Kemping, ami sokkal inkább kulturális centrum

Piros László vezetésével 2018-tól kezdődően felújították, fejlesztették a szigetvári kempinget és annak működését. Egy olyan közösségi teret hoztak létre, amelynek célja, hogy a környéken élők különböző programokon találkozhassanak. A szórakoztatáson kívül az események nem titkolt célja a helyi tehetségek felkutatása, bemutatkozása. Fedett terasz és rendezvénysátor biztosítja egész évben a családi és szabadidős rendezvények lebonyolítását. A PBKIK Szigetvár Gazdaságáért Díjjal ismerte el Piros László munkáját.

 

– Igyekeztünk a különböző érdeklődési köröknek megfelelő programokat létrehozni, gondolva minden korosztályra, így számos kulturális, zenei és sportrendezvényt tartottunk már a kempingben. A városi sportnaptól a Semmelweis-díj átadón keresztül a motoros és az amerikai autós találkozóig, rockfesztiválokig rengeteg esemény helyszíne voltunk már, nyaranként gyerektáborokat tartottak nálunk, de kerékpáros túrák állomásaként is szolgáltunk. Alapvetően a helyben élőkre koncentrálunk, de természetesen a városba látogató turistáknak is szeretnénk maradandó élményeket nyújtani. Ugyan az általunk működtetett területet kempingnek hívják, és vannak is szállóvendégeink, de sokkal inkább egy közösségi rendezvényhelyszínt alakítottunk ki az elmúlt években.

– A koncepció része volt a vendégek által elismert étterem is?

– Igen, a visszajelzések alapján elmondható, hogy kiváló kemencés ételek készülnek nálunk, ami miatt más településekről is sokan eljönnek hozzánk. Van egy telepített, padlóval ellátott 600 négyzetméteres rendezvénysátrunk, ahol lakodalmakat is szoktunk tartani. Szívesen rendeznénk nagyobb koncerteket, hívnánk ismert előadókat, de sajnos nagyon magasak a fellépti díjak, amit nem tudunk kigazdálkodni.

– Hogyan találták meg a helyüket a szigetvári gazdaságban?

– Igyekszünk a konyhai alapanyagokat helyi termelőktől beszerezni, együttműködünk itteni borászatokkal, amelyeknek ingyen megjelenési lehetőséget biztosítunk. Emellett a város kulturális programszervezőivel is szoros kapcsolatot ápolunk. Sajnos azonban látni kell, hogy a mai árak nem kedveznek sem a vendéglátásnak, sem a vendégfogadásnak. Az eddigi jelentős beruházások mellett a kempingben felújítottuk a vizesblokkot, így idén megnyitjuk a területet a kempingezők előtt. Bízunk benne, hogy a programjaink továbbra is sokakat vonzanak majd.

K.T.