Keressük Baranya rejtett kincseit

Az Ide-süss! turizmus és vendéglátás szakmaismereti versenyünkre idén 71 csapatban 213 gyerek jelentkezett. Továbbra is nagyon népszerű a verseny az általános iskolások körében.
A második fordulóba továbbjutó  60 csapatnak két feladatot kell megoldania. Egyrészt a csapat által választott alkalomra egy három fogásból álló menüt kell összeállítaniuk és mindezt egy menükártyán kell bemutatniuk, valamint (idén újdonságként) keressük Baranya rejtett kincseit. Olyan helyeket, épületeket szeretnénk látni a gyerekek által készített fotókon, amelyeket a turisták és a nagyközönség nem ismer, rejtve volt idáig. A cél az, hogy Baranya „főbb és nagyobb” látnivalóin túl, új turisztikai, kulturális és természeti szépségeit ismerhessünk meg a segítségükkel.

A képekből egy online lapozható kiadványt is készítünk majd, mellyel a megyei lakosokat szeretnénk bátorítani arra, hogy egy-egy családi, vagy baráti kirándulás során keressék fel ezeket a “rejtett kincseket”, ismerjék meg jobban megyénk szépségeit, gasztronómiáját, kulturális és turisztikai látványosságait. 

Amennyiben Önnek is van ötlete, vagy tud egy “kincset” ossza meg velünk! Töltse fel a fényképet erre az oldalra.