A legfontosabb cél jelenleg kiszámíthatónak maradni

Reklám, nyomda, kötészet, ajándék – ez a négy fő szolgáltatás köré szerveződik a pécsi Dekorsprint tevékenysége. A vállalkozás immár több mint 20 éve old meg kreatív feladatokat elsősorban helyi és régiós ügyfelei számára. Mint a cég vezetője, Demeter Attila mondja, sikerük elsősorban annak köszönhető, hogy minden esetben minőségi munkára törekszenek a lehető legrövidebb határidővel. Ezt úgy tudják megtenni, hogy a hátteret egy összeszokott csapat és a modern géppark adja.

 

– A legnagyobb előnyünk a piacon a gyorsaság, hiszen rengeteg gép áll rendelkezésünkre az ügyfeleink megrendeléseinek teljesítésére. Az elmúlt két évtizedben megnyertük a vevőink bizalmát, ezért úgy is megtalálnak bennünket, hogy szinte nem is reklámozzuk magunkat. Szájról szájra terjed a hírünk, és rengeteg visszatérő ügyfelünk van legyen szó arculatról, céges kiadványról, reklámtábláról, autódekorról, névjegykártyáról, egyedi ajándékról, esküvői meghívóról, vászonképről vagy szakdolgozatról. Jelenleg annyi munkánk van, hogy bővítenünk kell a létszámot ahhoz, hogy teljesíteni tudjuk a vállalásainkat.

– Minek köszönhető ez a siker?

– Annak, hogy jól és gyorsan dolgozunk. Tulajdonképpen a megrendeléseink fele-fele arányban irányulnak a nyomdai és a dekormunkák felé, ehhez igazítjuk a kapacitásunkat.

– Mind a nyomdai, mind a dekorvonalon vannak divatok vagy trendek, amiket érdemes követni?

– A grafikai szerkesztésben mindenképp vannak trendek. De egyre jobban előtérbe kerülnek az ingyenes szerkesztőprogramok, amelyek bárki számára elérhetők, így már sok esetben kész grafikával érkeznek a megrendelések. Van, aki maga tervezi meg az esküvői meghívóját vagy a lakodalmi menükártyát. Számos eseményre, kiállításra készítünk standdekorációt, roll-upot, kiállítási anyagokat, ezekben mindig érdemes megújulni. A kollégáimmal folyamatosan figyeljük a trendeket, a külföldi kiállításokat, magunk is járunk szakmai eseményekre vagy tagja vagyunk szakmai csoportoknak, hogy tapasztalatainkkal a legmagasabb színvonalon szolgálhassuk ki az ügyfeleinket.

– Mi a Dekorsprint stratégiája?

– A gyorsaság és a minőség mellett roppant ügyfélcentrikusak vagyunk, minden tekintetben figyelembe vesszük az ügyfél igényét. Mi egyébként az apró munkákat is elvállaljuk, amit mások nem, de azt vallom, hogyha két hét múlva, esetleg két hónap múlva elégedetten visszajön a megrendelő, abból akár nagy munka is lehet. Nálunk minden esetben személyes megbeszélések alapján készülnek az egyedi munkák, nem sablonokkal dolgozunk, hanem egyedi igényeket valósítunk meg. Azt gondolom, az is sokat számít a partnereinknek, hogy a munkatársaim egytől egyig több mint tíz éve itt dolgoznak, a legtöbb esetben nem a nulláról kell kezdeni a megbeszéléseket az ügyféllel. Emellett van helyismeretük, magabiztosan mozognak az üzemben és kezelik a gépeket. Jó a munkahelyi légkör, szeretnek itt és egymással dolgozni, rugalmas a hozzáállásuk, mint ahogy én is így viszonyulok hozzájuk – ez mindenképpen nagy előnyt jelent a piacon.

– Mostanában milyen kihívásokkal szembesülnek a mindennapi munkájuk során?

– Néhány évvel ezelőtt átmeneti papírhiány lépett fel, azt gondolom, túlzásba is vitték az „ijesztgetést”, ezért időben vásároltam egy nagyobb mennyiségű papírt, amivel átvészeltük a hiányos időszakot. Mostanára rendeződött ez a helyzet, voltaképpen ma semmi nem gátolja a mindennapi ügymenetet. Egyébként is optimista természetem van, nem szeretem a panaszkodást, inkább a megoldást keresem. Örülök, hogy mindig van elég munka. Azért is tudjuk teljesíteni a megrendeléseket, mert több helyi vállalkozással együttműködünk. Jó kapcsolatot ápolunk a konkurenciával, időnként kisegítjük egymást, ha valakinek épp nem áll rendelkezésére mondjuk egy gép vagy berendezés az adott munka kivitelezéséhez. Rengeteg gépet lehetne venni a nyomdába, de csak egy bizonyos mértékig érdemes fejleszteni, és ha másnál elérhető közelségben van kapacitás, érdemes azzal a vállalkozással kooperálni.

– Merre fejlődik tovább a Dekorsprint, mik a közeli terveik?

– Egyrészt a telephelyünk mérete korlátozott, ami nem teszi lehetővé a nagyobb fejlődést. A jelenlegi vállalkozást szeretném minél jobb színvonalon működtetni. Illetve kiszámíthatónak maradni, ha valaki hozzánk fordul az igényével, akkor tudja, hogy kiváló minőségre, odafigyelésre és gyorsaságra számíthat a Dekorsprintnél.

K.T.