„Nem hagyjuk egyedül a vállalkozót”

Pohli Krisztina tíz éve dolgozik a kamarában. Kezdetben nemzetközi projektek menedzselése volt a feladata, immár két éve kabinetvezetőként támogatja a kamara szerteágazó feladatainak koordinálását. Tanácsadói munkájával támogatja a vállalkozásokat. Aktív szervezője a kamara IT-s pályaorientációs tevékenységének. A Pécs-Baranya Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai tanácsosi címmel tüntette ki Pohli Krisztinát.

 

– Mire van szükségük az önnel kapcsolatba kerülő vállalkozásoknak, miben tudja segíteni őket?

– A kamarában nagyon sokféle kérdéssel és problémával találkozunk. A kabinet munkatársaként főként olyan ügyekkel kerülök kapcsolatba, amelyek nem igazán kötődnek szakterülethez. Vagy nagyon általános kérdések, pl. vállalkozás alapítása, vagy nagyon speciálisak, pl. nem szerződik a céggel az energiaszolgáltató. Minden problémára megpróbáljuk megtalálni a megoldást, legyen az valami egyszerű dolog vagy nagyon összetett kérdés. Ha a kamarán belül van szakértője az adott területnek, akkor neki továbbítjuk az ügyet. Egy esetben sem hagyjuk egyedül a vállalkozót.

– Tanácsadói munkájában melyek a legfontosabb sorvezetők, értékek, amelyek alapján dolgozik?

– Számomra nagyon fontos a csapatmunka, mindenkinek megvannak az erősségei és ezeket kell kihasználni. Nincs olyan, hogy „így szoktuk”. Ha valakinek van egy jó, újító ötlete, azt támogatni kell. A bizalom is elengedhetetlen a kollégák irányába, így tudunk gyorsak és hatékonyak lenni. A kamarában egy igazán összeszokott csapat dolgozik, amelynek tagjai nemcsak a munkában, de azon kívül is összetartanak.

– Milyen sikeres projekteket, munkákat említhet a közelmúltból, amire büszke lehet, hogy az ön közreműködésével sikerrel valósult meg?

– Az idei évben elindult egy új vállalatrányitási rendszer, ami sokkal jobban kiszolgálja az igényeinket, mint az eddigiek. Ennek a fejlesztését koordináltam a kamarán belül. A másik dolog, amit említenék, az a Digital coach projektünk keretében történő tanácsadás volt. Öt céget vizsgáltunk meg egy módszertan segítségével, majd adtunk nekik ötleteket, miket és hol tudnának fejleszteni. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a cégektől, ami nagyon jólesett.

K.T.