Speciális tüzelőanyag-cella és hidrogéntechnológia szakmérnök képzés indul a PTE MIK-en

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) legfontosabb értékei közé tartozik a tagok közti együttműködés és innováció elősegítése, ennek mentén jött létre a KONTAKT-Elektro Kft. több évtizedes szakmai tapasztalatának támogatásával a PTE MIK-en az országosan egyedülálló módon a tüzelőanyag-cella és hidrogéntechnológia szakmérnök képzés / szakember szakirányú továbbképzési szak.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter tagja, a KONTAKT-Elektro Kft. ipari villamos automatizálás, az elektro- és szenzortechnika területein tevékenykedik immár 40 éve. Jelenleg a legnagyobb fejlesztési projektjeik a hidrogéntechnológiához kapcsolódnak, 15 éve foglalkoznak a technológiaváltó területtel. A PTE MIK szintén klasztertag, az utánpótlás képzés helyi alappillére. A tüzelőanyag-cella és hidrogéntechnológia posztgraduális szakmérnök képzés immár második alkalommal indul újra.

Tüzelőanyag-cella és hidrogéntechnológia szakmérnök / szakember

A képzési idő: 2 félév; a képzés nyelve: magyar.

A képzés tagozata: levelező; jelentkezési határidő: 2023. február 03.

A KÉPZÉS CÉLJA:

A gépipari és az energetikai szektor szakterületei számára olyan szakmérnökök és szakemberek képzése, akik megfelelő műszaki ismeretekkel és képességekkel rendelkeznek a tüzelőanyag-cellák és a kapcsolódó hidrogéntechnológiai berendezések működtetése, gyártása és továbbfejlesztése területén. A képzés elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt a tüzelőanyag-cellák mint villamosenergia-termelő berendezések, továbbá a hidrogén alapú energiatárolási rendszerek megtervezéséhez, méretezéséhez, összeszereléséhez és üzemeltetéséhez.

KINEK AJÁNLJÁK A KÉPZÉST:

Azon műszaki, vagy természettudományi szakterületen diplomát szerzett szakemberek számára, akik szeretnének aktívan hozzájárulni a jövő energetikai kihívásainak megoldásához, akik érdeklődnek az innovatív technológiák iránt, akik szeretnek az elsők között lenni.

 

További információ:

PTE MIK Informatika és Villamos Intézet

dr. KVASZNICZA Zoltán, tanszékvezető

telefon: +36 72 503 650/23860

e-mail:

https://mik.pte.hu/tuzeloanyag-cella-es-hidrogentechnologia-szakmernok–szakember