Hírlevél – 2024. május 02.

 

Kamarai Kétperces

Kamarai Kétperces

Ön a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara hírlevelét olvassa.
#A vállalkozó szerint
Fantasztikus élményben volt részünk a múlt héten a fodrásztanulómmal. Dózsa Hanna elindult a Szakma Kiváló Tanulója versenyen, ahol sikeresen továbbjutott az írásbeli teszten, majd ezt követte a középdöntő gyakorlati része, ahol szintén sikeresen teljesítette a feladatokat és bejutott a döntőbe az ország legjobb 8 fodrász tanulója közé. A idén 17. alkalommal szervezte meg a kamara a Hungexpon.

Ahogy beléptem a rendezvény területére, azonnal éreztem az izgalmat a levegőben. A háromnapos rendezvény első napján már a hivatalos megnyitó is megható volt számomra. Itt érezte igazán a tanuló és a mestere is, hogy micsoda munka és felkészülés eredménye ez a verseny. A fesztivál hangulata magával ragadó volt, tele volt kreativitással és elkötelezettséggel a szakma iránt. A legjobb 8 fodrásztanuló versenyzett a szakma sztár címért és már az indulás pillanatában érezni lehetett, hogy valami különleges fog történni.

Sziklainé Bán Hajnalka

Sziklainé Bán Hajnalka
Hajnalfény Szépségközpont tulajdonos

Gyakorlati oktatóként öröm volt látni, hogy amit az elmúlt hónapokban tanult Hanna, most önállóan, időre, precízen, kreatívan, magabiztosan tudta megoldani. Nagyon hálás vagyok, hogy ennek a fantasztikus rendezvénynek oktatóként is a részese lehettem és végig támogatva, biztatva Hannát, együtt örülhetünk a csodálatos eredménynek.

Természetesen ennek az eredménynek nagyon fontos részesei az iskola tanárai, oktatói és modellek is, akik idejüket és “hajukat” adták a sikerért.

A versenyzőknek komoly kihívás elé kellett nézniük, de látszott rajtuk, hogy élvezik ezt és minden energiájukat beleteszik az alkotásba. Az első két nap a gyakorlati tudás megmérettetéséről szólt. A harmadik napon izgatottan vártuk az záróünnepséget, ahol több, mint 70 szakmában hirdették ki a szakmák legjobb első három dobogós helyezettjét. A 2024-es Szakma Sztár Fesztivál – Fodrász szakma kiváló tanulója versenyen Dózsa Hannát szólították a dobogó 3. fokára nagy örömünkre. Biztos vagyok benne, hogy a résztvevőknek és a nézőknek egyaránt hosszú ideig emlékezetes marad ez a fantasztikus esemény.

A versenyre kilátogató, a pályaválasztás előtt álló diákok pedig kedvet kaptak ahhoz, hogy ők is szakmát tanuljanak.


#Ipar Napjai

Kamaránk, Pécs Megyei Jogú Város, a Pécsi Tudományegyetem, valamint kilenc helyi ipari vállalkozás – Contrall Kft., Kontakt-Elektro Kft., Matro Kft., Somapak Kft., Z Elektronika Kft., Aquacut Kft., Büttner Kft., Strauss Metal Kft., Vannet Kft. – közösen jelenik meg az szakkiállítás és vásáron a Hungexpon (G pavilon), melyet május 7-10. között rendeznek meg.

Jöjjön el Ön is, tekintse meg a kollektív standunkat!

Igényeljen ingyenes belépőt!



#Kamara

Molnár Gábor (IMG Építő Kft.) maradt az Építőipari Technológiai Klaszter .

Az Életmű Díjas Várszegi Gyula pályatársai és kollégái mellett a fiatal vállalkozók és szakemberek támogatásának is.

Az iskolapadból a gyakorlatba, bepillantás a a Strauss Metal Kft.-nél.



#Esemény

– Hogyan integráljuk a szervezetbe az új munkatársat?

Várjuk az május 27-én a Magnus Aircraft-nál.

Hogyan lehet megszerezni a vevők figyelmét 2024-ben? Hogyan szólítsuk meg a potenciális vevőket eredményesebben, mint a konkurencia? Hogyan használjuk fel a mesterséges intelligenciát a mindennapi marketinghez? Ezekre a kérdésekre ad válaszokat és megvalósítható megoldásokat a .

, ultraprecíziós megmunkálás a gépiparban, mikotoxinok és még sok más a PTE Innovációs Napokon.

Ha kíváncsi arra, hogy milyen gazdaságfejlesztési és együttműködési lehetőségei vannak a vidéki önkormányzatoknak és vállalkozásoknak, jöjjön el a legközelebbi szakmai fórumok valamelyikére!

Harkány 2024. május 9. 14:00

Komló 2024. május 15. 14:00



#Lapszemle

Érdekességek a kamarai magazinból

Van, aki több mint 20 éve dolgozik náluk, szinte nincs is fluktuáció a TUTUS-nál.

A maguk kinevelte munkatársak jelentik a biztos hátteret a Suzi-Car Kft.-nél.

Hiánypótló képzések a szépészet ágazatban.

A sport tanította meg Székelyhídi Letíciát küzdeni a célokért. Vállalkozóként az ember átmenetileg megszakad a munkában, de ha hisz benne, akkor az eredmény magáért beszél.


#Üzleteljünk a világban

Nemzetközi üzleti partnerségi ajánlatok

Általános árucikkek (pl. ruházati cikk, lakástextília, konyhai kellékek, kültéri felszerelések, lakberendezési tárgyak) svéd nagykereskedője beszállítókat keres, lehetőleg Európán belül, megfelelő termékválasztékkal és drop-shipping szolgáltatással.

Német online kiskereskedő kereskedelmi megállapodás keretében alga mészpor gyártót keres.

A német online kiskereskedő kereskedelmi megállapodás keretében műanyaggyártókat keres üvegházi klipszek gyártására.

A német online kiskereskedő virágföld- és műtrágyagyártókat keres kendernövények számára.

Bútorgyártással foglalkozó román vállalat konyhai és öltözködési bútorokhoz szükséges anyagok és kiegészítők beszállítóit keresi.

A teljes üzleti adatbázis itt érhető el, angol nyelven.

Nem találja, amit keres, vagy be szeretne kerülni az Enterprise Europe Network adatbázisába?
Írjon e-mailt munkatársainknak: