Hírlevél – 2022. 08. 18.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Találkozzon a Baranyai Gasztronómiai Klaszter tagjaival az idei Pécsi Szeleten
Kóstolja végig Baranya legfinomabb ízeit a street food-tól a fine dining-ig 2022. augusztus 20-án és 21-én a pécsi belváros legrégebbi és talán legszebb részén, a Káptalan utcában és az onnan nyíló udvarokban, kertekben: Káptalan Kert, Északi várfalsétány, Kőkert, Schaár Erzsébet utca. A Pécsi Szelet – Baranyai Gourmet Piknik a baranyai éttermi kultúra kiemelkedő eseménye, ami azzal a céllal jött létre, hogy a megye legjobb éttermeit, borászatait és termelőit évente egyszer összehozza és egy oldott hangulatú, de minőségi kivitelezésű fesztivál keretében közelebb hozza a gasztronómia iránt érdeklődőkhöz.


Kutatás a KKV-k szervezeti klímájáról
Együttműködő partnerünk, a Pécsi Tudományegyetem ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézetének igazgatója, Dr. Sík Attila kutatói kérdőívének kitöltésére kérjük a KKV-kat, illetve a munkatársakat. A kérdőív célja, hogy egy PhD tanulmány keretében felmérje a KKV-k szervezeti klímáját (a dolgozók személyes hozzáállása a munkahelyhez). A kutatásvezető (Dr. Sík Attila), aki egyben a PhD hallgató is, neurobiológus.

PÁLYÁZATOK

Pályázati felhívás: Újgenerációs szekvenálás az onkológiában
Az oncNGS konzorcium pályázati felhívása piaci szereplők számára új, megfizethető megoldások kutatás-fejlesztésére a legjobb NGS-tesztek biztosítása érdekében minden szolid tumoros/limfómás beteg számára.

Vállalkozz 50+
A Design Terminal vállalkozói programot indít 50 év feletti optimistáknak, akik saját álmukból szeretnének valóságot építeni. A kiválasztott résztvevők digitális és üzleti ismeretekre, értékes szakmai kapcsolatokra tehetnek szert, fejleszthetik terméküket vagy szolgáltatásukat és kész piacra lépési tervet építhetnek fel személyre szabott mentorálások keretében.

Pályázat GYOK Vizsgabizottsági Elnökök és Tagok részére
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 2022. július 28-i egységes megjelentetési dátummal pályázatot hirdet a Kamarai Gyakorlati Oktatói Vizsgabizottsági Elnökök és Tagok Országos Névjegyzékébe történő felvételre, illetve a Névjegyzékben szereplés meghosszabbítására.

Nemzetközi és hazai kutatási infrastruktúrák használatának támogatása
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett felhívás célja, hogy a kutatási infrastruktúrák (KI) által nyújtott kutatási és mérési lehetőségek igénybe vételét támogassa a kutatók (felsőoktatási intézmény, egyéb költségvetési kutatóhely, Vállalkozói kutatóhely, Vállalkozás (nem kutató jellegű), Nonprofit kutatóhely, ELKH kutatóintézetei) számára.

Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívás
A Díj, melyet évente általában heten nyerhetnek el, az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő, a határainkon belül vagy kívül élő, kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató magyar szakemberek fokozott erkölcsi elismerését szolgálja.

„Minőség-Innováció 2022” – hazai forduló
Magyarország 2013-ban kapcsolódott be az évente megrendezett „Minőség-Innováció” pályázatba, amely az innovációs teljesítmények nemzetközi megmérettetésére ad lehetőséget, elsődlegesen a vevői-fogyasztói igények szempontjait állítva fókuszba.

EIT Digital Challenge – 2022
Elindult az EIT Digital Challenge 9. kihívása, amely a digitális deep tech scaleup vezető páneurópai versenye. A 20 legjobb jelentkező meghívást kap egy exkluzív eseményre, amelyen szakértői zsűri előtt mutathatják be projektjüket, és részt vehetnek üzletember találkozón vállalatokkal és befektetőkkel.

Women TechEU második felhívás – 10 millió eurós költségvetéssel
Idén akár 130, nők által vezetett, deep-tech startup is nyerhet finanszírozást és vállalkozásgyorsító szolgáltatásokat, hogy a jövő női technológiai vezetőivé válhassanak.

LIFE 2022 – új zöld és körkörös pályázatok
A LIFE (Programme for the Environment and Climate Action) program az EU környezetvédelmi és éghajlat-politikai finanszírozási eszköze. A LIFE az egyetlen uniós forrás, amely dedikáltan környezet- és természetvédelmi, valamint éghajlat-politikai célkitűzéseket támogat, 2022-ben 34 pályázati felhívással.

K+F+I fejlesztési képességek növelése a ZalaZONE szolgáltatásaival
A pályázat célja, hogy a KKV és startup szektor kutatás fejlesztési és innovációs képességeit növelje az Autóipari Próbapálya Zala Kft. szolgáltatásai révén.
Korábban megjelent pályázatok

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

EUROSTARS projekt – Spanyol vállalat partnert keres egy omikai technológiákat ötvöző onkopedikális diagnosztikai készlet kifejlesztéséhez. További infromációt kérek >>>


Szárított zöldségeket, fűszernövényeket, fűszereket, valamint zöldség- és gyógynövénykeverékeket gyártó lengyel cég kereskedelmi megállapodás keretében keres üzleti partnereket. További infromációt kérek >>>


Szlovák autószerelő stúdió olyan üzleti partnert keres, aki az autók tisztításához, mosásához, festéséhez, viaszolásához és fertőtlenítéséhez szükséges eszközöket tudna szállítani. További infromációt kérek >>>


Holland vállalat olyan induló vállalkozásokat, egyetemi kutatócsoportokat és/vagy már működő vállalatokat keres, amelyek már kifejlesztettek vagy jelenleg is fejlesztenek innovatív eszközöket, technológiákat vagy gyakorlatokat a rizsveszteség csökkentésére az értékláncokban. Technikai segítségnyújtással egybekötött kereskedelmi megállapodást kínálnak. További infromációt kérek >>>


A repülőgépiparban működő német vállalat a légszűrők/klimatizálás, az innovatív környezetvédelmi technológiák, valamint a hőcsere és hővisszanyerés területén mérnöki szakértelemmel rendelkező gyártókat keres. További infromációt kérek >>>


Holland vállalat gyors és korai szikrafelismerő technológiát keres rádiófrekvenciás szárítókhoz (grafit latexpárnák szárítása). További infromációt kérek >>>


Holland építőipari cég megoldásokat keres az építési folyamat során felhasznált ivóvíz mennyiségének csökkentésére. Ez a technológiai igény egy innovációs verseny része. További infromációt kérek >>>


EDF-2022-LS-RA-DIS-EAD: A román védelmi felsőoktatási intézmény olyan partnereket keres, akiknek van tapasztalatuk egy energiaforrás és egy lövedék tervezésében és építésében. További infromációt kérek >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Kanadai üzleti szeminárium Pécsen – „Doing Business with Canada, the CETA information seminar”.
Szeptember 21. 14:00 – 17:00
Kanada Nagykövetsége és a Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara (CCCH), a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével, üzleti szemináriumot szervez „Doing Business with Canada, the CETA information seminar” névvel.

RENDEZVÉNYEK


Istanbul Fashion Connection – Célzott beszerzői kiutazással
 
augusztus 24. – augusztus 26.
A rendezvény célja a hosszú távú kapcsolatok kiépítése a török tervezőcégek, ügynökök és tervezőirodák, valamint a világ minden tájáról érkező vásárlók és márkák között. Az Istanbul Fashion Connection kiállításon az aktuális trendek köré szervezett szemináriumokon, workshopokon és divatbemutatókon vehet részt. Ezen belül kiemelt területek a digitális átalakulás, az intelligens ruházat és a fenntarthatóság.

Magyar-Afrika Hét
szeptember 12. – szeptember 18.
Az Afrikáért Alapítvány szeptember 12-18 között rendezi a Magyar-Afrika Hét elnevezésű rendezvénysorozatát, melyen a gazdasági, kulturális, gasztronómiai, oktatási, tudományos és nemzetközi fejlesztési témák egyszerre jelennek meg.


Workshop és személyes konzultációs lehetőség a 2022. őszén induló WORTH II. Projektről
 
szeptember 2.
Szeptember végétől ismét várja a pályázatokat a WORTH Partnership Project! Az Európai Bizottság által finanszírozott, vállalatok és KKV-k versenyképességét fejlesztő program (COSME) keretein belül meghirdetett partnerségi pályázat textil-, ruha-, bőr- és cipőipari pályázók mellett lakberendezés, bútor, ékszer és kiegészítő területekről is várják a jelentkezőket. Közel 200 projekt részesülhet 10-20 ezer eurós támogatásban!

A feldolgozóipar európai vezetői és digitális átalakítói – konferencia és B2B Budapesten
október 19. 8:30 – 18:30
Budapesten gyűlik össze az európai feldolgozóipar! Digitális innovációs központok (EDIH), európai projektek, kkv-k, technológiai szolgáltatók és az ipar 4.0 egyéb szereplői 2022. október 19-én találkoznak a magyar fővárosban, és Ön is ott lehet velük! Ez egy egyedülálló lehetőség arra, hogy új üzleti kapcsolatokat szerezzen és megállapodásokat kössön egy szórakoztató és tartalmas rendezvényen! Az október 19-i rendezvényen finanszírozási lehetőségeket és sikertörténeteket mutatnak be, és kapcsolatépítésre is lehetőség lesz.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas