Hírlevél – 2022. 12. 15.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2022. december 15.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

A Magyar Közlöny 205. számában megjelent a veszélyhelyzeti átmeneti villamosenergia-ellátás biztosításáról és egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásával kapcsolatos szabályokról szóló 520/2022. (XII. 13.) Korm. rendelet.

Elkészült és már hallgatható is a 9 részből álló pályaorientációs témájú podcast sorozat. Lemaradt az őszi pályaválasztási szülői értekezletről? Újra meghallgatná az ott elhangzottakat? További részletekre kíváncsi kamasz gyereke középiskolai beiskolázásával kapcsolatban? Podcast sorozatunkat Önnek hoztuk létre, ahol a középiskola választásról, iskolákról, munkaerőpiaci helyzetekről adunk önnek zene és reklámmentes, minőségi beszélgetéseket.

Több, mint 8.000 gyermek és szülő vett részt 2022-ben valamilyen kamarai pályaorientációs programon. A baranyai 113 általános iskolából 103 iskolában jártunk, személyesen találkoztunk a gyerekekkel. A 21 gimnázium közül 19 kérte a pályaorientációs előadásainkat. 9 éve tartó kitartó munka eredményeként, már az általános iskolák és a középiskolák is tudják, ha pályaválasztás, akkor iparkamara.
A kamaránk által menedzselt Építőipari Technológiai Klaszter (ÉTK) novemberi ülésének fő témája az építőipari szakképzés volt.

PÁLYÁZATOK
A Magyar Innovációs Szövetség – a Magyar Innovációs Alapítvánnyal közösen – a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával, immár 31. alkalommal hirdeti meg a 2022. évi MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.
Az EU egyik prioritása, hogy az internetet biztonságosabb és jobb környezetté tegyék a gyermekek számára. Az új BIK+ stratégia célja, hogy a gyermekeket védjék, tiszteljék és erősítsék az interneten az új Digitális Évtizedben. Jelen pályázati felhívás fő témája az uniós finanszírozású BIK portál és a hozzá kapcsolódó koordinációs feladatok.
Az Európai Bizottság felhívást tett közzé vállalatok, közigazgatási szervek és egyéb szervezetek számára, hogy nyújtsanak be javaslatokat innovatív kiberbiztonsági megoldásokra, és pályázzanak uniós finanszírozásra a Digitális Európa program keretében.
6 új felhívás jelent meg a Creative Europe Programme (Kreatív Európa) keretében, melyek keretében a baranyai cégeknek is lehetőségük van pályázni többek között játékfilmek gyártására, közönségfejlesztő és filmoktatási tevékenységek támogatására is.
A Culture Moves Europe a Kreatív Európa programban részt vevő országok művészei, alkotói és kulturális szakemberei között teremt kapcsolatot. A mobilitási program különösen a feltörekvő művészekre összpontosít. A program az I-Portunus kísérleti szakaszának eredményeire épül, amely megelőzte a Culture Moves Europe 2018 és 2022 közötti időszakát.
Megjelent a pályázati felhívás feldolgozóipari mikro-, kis és középvállalkozások számára, 2022. október, november, december havi energiaköltségeik, valamint energiahatékonysági beruházásaik támogatására.
Korábban megjelent pályázatok

RÖVID HÍREK

Silver Economy – bevezetés az egészségiparba

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Tapasztalt máltai forgalmazó és értékesítő vállalat az orvosi/gyógyszeripari termékek és orvostechnikai eszközök ágazatában, gyártókat keres kereskedelmi és forgalmazási megállapodások megkötésére. További információt kérek >>>


Lengyel baromfivágóhíd csirke beszállítókat keres. További információt kérek >>>


Ukrán vállalkozás új licenceket keres társasjátékok gyártására. További információt kérek >>>


Délkelet-romániai vállalat matracok újrahasznosítására szolgáló berendezések beszállítóját keresi. További információt kérek >>>


Görög start-up cég partnereket keres környezettudatos felületek és panelek gyártásához. További információt kérek >>>


A mezőgazdasági és biológiai ágazatban tevékenykedő olasz vállalat innovatív megoldásokat és termékeket keres külföldön. További információt kérek >>>


Holland ékszermárka körkörös és helyi megoldást keres rozsdamentes acél ékszerek újrahasznosítására. További információt kérek >>>


Lengyel vállalkozás beszállítót keres a sebesült és heges bőrre szánt mikropunkciós termékhez, gyártási megállapodás keretében. További információt kérek >>>

A teljes adatbázis . Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:

A CIMIx az első olyan globális filmipari konferencia és nemzetközi üzleti partnerkereső esemény, amely összehozza a filmipari szereplőket, a kreatív gazdaságot, az üzleti életet és az ipart. Arra hivatott, hogy feltárja a filmipar globális üzleti lehetőségeit, Ausztria, mint gyártási helyszín előnyeit és az audiovizuális (AV) ipar jövőre való felkészültségét.

RENDEZVÉNYEK


Üzleti lehetőségek a divatipar számára az Amszterdam Divathét keretében
 
2023. január 22. – január 23.
Az Amszterdam Divathét keretében szervez támogatott nemzetközi üzletember találkozót az Enterprise Europe Network hálózata annak érdekében, hogy a hazai divatipari gyártó, termelő vállalkozások üzleti partnereket találjanak az odaérkező 20 ország vállalkozóiból.

További rendezvények

Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain!
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas