Hírlevél – 2022. 07. 21.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

KATA-s vagyok, mit csináljak? Lehetőségek, teendők
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóság tájékoztató fórumot szervez (hibrid formában) a KATA szabályozásának átalakításával kapcsolatban. A rendezvény célja, hogy az újonnan megjelent KATA törvény és a jelenlegi ismereteink alapján a felmerülő kérdésekre az érintett vállalkozások szakemberektől választ, útmutatást kapjanak a lehetséges alternatívákról.

Megjelent a KATA törvény
A Magyar Közlöny július 18-ai, 118. számában megjelent a 2022. évi XIII. törvény „A kisadózó vállalkozók tételes adójáról” a törvényjavaslattal összhangban. A törvény 2022. augusztus 1-től lép hatályba, a KATA-ra vonatkozó érdemi változások hatályba lépésének dátuma maradt szeptember 1.

Új parkolási rend az irodaház környékén!
Új parkolási rendet vezetett be a BIOKOM az irodaház környékén, a négy korlátozott várakozási övezetből a kettesbe tartozik a Majorossy Imre utca ezen szakasza.
PÁLYÁZATOK

Nemzetközi és hazai kutatási infrastruktúrák használatának támogatása
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett felhívás célja, hogy a kutatási infrastruktúrák (KI) által nyújtott kutatási és mérési lehetőségek igénybe vételét támogassa a kutatók (felsőoktatási intézmény, egyéb költségvetési kutatóhely, Vállalkozói kutatóhely, Vállalkozás (nem kutató jellegű), Nonprofit kutatóhely, ELKH kutatóintézetei) számára.

Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívás
A Díj, melyet évente általában heten nyerhetnek el, az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő, a határainkon belül vagy kívül élő, kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató magyar szakemberek fokozott erkölcsi elismerését szolgálja.

„Minőség-Innováció 2022” – hazai forduló
Magyarország 2013-ban kapcsolódott be az évente megrendezett „Minőség-Innováció” pályázatba, amely az innovációs teljesítmények nemzetközi megmérettetésére ad lehetőséget, elsődlegesen a vevői-fogyasztói igények szempontjait állítva fókuszba.

EIT Digital Challenge – 2022
Elindult az EIT Digital Challenge 9. kihívása, amely a digitális deep tech scaleup vezető páneurópai versenye. A 20 legjobb jelentkező meghívást kap egy exkluzív eseményre, amelyen szakértői zsűri előtt mutathatják be projektjüket, és részt vehetnek üzletember találkozón vállalatokkal és befektetőkkel.

Feltörekvő Női Innovátorok Európai Uniós Díja
Az EU Feltörekvő Női Innovátorok Díjat azoknak a nőknek ítélik oda, akik a legnagyobb hatást gyakorolták az EU innovációs ökoszisztémájára azáltal, hogy ötleteiket új és fejlett termékekké és szolgáltatásokká alakították át az emberek és a bolygó javára.

Tajvani Innovációs Díjpályázat
Idén október 13-15-e között rendezik meg a Taiwan Innotech Expo–t, melynek alkalmából innovatív külföldi vállalkozások is pályázhatnak a Tech Innovation Excellence díjra. A szervezők olyan startup vállalkozások, kutatóintézetek és jogi személyek jelentkezését várják, amelyek be kívánják mutatni innovációikat tajvani technológiai óriásoknak, és megragadni a lehetőséget a velük való együttműködésre.

Women TechEU második felhívás – 10 millió eurós költségvetéssel
Idén akár 130, nők által vezetett, deep-tech startup is nyerhet finanszírozást és vállalkozásgyorsító szolgáltatásokat, hogy a jövő női technológiai vezetőivé válhassanak.

LIFE 2022 – új zöld és körkörös pályázatok
A LIFE (Programme for the Environment and Climate Action) program az EU környezetvédelmi és éghajlat-politikai finanszírozási eszköze. A LIFE az egyetlen uniós forrás, amely dedikáltan környezet- és természetvédelmi, valamint éghajlat-politikai célkitűzéseket támogat, 2022-ben 34 pályázati felhívással.

TKP 2020: szabadalomvásárlásra hirdet pályázatot az NKE
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora a Tématerületi Kiválósági Program 2020 keretében pályázatot hirdet szabadalmi oltalom alatt álló műszaki megoldások, illetve a jövőben iparjogvédelmi oltalomban részesíthető alkotások megvásárlására.

K+F+I fejlesztési képességek növelése a ZalaZONE szolgáltatásaival
A pályázat célja, hogy a KKV és startup szektor kutatás fejlesztési és innovációs képességeit növelje az Autóipari Próbapálya Zala Kft. szolgáltatásai révén.
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

Vállalkozz Fentarthatóan! Céglátogatás a LAFARGE-nál

Munkavédelem IT és számítástechnikai eszközzel végzett távmunka esetén – TIM tájékoztató
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Gyógyszeripari, étrendkiegészítő és kozmetikai termékek horvát gyártója kínálja kapacitását, ügyféligényeknek megfelelően testre szabott gyártás és forgalmazás területén. További infromációt kérek >>>

Eureka/Eurostars: A fenntartható címkegyártás területén egy projektjavaslatot vezető olasz kkv K+F partnereket keres a konzorcium kiegészítésére. További infromációt kérek >>>

A fenntartható ruházati és lakberendezési kiegészítők lengyel gyártója forgalmazókat keres forgalmazási szolgáltatási megállapodások keretében. További infromációt kérek >>>

Spanyol vállalkozás Európában készült csomagolási megoldásokat keres elvitelre szánt ételekhez (tésztás doboz, salátás doboz, burgeres zacskók). További infromációt kérek >>>

Egy holland vállalat európai partnereket keres a kábelezési megoldások (üvegszálas, réz, koax) területén egy nemzetközi beszerzési szervezet létrehozásához. További infromációt kérek >>>

Innovatív öntisztuló homlokzati nanobevonatok – akár 10 év garanciával -, amelyek egyúttal megtisztítják a környező levegőt a szennyeződésektől és csökkentik a vakolat túlmelegedését. Cseh cég technológiai ajánlata. További infromációt kérek >>>

Energiahálózatok távfelügyeleti megoldásainak fejlesztésére szakosodott francia vállalkozás az automatizálási ágazatra szakosodott, intelligens hálózati technológiákban jártas integrátorokat keres. További infromációt kérek >>>

Romániai vállalat nemzetközi üzleti partnereket keres, akik a reklámipar számára alkalmas textíliákat és ruházatot tudnak szállítani, beszállítói szerződések keretében. Fenntartható anyagok előnyben. További infromációt kérek >>>

Többféle sporttevékenységben érdekelt holland királyi vállalkozás olyan innovációt keres, amely rugalmas és változtatható sportlétesítményeket hoz létre a sportpályákon. További infromációt kérek >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Istanbul Fashion Connection – Célzott beszerzői kiutazással.
2022. augusztus 24-26., Isztambul
Az ITKIB Isztambuli Textil- és Ruházati Exportőrök Szövetsége, idén második alkalommal szervezi meg az Istanbul Fashion Connection kiállítás, 2022. augusztus 24-26. között. A rendezvény az Istanbul Expo Centerben kerül megrendezésre, Törökországban. A vásáron való részvétel esetén lehetőség van támogatott beszerzői kiutazásra.
RENDEZVÉNYEK

Workshop és személyes konzultációs lehetőség a 2022. őszén induló WORTH II. Projektről
szeptember 2.
Szeptember végétől ismét várja a pályázatokat a WORTH Partnership Project! Az Európai Bizottság által finanszírozott, vállalatok és KKV-k versenyképességét fejlesztő program (COSME) keretein belül meghirdetett partnerségi pályázat textil-, ruha-, bőr- és cipőipari pályázók mellett lakberendezés, bútor, ékszer és kiegészítő területekről is várják a jelentkezőket. Közel 200 projekt részesülhet 10-20 ezer eurós támogatásban!

WindEnergyMatch 2022 – üzletember találkozó
szeptember 28. – szeptember 29.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében megszervezésre kerülő WindEnergyMatch 2022 nemzetközi üzletember találkozó, a szélenergia-ipar teljes értéklánca mentén működő vállalatoknak és kutatóintézeteknek kínál lehetőséget értékes nemzetközi kapcsolatok kialakítására.

INNOFORM®2022 – Nemzetközi konferencia és üzletember találkozó – hibrid rendezvény
szeptember 28. – szeptember 29.
Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő eseményen a gyártók, forgalmazók és szakemberek számára lehetőség nyílik új, nemzetközi piacok megismerésére és potenciális üzleti partnerek megismerésére a fémipar, szerszámgyártás, gépgyártás, műanyag-feldolgozó ipar, elektronika és villamosenergetika, autóipar, logisztika, háztartási készülékek, csomagolás, a gyártás automatizálása és robotizálása, IT-megoldások az ipari ágazat számára, valamint az újrahasznosításhoz kapcsolódó minden területről.

Danube Business Talks 2022 – üzleti tárgyalások
október 12. – október 13.
A Danube Business Talks lehetőséget kínál a magán- és közszféra érdekelt feleinek egyaránt a célzott kapcsolatépítésre és a dunai hajózás területén jelentkező gazdasági impulzusokkal és innovációkkal kapcsolatos tudásmegosztásra. Az osztrák szövetségi kormány éghajlat- és környezetvédelmi célkitűzései kedvező keretet biztosítanak a határokon átnyúló megoldások kidolgozásához, hogy a dunai közlekedési tengelyt megerősítsék az európai közlekedési hálózatban.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas