Hírlevél – 2024. február 1.

 

Kamarai Kétperces

Kamarai Kétperces

Ön a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara hírlevelét olvassa.
#A vállalkozó szerint
A 2024-től több változás is történik.

Rendeletben kerül meghatározásra, hogy mely foglalkozások esetében szükséges az orvosi alkalmassági vizsgálat. Akinek nem kötelező, annál a munkáltató ettől függetlenül kérheti az alkalmassági vizsgálatot. Emellett a munkavédelemben is lehetővé teszik általános tematika kialakítását, melyet elég csak eljuttatni a munkavállaló részére.

A legalább 20 főt foglalkoztató munkáltatóknál a munkavédelmi törvény előírásai alapján továbbra is kötelező a munkavédelmi képviselő választás.

A tűzvédelem területén is módosult a szabályozás. A módosítás alapján szűkült az önálló tűzvédelmi szabályzat készítésére kötelezett gazdálkodó szervezetek köre.

Somfai Gábor

Somfai Gábor
Somfai Kft. ügyvezető


#Utánpótlás

Már 6 ágazatban indulnak a . A megye gépipari, építőipari, járműgyártási, vendéglátóipari, villamosipari, elektronikai és turisztikai vállalkozásainak lehetősége van a versenyek szponzorációjára. Amennyiben fontos Önnek a szakmai utánpótlás nevelés és lehetősége van, támogassa a rendezvényeket nyeremény felajánlással (ajándékok, céglátogatás), vagy vegyen részt a versenyen zsűriként.


#Erőforrás

A kiberbiztonság fontos téma, azonban nem olcsó finanszírozni – , milyen pályázati lehetőségek érhetőek el!


azok a cégek, amelyek biztosítani szeretnék a munkatapasztalatok átadását a nyugdíj előtt álló dolgozók és a pályakezdő fiatalok között.


2024-ben 147 milliárd forint értékben lesznek meghirdetve új az NKFI Alapból.

Ha szeretne pályázni a HORIZON EUROPE programban, a megtalálhatja partnereit.#Pécs

Üzletember találkozó Pécsett – Vegyen részt az eseményt előkészítő .


Az ISO/IEC 42001 a világ első mesterséges intelligencia irányítási rendszer szabványa, amely értékes útmutatást nyújt a technológia ezen gyorsan változó területén. Tudjon meg róla többet a .


A könnyűsúlyú anyagok szélesebb körű felhasználást népszerűsítő AMULET projekten belül kerül megrendezésre.


#Üzleteljünk a világban

Nemzetközi üzleti partnerségi ajánlatok


Brit KKV gyártót keres hordozható, higiénikus, baktériumok és vírusok terjedését minimalizáló étkezőfelülethez.Német orvostechnikai cég IT-alapú orvostechnikai termékeket keres gyógyszeres terápiához.Szerves műtrágyák gyártására szakosodott török KKV keres technológiai és üzleti partnereket.Német kereskedő karos műanyag permetezőkanna gyártóját keresi.Francia kereskedelmi közvetítő cég innovatív és fenntartható gyermekápolási termékek gyártóit keresi.

Nem találja, amit keres, vagy be szeretne kerülni az Enterprise Europe Network adatbázisába?
Írjon e-mailt munkatársainknak: