnerkapcsolatok kialakítására, bővítésére és új üzleti partnerek megismerésére is lehetőséget teremt.

WindEnergyMatch 2022 – üzletember találkozó
szeptember 28. – szeptember 29.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében megszervezésre kerülő WindEnergyMatch 2022 nemzetközi üzletember találkozó, a szélenergia-ipar teljes értéklánca mentén működő vállalatoknak és kutatóintézeteknek kínál lehetőséget értékes nemzetközi kapcsolatok kialakítására.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas