Hírlevél – 2022. 09. 22.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2022. szeptember 22.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

{{CEG}} – {{EMAIL}}

Hamarosan elérhetőek lesznek a vállalkozásokat segítő programok
A 2022. szeptember 17-i Kormányinfón elhangzottak szerint a benzin- és élelmiszerár-stopot ez év december 31-ig, a kamatstopot pedig 2023. június 30-ig meghosszabbítják. A kormány Támogatási programot indít az energiaintenzív kkv-k számára. Besegítenek a beruházásokba és a működési költségekbe, olyan intenzív energiafogyasztó vállalkozásoknak, amelyeknek az árbevételük 3 százaléka felett alakul a fogyasztásuk. A feldolgozóipari kis- és középvállalkozásokat célzó program 2022. október 1-től indul és 2023 december 31-ig lesz érvényben.


Igényelhető már a Mikrohitel és az ASZK Beruházási Max is!
A vállalkozók a kamara ügyfélszolgálatán tájékozódhatnak az új konstrukciókról.

DesignPécs 2022
Pécs egy kreatív és élhető város. A kreatív ipar jelentős központja, melynek hatása túlmutat az ország határain, továbbá nemzetközi ismertséggel rendelkezik. Kamaránk már évek óta együttműködik partnerintézményekkel és a kreatív iparágakkal, egymást erősítve és segítve. Immáron 2014 óta minden ősszel közös kezdeményezésünkre és összefogásunkkal kerül megrendezésre a rendezvény.


Kutatók Éjszakája programsorozat Pécsen
A kutatók a hétköznapokban tapasztalható csodák mögött álló színes egyéniségek – ezt igyekszik bemutatni évről-évre a Kutatók Éjszakája. Az eseménynek továbbra is az a célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet, és minél több fiatalt győzzön meg arról, hogy érdemes a tudományos életpályát választani. A sokéves hagyománynak megfelelően minden évben kinyílnak a laborajtók, a látogatók személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások és tudományos-szórakoztató programok keretében.

PÁLYÁZATOK

Driving Urban Transitions Partnerség (DUT) – nyílik az első pályázati felhívás
A Driving Urban Transitions (DUT) Partnerség a Horizont Európa keretprogram közös finanszírozású partnerségi konstrukciója, melynek keretében 2022 és 2027 között minden évben pályázati felhívások kerülnek meghirdetésre. Az első pályázati felhívás 2022. szeptember 21-én 13:00-kor nyílt meg. A pályázás két lépcsős, az előpályázat (első kör) beadási határideje november 21. lesz.

Pályázati felhívás – Mestervizsga bizottsági tagok részére
Kamaránk pályázatot hirdet Mestervizsga Vizsgabizottsági Tagok névjegyzékébe való felvételre.

RIS INNOVATION CALL 2023
Újra nyitja kapuit az EIT Health RIS Innovation Call! Csatlakozzon a helyi EIT Health Hub-hoz, és kapjon akár 75.000 eurót innovatív projektjére! A felhívás célja, hogy segítse az egészségügyi innovációs kezdeményezéseket már a kezdeti szakaszban, mindemellett segít megismerni az EIT Health nyújtotta lehetőségeket.

A Clean Energy Transition Partnerség (CETP) – 2022. első pályázati felhívás
A Clean Energy Transition Partnerség (CETP) a Horizont Európa keretprogram közös finanszírozású partnerségi konstrukciója, melynek keretében 2022 és 2027 között minden évben pályázati felhívások kerülnek meghirdetésre. Az első pályázati felhívás 2022. szeptember 14-én nyílik meg. Pályázni két lépcsőben lehet, az első körös beadási határidő 2022 novembere, majd várhatóan 2023 januárjában születik döntés arról, hogy mely pályázatok kerültek be a második körbe.
Korábban megjelent pályázatok

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Nemzetközi gazdasági hírek – 2022. 37. hét

Heti jogász 2022. 36 – 37. hét

Forgalmi rend változás az irodaház környékén

Gazdasági Havi Tájékoztató – 2022. augusztus

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Román startup innovatív AI-alapú megoldást fejlesztett az onkológiai szövettani, bőrgyógyászati és fertőző betegségek diagnosztizálásához. A piacra jutáshoz befektetőt keresnek. További infromációt kérek >>>


Hagyományos és bio panela cukor gyártásával foglalkozó spanyol cég keres kereskedelmi ügynököket, nagykereskedőket és forgalmazókat termékeihez. További információt kérek >>>


Kerékpáros szállításra szakosodott lengyel cég moduláris felépítésű kerékpáros utánfutót fejlesztett ki. A vállalkozás külföldi szervezeteket keres a technológia további alkalmazásainak kifejlesztésére. További információt kérek >>>


Az élelmiszeriparban tevékenykedő osztrák vállalat fenntartható megoldásokat keres gázkeverék elégetésére és a keletkező hő felhasználására meglévő üzemekben. További információt kérek >>>


Litván kutatóintézet a mikroorganizmusok általi lebomlásnak ellenálló, kenderhulladékból származó hőszigetelő anyagot fejlesztett. Most hőszigetelő anyag gyártó partnereket keresnek licencszerződés vagy technológiai együttműködési megállapodás keretében. További információt kérek >>>


A Nemzetközi Nyílt Innovációs Program olyan start-up és Scale-up vállalkozásokat keres, amelyek olyan technológiai megoldásokat kínálnak, amelyek lehetővé teszik a munkavállalók számára a kulcsfontosságú műveletek jobb irányítását, és amelyek növelik az ügyfelek elégedettségét. További információt kérek >>>


Görög technológiai start-up vállalkozás többféle ipari hulladékanyagot keres főképp bányászati és építőipari területről, beszerzési megállapodás megkötése céljából. További információt kérek >>>


Japán vállalkozás értékesítési szolgáltatási megállapodás keretében olyan feldolgozóberendezéseket kínál potenciális uniós partnereinek, amelyekbe anyag-újrahasznosítási technológiát építenek be az eldobott térhálósított polietilénre. További információt kérek >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Marketplace Austria – élelmiszeripari B2B találkozó.
Október 12.
A Marketplace Austria Food & Beverages 2022 exkluzív lehetőség az élelmiszer- és italvásárlók számára, hogy bécsi beszállítókkal és termelőkkel találkozzanak új üzleti kapcsolatok építése céljából!

RENDEZVÉNYEK


EU finance days 2022
szeptember 28.
Az Európai Unió a 2021–2027-es programozási időszakban új finanszírozási programokat indított. Idetartozik az InvestEU, az Európai Innovációs Tanács és az Egységes piac program. Várják az eseményre azokat a pénzügyi intézményeket, nemzeti fejlesztési bankokat, vállalkozásokat támogató struktúrákat és multiplikátorokat, amelyek szívesen részt vennének a kezdeményezésekben, és szeretnének első kézből tájékozódni azokról.

Online energetikai pályázati B2B – W4RES-GREENET
szeptember 29. 09:30 – 13:00
A H2020 W4RES projekt, a Horizon Europe Cluster 5 nemzeti kapcsolattartó pontjai, a GREENET és az Enterprise Europe Network meghívja Önt a Horizon Europe Cluster 5: Climate, Energy and Mobility 2022-es felhívásainak online partnerkereső eseményére!

FARMAFORUM 2022 Brokerage Event
 
október 6.
A FARMAFORUM, a COSMETICAFORUM és a HEALTH&RESEARCH FORUM 2022 nemzetközi kongresszusok keretében online és offline is megrendezésre kerülő üzletember találkozó célja az információcsere a világ minden tájáról érkező lehetséges technológiai partnerek között.


INNOFORM®2022 – Nemzetközi konferencia és üzletember találkozó – hibrid rendezvény
 
szeptember 28. – szeptember 29.
Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő eseményen a gyártók, forgalmazók és szakemberek számára lehetőség nyílik új, nemzetközi piacok megismerésére és potenciális üzleti partnerek megismerésére a fémipar, szerszámgyártás, gépgyártás, műanyag-feldolgozó ipar, elektronika és villamosenergetika, autóipar, logisztika, háztartási készülékek, csomagolás, a gyártás automatizálása és robotizálása, IT-megoldások az ipari ágazat számára, valamint az újrahasznosításhoz kapcsolódó minden területről.

KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – hibrid szakmai konferencia
 
október 6. 09:00 – 14:00
2022. október 6-án megrendezésre kerül a “KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ.” – bizalomépítés és társadalmi fenntarthatóság az ESG tükrében konferencia és az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjátadója.

Minőségirányítás képzés
október 11. 09:00 – október 13. 16:00
A képzés célja kiemelten a kis- és középvállalkozások minőségkultúrájának fejlesztése azzal, hogy közérthetően, tömören összefoglalja a minőséggel és minőségirányítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és gyakorlati módszereket.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas