A kreatív ipar most a WORTH II. Projektre figyel

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, az Enterprise Europe Network – Kreatívipari szektorcsoport képviselői, valamint a Magyar Divat- és Design Ügynökség közreműködésével 2022. szeptember 2-án zajlott le a WORTH II. Projekt workshop, melyen a dizájn és divatipar képviselői vettek részt.  A jelenlévő tervezők, fejlesztők és egyetemi képviselők nemcsak az ősszel induló pályázat feltételeiről és elérhető anyagi/szakmai támogatásról értesülhettek, hanem első kézből kaptak információt egy korábbi nyertes pályázó gyakorlati tapasztalatairól.

Felhívás minden kreatív kkv-nak és egyéni vállalkozónak, aki a „lifestyle” iparban tevékenykedik, beleértve a lábbeli-, bőr- és szőrme-, textil-, bútor- és lakberendezési, építészeti és belsőépítészeti, ékszer- és kiegészítőipart.

Csatlakozzon hozzánk október 25-én Európa legnagyobb kreatívoknak szóló inkubációs programja, a WORTH Partnership Project II. 2. pályázati felhívásának hivatalos megnyitójához:

Október 25. 11.00 – 12.30 Online csatlakozási lehetőség ITT

 

A workshopot követő networking alatt a résztvevők között már egy konkrét projekt-csapat is összeállt – egy miskolci gyártó és egy pécsi designer személyében -, akik megkezdték a közös tervezést. A külföldi partner bevonásában pedig az Enterprise Europe Network tud segítséget nyújtani.

A Metropolitan Egyetem Kreatívipari Ügynökségének képviselője is részt vett az eseményen, mivel a végzős tervezők is pályázhatnak.

A résztvevők és későbbi pályázók támogatására és a pályázati anyagok beadási folyamatában való segítségnyújtásra a szervezők létrehoznak egy online WORTH Club-ot.

A nyertesek az anyagi támogatás mellett a milánói és az amsterdami Design Héten kapnak bemutatkozási és kiállítási lehetőséget, illetve részt vehetnek a mentori és promóciós programokban is.  A rendezvény célja az volt, hogy a következő időszakban még több magyar tervező és designer induljon a meghirdetett pályázatokon.

Aki lemaradt volna az eseményről, a DesignPécs 2022 rendezvénysorozat keretében október 12. 14.00-tól online kaphat tájékoztatást a támogatási lehetőségről, majd személyes tanácsadást is biztosít Keresnyei János a projekt egyik hazai pécsi mentora.

Az eseményre itt tud jelentkezni: https://designpecs.hu/2022/esemeny/a-worth-partnership-project-uj-palyazati-lehetosege/

További információ a pályázatról: worth-partnership.ec.europa.eu