Nyáron is aktívak az AMULET projektpartnerek

Lezárult az AMULET projekt 2. nyílt felhívásának jelentkezési határideje. A szakmai zsűri döntései után pedig már az első egyeztetések is lezajlottak a kiválasztott projektek képviselőivel.

Az AMULET projekt célja, hogy jelentősen hozzájáruljon a CO2-kibocsátás csökkentéséhez az EU-ban a kkv-k szerepének megerősítésével. A kihívások során a nyertes kkv-knak olyan feladatokat kell megoldaniuk, melynek során egy-egy gép, eszköz berendezés valamelyik alkatrészét úgy kell megtervezniük, legyártaniuk, hogy a súlyuk könnyebb legyen, de az eredeti funkcióját maradéktalanul be tudja tölteni. Négy iparágban: építőipar, autóipar, repülőgép ipar-repüléstechnika, energiaiparban folynak a fejlesztések. Három anyagra kiterjedően:  szál erősítésű polimerek, kerámia mátrixú kompozitok, könnyűfém ötvözetek.

A szakmai zsűri kiválasztotta a legjobbnak ítélt pályázatokat, az érdemi munka megkezdődött.

A kamara, mint konzorciumi partner francia, spanyol, magyar, német és svéd partnerekkel dolgozik együtt. Júliusban megtartották azokat az online meetingeket, ahol a nyertes pályázók megismerkedhettek a kihívást adó vállalatokkal, valamint be tudták mutatni röviden a terveiket, és válaszokat kaptak a nyitott kérdéseikre.

Következő online megbeszélésekre szeptemberben kerül sor, addig minden cég dolgozik a saját programján.