Fontos az eszmecsere és a kapcsolatépítés

A kamara támogatja a különböző szakmai fórumok együttműködését: a közelmúltban a kamara testületei Kaposváron és Mohácson is építették a kapcsolatokat.

A kamara IT Bizottságának vezetői Zalay Buda és Lengvárszky Szabolcs meglátogatták a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara Informatikai Szakmai Klubját. A klub célja, hogy segítséget nyújtson minden vállalkozónak, akinek informatikához kapcsolódó kérdése, problémája van, lehet ez hardver, szoftver, weboldal-készítés, weboldal üzemeltetés, startup, online marketing és még megannyi tágan értelmezett informatikához kapcsolható téma. A helyi iparkamara célja, hogy kötetlen formában egy olyan közösséget építse, ami segíti a vállalkozások fejlesztését tudás és tapasztalatmegosztás révén. A pécsi kamara IT Bizottságának céljaival összhangban van ez a tevékenység így a jövőben több közös találkozó, rendezvény is várható, melyek IT-s ismeretterjesztéshez, képzésekhez, pályaorientációhoz kapcsolódnak.

Lehet, hogy egy kép erről: 10 ember

A kamara Mohács városi elnöksége vendégül látta Mohács város Nagyvállalati fórumának tagjait a Selyemgyár Kulturális Negyedben. Kiss Ferenc, a kamara Mohács városi elnöke és Weisz Ákos a klub titkára köszöntötte a megjelent 30 szakembert és Cserdi Áront, a város alpolgármesterét. Dr. Síkfői Tamás, a kamara elnöke és Rabb Szabolcs, a kamara főtitkára is előadást tartott a térség kihívásairól és lehetőségeiről: az egyeztetések során érintették a Mohács 500 projekthez kapcsolódó lehetőségeket, az infrastrukturális kihívásokat, fejlesztési lehetőségeket: M6 és M9, kikötő, híd, repülőtér. Emellett az aktuális vállalkozás-finanszírozási és az energia-kérdések iránt is érdeklődést mutattak a résztvevő vállalkozásvezetők, akik mind bemutatták a cégeik helyzetét, jövőbeni terveiket.

 

Lehet, hogy egy kép erről: 10 ember