Újjáéledt és prosperáló vállalkozássá vált a mohácsi székgyár

A kárpitos- és lamináltbútor gyártással foglalkozó mohácsi Sella&Decor Kft. ügyvezetőjét, Vágner Attilát a cég jogelődjének akkori menedzsmentje kérte fel a vállalkozás vezetésére. A szektor nehéz gazdasági helyzete ellenére ő elvállalta a felkérést. Kitartó, következetes munkájának, szakmai hozzáértésének és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a vállalkozás életben maradt. A túlnyomórészt exportra termelő cég legutóbbi technológiai és foglalkoztatást bővítő fejlesztései a társaság stabil, nyereséges működésének biztosításán túl a munkahelyek megtartása mellett a foglalkoztatottak számának megduplázásához is hozzájárultak. Vágner Attila munkáját a kamara Dr. Fáy Mihály-díjjal ismerte el.

 

– Cégünk sikeres működésének kulcsa a kollégáim elszántsága. Amikor bejelentették, hogy az előd cég megszűnik, nem mindenki hagyta el a süllyedő hajót, és amikor lehetőség nyílt arra, hogy folytassuk, vállalták a közös munkát. A szakmai tudásuk és az odaadó hozzáállásuk jelenti cégünk alapját. A sikerhez az is hozzájárul, hogy jelentősen megváltozott a cégmenedzsment, új tulajdonosként a fejlesztések jelentenek számomra prioritást. Több sikeres pályázat eredményeként felújítottuk a gépparkot, ezzel együtt most egy olyan eszközállománnyal és ingatlantömeggel, valamint szakmai tudással, felkészültséggel rendelkezünk, amellyel rugalmasan tudunk reagálni a piaci igényekre.

– Cégvezetőként mi a személyes motivációja?

– Szükségem van az új kihívásokra, ez pedig egy olyan szakmán belüli kihívás volt, ami megléphető volt számomra. Ki tudtam tűzni magam elé reális célokat, amelyek megfelelően motiváltak. Növeltük a piaci részesedésünket, modernizáltuk az eszközállományt stb. – ezek olyan sikerélményt adtak, fokozatosan, egymásra épülve, amelyek ma is előrevisznek és kitöltik az életemet.

– Miként része a helyi gazdaságnak a Sella&Decor Kft.?

– Ha külső segítségre, alvállalkozóra van szükségünk a termékeink elkészítéséhez, az egyedi megrendelések teljesítéséhez, akkor mindig helyi kisvállalkozókkal dolgozunk együtt. Örülünk a kapcsolódásoknak, magam rendszeresen részt veszek a város által szervezett vállalkozói kör találkozóin, ahol a legnagyobb foglalkoztatók, gazdasági szereplők cserélnek információt a városvezetéssel – ez minden fél és a helyi gazdaság számára is számos előnnyel jár.

K.T.