Hírlevél – 2022. 10. 27.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2022. október 27.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Egy komoly film megvalósításához nagy létszámú személyzetre és temérdek szolgáltatásra van szükség. Ha mindezt a városon/régión belül sikerül megteremteni, akkor az közvetlen bevételt jelent a helyi szakembereknek és vállalkozásoknak a vendéglátóiparban, építőiparban, turizmusban, szolgáltató szektorban. A DesignPécs2022 eseménysorozat Filmes kerekasztalán a résztvevők konkrét projektek mentén mutatták be a „hiányzó láncszemeket”, amikre helyben keresünk megoldásokat.

A DesignPécs 2022 keretében a cikkben olvasható témákat járta körbe az érdekeltekkel, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Pécs City Studios Kft. koordinálásban egy filmes kerekasztal beszélgetés a Művészetek és Irodalom Házában.
Az MKIK szervezésében zajló Országos Vállalkozói Mentorprogram Vállalkozz Fenntarthatóan! alprogramjának keretein belül céglátogatáson járunk egyik mentorunknál, a pécsi székhelyű Matro Kft.-nél.

A kamara Iparfejlesztési Bizottsága és Ipari Tagozatának elnöksége összevont ülést tartott a Bányavagyon-hasznosító Nonprofit Közhasznú Kft-nél, Kővágószőlősön, a Mecseki Környezetvédelmi Bázis telephelyén.
318 vállalkozás, 366 képzőhellyel már rendelkezik képzési engedéllyel megyénkben.

PÁLYÁZATOK
6 új felhívás jelent meg a Creative Europe Programme (Kreatív Európa) keretében, melyek keretében a baranyai cégeknek is lehetőségük van pályázni többek között játékfilmek gyártására, közönségfejlesztő és filmoktatási tevékenységek támogatására is.
A Culture Moves Europe a Kreatív Európa programban részt vevő országok művészei, alkotói és kulturális szakemberei között teremt kapcsolatot. A mobilitási program különösen a feltörekvő művészekre összpontosít. A program az I-Portunus kísérleti szakaszának eredményeire épül, amely megelőzte a Culture Moves Europe 2018 és 2022 közötti időszakát.
Megjelent a pályázati felhívás feldolgozóipari mikro-, kis és középvállalkozások számára, 2022. október, november, december havi energiaköltségeik, valamint energiahatékonysági beruházásaik támogatására.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS IPAR 4.0 SZAKMAI ÉREM 2022 adományozására az Ipar 4.0 átállás területén elért teljesítmények, sikerek elismerésére.
Az Európai Bizottság H2020 programja keretében finanszírozott Better Factory kezdeményezés célja, hogy az európai gyártók versenyképesebbé váljanak a világpiacon azáltal, hogy akár 200 ezer eurónyi, részesedési feltétel nélküli támogatást biztosít a gyárakon belüli együttműködésen alapuló kísérletek kidolgozására és megvalósítására.
A Driving Urban Transitions (DUT) Partnerség a Horizont Európa keretprogram közös finanszírozású partnerségi konstrukciója, melynek keretében 2022 és 2027 között minden évben pályázati felhívások kerülnek meghirdetésre. Az első pályázati felhívás 2022. szeptember 21-én 13:00-kor nyílt meg. A pályázás két lépcsős, az előpályázat (első kör) beadási határideje november 21. lesz.

A Clean Energy Transition Partnerség (CETP) – 2022. első pályázati felhívás
A Clean Energy Transition Partnerség (CETP) a Horizont Európa keretprogram közös finanszírozású partnerségi konstrukciója, melynek keretében 2022 és 2027 között minden évben pályázati felhívások kerülnek meghirdetésre. Az első pályázati felhívás 2022. szeptember 14-én nyílik meg. Pályázni két lépcsőben lehet, az első körös beadási határidő 2022 novembere, majd várhatóan 2023 januárjában születik döntés arról, hogy mely pályázatok kerültek be a második körbe.
Korábban megjelent pályázatok

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

2022. októberben alkalmazott üzemanyagárak

Nemzetközi gazdasági hírek – 2022. 42. hét

Projekt előrehaladás – Indusac

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Francia startup partnereket keres új, okostelefonhoz csatlakoztatott szenzorok közös fejlesztéséhez, biomarkerek, kórokozók vagy a molekuláris elemzés bármely más területének kimutatására. További infromációt kérek >>>


Egy francia jachtfelszerelés-gyártó új akrilfonal-beszállítókat keres Európában. További információt kérek >>>


Egy francia jachtfelszerelés-gyártó új neoprénszövet-beszállítókat keres Európában. További információt kérek >>>


Egy cseh kutató KKV olyan partnereket keres, akiket érdekel egy közös kutatási projekt, amely a vasúti járművek rugóinak fejlesztésére összpontosít. A kkv európai projektet tervez (Horizont Európa vagy hasonló), de nyitott bármilyen más finanszírozási lehetőségre is. Közös kutatási projekt várható. További információt kérek >>>


Cseh kutató KKV partnereket keres közös kutatási projektre, amelynek középpontjában a hidrogéncsövek tömítése áll. A KKV európai projektet tervez (Eureka vagy hasonló), de nyitott bármilyen más finanszírozási lehetőségre is. Közös kutatási projekt várható. További információt kérek >>>


Spanyol KKV IKT-megoldásokra szakosodott, és nagy tapasztalattal rendelkezik az európai projektek koordinálásában, partner kkv-t keres a HUMAN 01-02 felhívás keretében a Horizont Európa keretprogramban való részvételre. A kkv-nak olyan folyamattal kell rendelkeznie (lehet ipari vagy nem ipari), amely nem teljesen automatizálható, ezért robotok távműködtetésével lehetne lefedni. További információt kérek >>>


Egy bolgár gyártó fenntartható csomagolóanyag-beszállítót keres. További információt kérek >>>

A teljes adatbázis . Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:

Az intelligens gyártás és ipar 4.0 területén működő vállalkozásokat, szakembereket, egyetemeket és kutatóintézeteket ismét virtuális üzletember találkozókkal, üzemlátogatásokkal és webináriumokkal várják a Smart Manufacturing Matchmaking 2022 keretében.

RENDEZVÉNYEK

november 3. 09:00 – 12:30
Vállalkozz Fenntarthatóan! A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által indított program keretében 2022. november 03-án személyes mentorálási rendezvényre kerül sor kamaránk székházában, a témakör ezúttal minősítések, tanúsítványok lesz.

Fenntarthatósági Vállalkozói Szemléletformálás
november 10. 09:00 – 12:30
Vállalkozz Fenntarthatóan! A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által indított program keretében 2022. november 10-én személyes mentorálási rendezvényre kerül sor a PBKIK székházában, a témakör ezúttal a jogszabályok lesz.

NOFF & ELS 2022 – Nemzetközi organikus élelmiszeripari üzletember találkozó
november 16. 10:00 – november 17. 17:00
Az Enterprise Europe Network közös szervezésében megvalósuló NOFF & ELS üzletember találkozó a megfelelő hely a fenntartható és bioiparban tevékenykedő vevők és termelők számára. Minden tárgyalásra 2022. november 16-17-én, a svédországi Malmöben megrendezésre kerülő Nordic Organic Food Fair és Eco Living Scandinavia vásárokon kerül sor.


A török gazdaság aktuális helyzete és kilátásai
 
november 9. 10:00 – 12:00
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a török gazdaság helyzetéről és üzleti lehetőségekről tart tájékoztató rendezvényt, melyet Magyarország Ankarai Nagykövetségével együttműködésben szerveznek meg. A rendezvény keretében szervezik meg a Tagozat közgyűlését is.

Xecs Eureka-klaszter, Horizont Európa KDT partnerség
 
november 11. 10:00 – 12:00
Tájékoztató rendezvény az elektronikus alkatrészek és rendszerek területén működő Xecs Eureka-klaszter aktuális pályázati felhívásáról és a Horizont Európa Key Digital Technologies (KDT) partnerségről. Az Eureka együttműködés keretében az Xecs klaszter az elektronikus alkatrészek és rendszerek területén hirdet pályázatokat.

Forum Agenti MILAN EXPO – olasz üzleti lehetőségek
 
november 17. – november 18.
Olaszországban egyes termékek esetében a piacra való belépés szinte csak az úgynevezett kereskedelmi ügynökökön keresztül lehetséges, akikkel a baranyai cégek idén személyesen Milánóban folytathatnak üzleti tárgyalásokat! A két napos rendezvény során egy cég átlagosan 20-25 ügynöki tárgyalást is lebonyolíthat, a szervezőktől már a rendezvény előtt megkapott lista feldolgozásával akár előre egyeztetett időpontokban.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas