Hírlevél – 2022. 07. 28.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Validált Átalányadó-kalkulátor
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján közzétételre került a Pénzügyminisztérium által validált kalkulátor, segítve azokat a vállalkozókat, akik az új KATA törvény szerint nem választhatják az új tételes adózási formát és helyette az átalányadózás vagy a vállalkozói jövedelem szerint adózás közül kell dönteniük.

Új parkolási rend az irodaház környékén!
Új parkolási rendet vezetett be a BIOKOM az irodaház környékén, a négy korlátozott várakozási övezetből a kettesbe tartozik a Majorossy Imre utca ezen szakasza.

 

PÁLYÁZATOK

Nemzetközi és hazai kutatási infrastruktúrák használatának támogatása
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett felhívás célja, hogy a kutatási infrastruktúrák (KI) által nyújtott kutatási és mérési lehetőségek igénybe vételét támogassa a kutatók (felsőoktatási intézmény, egyéb költségvetési kutatóhely, Vállalkozói kutatóhely, Vállalkozás (nem kutató jellegű), Nonprofit kutatóhely, ELKH kutatóintézetei) számára.

Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívás
A Díj, melyet évente általában heten nyerhetnek el, az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő, a határainkon belül vagy kívül élő, kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató magyar szakemberek fokozott erkölcsi elismerését szolgálja.

„Minőség-Innováció 2022” – hazai forduló
Magyarország 2013-ban kapcsolódott be az évente megrendezett „Minőség-Innováció” pályázatba, amely az innovációs teljesítmények nemzetközi megmérettetésére ad lehetőséget, elsődlegesen a vevői-fogyasztói igények szempontjait állítva fókuszba.

EIT Digital Challenge – 2022
Elindult az EIT Digital Challenge 9. kihívása, amely a digitális deep tech scaleup vezető páneurópai versenye. A 20 legjobb jelentkező meghívást kap egy exkluzív eseményre, amelyen szakértői zsűri előtt mutathatják be projektjüket, és részt vehetnek üzletember találkozón vállalatokkal és befektetőkkel.

Feltörekvő Női Innovátorok Európai Uniós Díja
Az EU Feltörekvő Női Innovátorok Díjat azoknak a nőknek ítélik oda, akik a legnagyobb hatást gyakorolták az EU innovációs ökoszisztémájára azáltal, hogy ötleteiket új és fejlett termékekké és szolgáltatásokká alakították át az emberek és a bolygó javára.

Tajvani Innovációs Díjpályázat
Idén október 13-15-e között rendezik meg a Taiwan Innotech Expo–t, melynek alkalmából innovatív külföldi vállalkozások is pályázhatnak a Tech Innovation Excellence díjra. A szervezők olyan startup vállalkozások, kutatóintézetek és jogi személyek jelentkezését várják, amelyek be kívánják mutatni innovációikat tajvani technológiai óriásoknak, és megragadni a lehetőséget a velük való együttműködésre.

Women TechEU második felhívás – 10 millió eurós költségvetéssel
Idén akár 130, nők által vezetett, deep-tech startup is nyerhet finanszírozást és vállalkozásgyorsító szolgáltatásokat, hogy a jövő női technológiai vezetőivé válhassanak.

LIFE 2022 – új zöld és körkörös pályázatok
A LIFE (Programme for the Environment and Climate Action) program az EU környezetvédelmi és éghajlat-politikai finanszírozási eszköze. A LIFE az egyetlen uniós forrás, amely dedikáltan környezet- és természetvédelmi, valamint éghajlat-politikai célkitűzéseket támogat, 2022-ben 34 pályázati felhívással.

TKP 2020: szabadalomvásárlásra hirdet pályázatot az NKE
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora a Tématerületi Kiválósági Program 2020 keretében pályázatot hirdet szabadalmi oltalom alatt álló műszaki megoldások, illetve a jövőben iparjogvédelmi oltalomban részesíthető alkotások megvásárlására.

K+F+I fejlesztési képességek növelése a ZalaZONE szolgáltatásaival
A pályázat célja, hogy a KKV és startup szektor kutatás fejlesztési és innovációs képességeit növelje az Autóipari Próbapálya Zala Kft. szolgáltatásai révén.
Korábban megjelent pályázatok

 

RÖVID HÍREK

Nemzetközi gazdasági hírek – 2022. 29. hét

2022. augusztusban alkalmazott üzemanyagárak

 

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Egy andalúziai kutatócsoport kifejlesztett egy módszert, amellyel biomarkerek alapján meg lehet jósolni a rákos betegek válaszát az anti-PD1 immunterápiás kezelésre. A képviselt intézmény ipari partnerségeket keres a gyógyszeripari szektorból technikai együttműködési és licencszerződések keretében. További infromációt kérek >>>

Eurostars javaslat görög KKV-któl, aki partnereket keres (egyetem vagy cég) intelligens műszaki textil projektötlethez. További infromációt kérek >>>

Innovatív német körömkozmetikai start-up egyedi UV-LED lámpák gyártóját keresi. További infromációt kérek >>>

Görög cég, amely betonból és feszített betonból előregyártott elemek gyártására specializálódott (alacsony költségek, stabilitás) üzleti partnereket keres. További infromációt kérek >>>

Az Ipar 4.0 Open Innovation & Acceleration Program diszruptív technológiai startupokat keres a világ minden tájáról. További infromációt kérek >>>

Magas hozzáadott értéket képviselő zöld vállalat partnereket keres HORIZON-MISS-2022-SOIL-01-10 pályázatához: Innovációk a talajjavításhoz biohulladékból. További infromációt kérek >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Workshop és személyes konzultációs lehetőség a 2022. őszén induló WORTH II. Projektről.
Szeptember 2. 10:00 – 13:00
Szeptember végétől ismét várja a pályázatokat a WORTH Partnership Project! Az Európai Bizottság által finanszírozott, vállalatok és KKV-k versenyképességét fejlesztő program (COSME) keretein belül meghirdetett partnerségi pályázat textil-, ruha-, bőr- és cipőipari pályázók mellett lakberendezés, bútor, ékszer és kiegészítő területekről is várják a jelentkezőket. Közel 200 projekt részesülhet 10-20 ezer eurós támogatásban!

 

RENDEZVÉNYEK

Bevezetés a 3D technológiákba – képzés
augusztus 22. – augusztus 26.
A PTE 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ tanfolyamot hirdet gyerekek (alsó korhatár 12 év) és szüleik számára. A fókusz a 3D nyomtatás megismerésén, és mindazon alapoknak az elsajátításán lesz, amelynek birtokában bátran belevághatnak a kísérletezésbe: nyomtatás, tervezés, képalkotás és még felsorolni is nehéz mi minden más érdekesség várja a résztvevőket.

Marketplace Austria – élelmiszeripari B2B találkozó
október 12.
A Marketplace Austria Food & Beverages 2022 exkluzív lehetőség az élelmiszer- és italvásárlók számára, hogy bécsi beszállítókkal és termelőkkel találkozzanak új üzleti kapcsolatok építése céljából! Az esemény kiváló alkalmat biztosít arra, hogy az élelmiszeripari cégek beszerzésért felelős szakemberei ellátogassanak Ausztriába, B2B-beszélgetéseket folytassanak, illetve ápolják üzleti kapcsolataikat nyugati szomszédunk élelmiszeripari gyártóival, nagykereskedőivel.

Innovatív Mezőgazdaság és Turizmus – Nemzetközi hibrid üzletember találkozó
augusztus 23. – augusztus 25.
Az Enterprise Europe Network szervezésében kerül megrendezésre az alábbi üzletember találkozó a 60. Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszer Kiállítás kísérőrendezvényeként.

7. Nemzetközi Együttműködési Fórum – Üzletember találkozó
november 4.
A fórum legfontosabb elemei a B2B tárgyalások lesznek, amelyeket a Trebinjei Kulturális Központban, személyes részvétellel rendeznek meg az érdeklődő vállalatok, klaszterek és intézmények számára. A nemzetközi üzletember találkozóra több mint 200 vállalkozást várnak Szerbiából, Horvátországból, Montenegróból, Szlovéniából, Törökországból, Magyarországról, Ausztriából, Olaszországból, Németországból és Kínából.
További rendezvények

Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas