Hírlevél – 2024. március 21.

 

Kamarai Kétperces

Kamarai Kétperces

Ön a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara hírlevelét olvassa.
#Közelítjük a láncszemeket
A fiatal gazda lassan fehér holló. A magas hozzáadott értéket teremtő, alapvető élelmet termelő gazdák száma drasztikusan csökken, kiszolgáltatottak az importnyomásnak, az energia és alapanyagárak emelkedésének, munkaerő problémák sújtják őket. A rövid élelmiszerellátási láncok esetében elsőként helyreállításról kell gondolkodnunk, erre építhetjük csak a fenntarthatóságot.

A Közelítő Egyesület – Pécsi Kosárközösség a helyi gazdákat, kistermelőket, nem csupán egy újabb értékesítési lehetőséggel hozza helyzetbe, hanem támogató rendszereket fejlesztünk számukra, serkentjük együttműködésüket, elősegítjük a biodiverzitást és a termékkínálat sokszínűségét a termesztési tervek egyeztetésével. Vásárlói oldalról transzparens, a tudatos fogyasztói döntéseket elősegítő rendszert építünk, edukálunk, ezáltal valós lehetőséget adva a fogyasztóknak a termesztéstechnológiák befolyásolására. Számunkra alapvetés, hogy közösségi megoldásokat fejlesztünk, az idei évben részvételiségen alapuló vásárlói csoportok kialakításán dolgozunk, mely növelheti mind a termelők, mind a tőlük vásárlók számát, és megerősíti magát a közösséget.

Radnóti Zsolt

Radnóti Zsolt
Közelítő Egyesület alapító, egyesületi tag


#Baranya

Ha kíváncsi arra, hogy milyen gazdaságfejlesztési és együttműködési lehetőségei vannak a vidéki önkormányzatoknak és vállalkozásoknak, jöjjön el a legközelebbi szakmai fórumra Szentlőrincre vagy Villányba.


#Saláta

Egyéni vállalkozóként milyen adó- és adóelőleg fizetési illetve bevallási kötelezettségünk van a szünetelés időszakában?

Ingyenes képzések a Pécsi Tudományegyetemen vállalkozásoknak.

2024. március 31-ig lehet módosítani és pótolni a 2023-ra vonatkozó MOHU adatszolgáltatásokat.#Egészségipar

Hogyan értékesítsünk az olasz egészségügyi piacon?

Vegyen részt Európa egyik vezető gyógyszeripari kiállításán.#Lapszemle

Érdekességek a kamarai magazinból

Nem engedi elsodródni a permetlét a Szélkakas – a Tomelilla Agrotechnika Kft. és a Z Elektronika Kft. közös fejlesztése.

Nagy változást hozhat a gyógynövényekből kinyert anyagok kivonataiban a Szkarabeusz új berendezése.


#Üzleteljünk a világban

Nemzetközi üzleti partnerségi ajánlatok

Egy román start-up partnereket keres a THCS – Transforming Health and Care System (Az egészségügyi és ellátórendszer átalakítása) elnevezésű uniós felhíváshoz.

Dél-lengyelországi forgalmazó sajtbeszállítókat keres Európában és azon túl is.

Belsőépítészeti berendezések és bútorok cseh kereskedője új, európai beszállítókat keres.

Finn hajógyár új alvállalkozókat és beszállítókat keres.

Elektromos, építőipari és lakberendezési anyagok, számok, vízvezeték-, háztartási és légkondicionáló berendezések forgalmazásával foglalkozó román cég bővítené kínálatát, új beszállítókat keres.

A teljes üzleti adatbázis itt érhető el, angol nyelven.

Nem találja, amit keres, vagy be szeretne kerülni az Enterprise Europe Network adatbázisába?
Írjon e-mailt munkatársainknak: