Innováció, új technológiák, magas szakmai ismeret, kiváló vállalati rendszer

A GLT Delta Kft. többgenerációs, családias értékrendű vállalkozás. Középületek, irodák, ipari létesítmények épületgépészeti rendszereinek teljes körű kivitelezésével foglalkozik. Az Európa tíz leginnovatívabb építőipari cége közé 2023-ban beválasztott, közel 100 főt foglalkoztató vállalkozás egy modern, 1500 m2-es, robotokkal felszerelt gyártócsarnokot épített fel Szigetváron, a már meglévő üzemük mellé. A GLT-előregyártott rendszerek lényege, hogy komplexen, a helyszíni 3D-felméréstől kezdve a kompakt gépészeti rendszerek legyártásán át a helyszíni szerelésig, majd a karbantartásig mindent magába foglal. Az előregyártott elemek felhasználásával gyorsan és hatékonyan szerelhető össze bármely gépészeti központ. A GLT Szigetvár Kft. munkáját Szigetvár Gazdaságáért Díjjal ismerte el a kamara.

A díjat a GLT Szigetvár Kft. azóta nyugdíjba vonult ügyvezetője, Bittner Róbert vette át.

– Miért köteleződött el a vállalkozás az innováció mellett és ez miként segíti elő a sikerét?

– Az innovációban lehetőséget látunk, hogy jobban és ügyesebben tudjuk elvégezni a munkánkat. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az innováció ne legyen öncélú. A célunk az, hogy az innovatív megoldásoknak legyen kézzel fogható eredményük és ezt minden szinten jól ki tudjuk használni. Például nemcsak a tervezői szinten használunk új technológiákat, 3D-modelleket stb., hanem a szerelőink nagy része is már képes és szereti is a 3D-modell terveket tableten megjeleníteni az építkezések helyszínén. Ez, úgy gondolom, hogy hatalmas előrelépés, hogy nemcsak veszünk egy csúcsszuper robotot, amivel sok kézi munkaerőt kiváltva hatékonyabban tudunk dolgozni, de a szerelő- és a gyártócsapatunkat is képezzük, hogy minél nagyobb hozzáadott értéket tudjanak teremteni – mondja Cserkuthy András, a leányvállalat GLT Szigetvár Kft. anyacége, a GLT Delta Kft. ügyvezető igazgatója.

– Azt gondolom, hogy nem csak innovatív megoldásokkal lehet sikeresnek lenni. Akár egy őszinte becsületes hozzáállás vagy a nagyon magas szakmai ismeret, esetleg akár a kiválóan felépített vállalati rendszerek is jelenthetik a siker kulcsát. Ezekre mi is törekszünk, azonban talán nem is igazán a mai, hanem a jövőbeni sikerünk kulcsa az, hogy most fektetünk be olyan megoldásokba, amikkel majd évek múlva tudunk igazán hatékonyak lenni és magasabb értéket teremteni a megrendelőink számára. A fent említett értékek mellett ezzel leszünk igazán sikeresek.

K.T.