Hírlevél – 2022. 08. 04.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Elindul a Széchenyi Kártya Program MAX
A kormány korábbi bejelentése alapján Széchenyi Kártya Program MAX néven folytatódik a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését szolgáló államilag támogatott hitelprogram. A hitel-és lízingkérelmek befogadása a szükséges háttérfeltételek megteremtését (pl. informatikai fejlesztések élesítését, bankok felkészülését) követően várhatóan pár napon belül, augusztus első hetében indul.

A kisadózó vállalkozások teendői az új kata miatt
Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatója a kisadózó vállalkozások teendőiről az új kata miatt. 2022. szeptember 1-jén hatályukat vesztik a kisadózó vállalkozások tételes adójának (régi kata) szabályai, ezért a jelenlegi katásoknak 2022. augusztus 31-én a törvény erejénél fogva megszűnik a kata adóalanyiságuk.

WorldSkills Competition – indul a magyar csapat!
A WordSkills program szervezői örömmel jelentették be, hogy idén ősszel lehetőséget biztosítanak a versenyzőknek, hogy megmérethessék magukat a WorldSkills Competition 2022 Special Edition versenysorozat keretein belül, melynek megvalósítása, értékelése teljes mértékben megegyezik a világverseny követelményeivel.

Nem „B terv”, hanem „A terv” – Érettségi utáni szakmatanulás
Merre tovább az érettségi után? Erre csak egy választ tudunk adni: ISKOLÁBA. Túl vagy az érettségin, kipihented magad, nem szerettél volna a felsőoktatásba továbbtanulni, esetleg nem sikerült bejutni? Ne hagyd elveszni ezt az évet. Tanulj szakmát! Mutatjuk mi a teendő!

Munkáltatói felmérés az ideális pályakezdőkért
A Pécsi Tudományegyetem Karrier Irodájának munkatársai arra kérik, segítse az egyetemista hallgatók munkaerőpiacra történő felkészítését azáltal, hogy egy rövid kérdőív kitöltésével visszajelzést ad nekik az egyetemista szakmai gyakorlatosok és pályakezdő frissdiplomások munkahelyi attitűdjeiről és soft kompetenciáiról!
PÁLYÁZATOK

Nemzetközi és hazai kutatási infrastruktúrák használatának támogatása
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett felhívás célja, hogy a kutatási infrastruktúrák (KI) által nyújtott kutatási és mérési lehetőségek igénybe vételét támogassa a kutatók (felsőoktatási intézmény, egyéb költségvetési kutatóhely, Vállalkozói kutatóhely, Vállalkozás (nem kutató jellegű), Nonprofit kutatóhely, ELKH kutatóintézetei) számára.

Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívás
A Díj, melyet évente általában heten nyerhetnek el, az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő, a határainkon belül vagy kívül élő, kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató magyar szakemberek fokozott erkölcsi elismerését szolgálja.

„Minőség-Innováció 2022” – hazai forduló
Magyarország 2013-ban kapcsolódott be az évente megrendezett „Minőség-Innováció” pályázatba, amely az innovációs teljesítmények nemzetközi megmérettetésére ad lehetőséget, elsődlegesen a vevői-fogyasztói igények szempontjait állítva fókuszba.

EIT Digital Challenge – 2022
Elindult az EIT Digital Challenge 9. kihívása, amely a digitális deep tech scaleup vezető páneurópai versenye. A 20 legjobb jelentkező meghívást kap egy exkluzív eseményre, amelyen szakértői zsűri előtt mutathatják be projektjüket, és részt vehetnek üzletember találkozón vállalatokkal és befektetőkkel.

Feltörekvő Női Innovátorok Európai Uniós Díja
Az EU Feltörekvő Női Innovátorok Díjat azoknak a nőknek ítélik oda, akik a legnagyobb hatást gyakorolták az EU innovációs ökoszisztémájára azáltal, hogy ötleteiket új és fejlett termékekké és szolgáltatásokká alakították át az emberek és a bolygó javára.

Women TechEU második felhívás – 10 millió eurós költségvetéssel
Idén akár 130, nők által vezetett, deep-tech startup is nyerhet finanszírozást és vállalkozásgyorsító szolgáltatásokat, hogy a jövő női technológiai vezetőivé válhassanak.

LIFE 2022 – új zöld és körkörös pályázatok
A LIFE (Programme for the Environment and Climate Action) program az EU környezetvédelmi és éghajlat-politikai finanszírozási eszköze. A LIFE az egyetlen uniós forrás, amely dedikáltan környezet- és természetvédelmi, valamint éghajlat-politikai célkitűzéseket támogat, 2022-ben 34 pályázati felhívással.

K+F+I fejlesztési képességek növelése a ZalaZONE szolgáltatásaival
A pályázat célja, hogy a KKV és startup szektor kutatás fejlesztési és innovációs képességeit növelje az Autóipari Próbapálya Zala Kft. szolgáltatásai révén.
Korábban megjelent pályázatok
RÖVID HÍREK

MNB konjunktúra felmérés

Kapcsolatépítés a Külgazdasági Értekezleten
Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Gyógyszeripari, étrendkiegészítő és kozmetikai termékek horvát gyártója kínálja kapacitását, ügyféligényeknek megfelelően testre szabott gyártás és forgalmazás területén. További infromációt kérek >>>

Eureka/Eurostars: A fenntartható címkegyártás területén egy projektjavaslatot vezető olasz kkv K+F partnereket keres a konzorcium kiegészítésére. További infromációt kérek >>>

A fenntartható ruházati és lakberendezési kiegészítők lengyel gyártója forgalmazókat keres forgalmazási szolgáltatási megállapodások keretében. További infromációt kérek >>>

Spanyol vállalkozás Európában készült csomagolási megoldásokat keres elvitelre szánt ételekhez (tésztás doboz, salátás doboz, burgeres zacskók). További infromációt kérek >>>

Egy holland vállalat európai partnereket keres a kábelezési megoldások (üvegszálas, réz, koax) területén egy nemzetközi beszerzési szervezet létrehozásához. További infromációt kérek >>>

Innovatív öntisztuló homlokzati nanobevonatok – akár 10 év garanciával -, amelyek egyúttal megtisztítják a környező levegőt a szennyeződésektől és csökkentik a vakolat túlmelegedését. Cseh cég technológiai ajánlata. További infromációt kérek >>>

Energiahálózatok távfelügyeleti megoldásainak fejlesztésére szakosodott francia vállalkozás az automatizálási ágazatra szakosodott, intelligens hálózati technológiákban jártas integrátorokat keres. További infromációt kérek >>>

Romániai vállalat nemzetközi üzleti partnereket keres, akik a reklámipar számára alkalmas textíliákat és ruházatot tudnak szállítani, beszállítói szerződések keretében. Fenntartható anyagok előnyben. További infromációt kérek >>>

Többféle sporttevékenységben érdekelt holland királyi vállalkozás olyan innovációt keres, amely rugalmas és változtatható sportlétesítményeket hoz létre a sportpályákon. További infromációt kérek >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Istanbul Fashion Connection – Célzott beszerzői kiutazással.
2022. augusztus 24-26., Isztambul
Az ITKIB Isztambuli Textil- és Ruházati Exportőrök Szövetsége, idén második alkalommal szervezi meg az Istanbul Fashion Connection kiállítás, 2022. augusztus 24-26. között. A rendezvény az Istanbul Expo Centerben kerül megrendezésre, Törökországban. A vásáron való részvétel esetén lehetőség van támogatott beszerzői kiutazásra.
RENDEZVÉNYEK

Bevezetés a 3D technológiákba – képzés
augusztus 22. – augusztus 26.
A PTE 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ tanfolyamot hirdet gyerekek (alsó korhatár 12 év) és szüleik számára. A fókusz a 3D nyomtatás megismerésén, és mindazon alapoknak az elsajátításán lesz, amelynek birtokában bátran belevághatnak a kísérletezésbe: nyomtatás, tervezés, képalkotás és még felsorolni is nehéz mi minden más érdekesség várja a résztvevőket.

Marketplace Austria – élelmiszeripari B2B találkozó
október 12.
A Marketplace Austria Food & Beverages 2022 exkluzív lehetőség az élelmiszer- és italvásárlók számára, hogy bécsi beszállítókkal és termelőkkel találkozzanak új üzleti kapcsolatok építése céljából! Az esemény kiváló alkalmat biztosít arra, hogy az élelmiszeripari cégek beszerzésért felelős szakemberei ellátogassanak Ausztriába, B2B-beszélgetéseket folytassanak, illetve ápolják üzleti kapcsolataikat nyugati szomszédunk élelmiszeripari gyártóival, nagykereskedőivel.

Workshop és személyes konzultációs lehetőség a 2022. őszén induló WORTH II. Projektről
szeptember 2.
Szeptember végétől ismét várja a pályázatokat a WORTH Partnership Project! Az Európai Bizottság által finanszírozott, vállalatok és KKV-k versenyképességét fejlesztő program (COSME) keretein belül meghirdetett partnerségi pályázat textil-, ruha-, bőr- és cipőipari pályázók mellett lakberendezés, bútor, ékszer és kiegészítő területekről is várják a jelentkezőket. Közel 200 projekt részesülhet 10-20 ezer eurós támogatásban!

NOFF & ELS 2022 – Nemzetközi organikus élelmiszeripari üzletember találkozó
november 16. – november 17.
Az Enterprise Europe Network közös szervezésében megvalósuló NOFF & ELS üzletember találkozó a megfelelő hely a fenntartható és bioiparban tevékenykedő vevők és termelők számára. Minden tárgyalásra 2022. november 16-17-én, a svédországi Malmöben megrendezésre kerülő Nordic Organic Food Fair és Eco Living Scandinavia vásárokon kerül sor.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas