Hírlevél – 2024.10.10.

 

Kamarai Kétperces

Kamarai Kétperces

Ön a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara hírlevelét olvassa.
#A vállalkozó szerint
Kamarai Fenntarthatósági Klub

A fenntartható működés növeli a vállalatok versenyképességét, hiszen egyre több fogyasztó és üzleti partner preferálja azokat a cégeket, amelyek elkötelezettek a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás iránt.

Fontos tudatosítanunk, hogy a bolygónk egy ökológiai-klimatikus katasztrófa felé halad, melynek megállítására már csak ebben az évtizedben van módunk. Szóval a fenntarthatóság nem egy üres szlogen, hanem az emberiség jövőjének záloga. Így nemcsak üzleti, gazdasági kérdésként szükséges rátekintenünk, hanem belső küldetésként is. A vállalkozásban rejlő potenciál óriási abban a tekintetben, hogy milyen hatalmas társadalmi erőt képesek mozgósítani egy-egy jó cél érdekében. A profitorientált vállalkozások a gazdasági színtéren kifejlesztett és vállalati kultúrájukba beépült hatékonyságukat itt az idő, hogy az élet védelme érdekében is latba vessék. Egy vállalkozás vezetője és alkalmazottai, akkor érzik igazán jól magukat, ha a vállalkozásuk nem szimplán egy munkahely, hanem egy olyan közösség is melynek nemes küldetése van. Itt kapcsolódik legjobban össze a fenntarthatóság és a nyereségesség egy igazán jövőbe mutató cégnél… Itt az idő fordulatot váltanunk és elindulni egy ilyen úton…

Dr. Dittrich Ernő

Dr. Dittrich Ernő
(Hidro-Consulting Kft.)

A kamara partner abban, hogy a vállalkozások minél előbb meg tudják valósítani fenntarthatósági terveiket, 2024. november 7-én elindítja a Kamarai Fenntarthatósági Klubot.

A Kamarai Fenntarthatósági Klub azzal a céllal jött létre, hogy ebben egymást segítsék a cégek, tapasztalatcserével, tudásátadással, együttműködéssel és kreativitással. Lehetőséget nyújt új ötletek és megoldások kidolgozására, amelyekkel hozzájárulhatnak a fenntarthatóbb jövőhöz. Emellett szakértői előadások révén mélyebb ismereteket szerezhetnek a résztvevők. A közösség motiválhatja a tagokat a fenntarthatóbb döntések meghozatalára a mindennapi életben.

Várjuk jelentkezését ezen a linken.


#Dél-Dunántúli Gazdaság

HR nélkül lehet, de nem érdemes; A Soft Flow pécsi kutatóközpontjában találtak otthonra a PTE Művészeti Kar hallgatóinak alkotásai; Hiánypótló agrármenedzsment-képzés indul; Táborokban is népszerűsítik a természettudományokat. Megjelent a Kamara Dél-Dunántúli Gazdaság magazin októberi száma. Olvasson bele!


#Gazdaság

Ismerje meg a Kamarát: Ismerjük meg egymást! Várjuk a vállalkozásokat egy kötetlen tájékoztatóra, hogy részletesen megismerhessék az igénybe vehető kamarai szolgáltatásokat és együtt megtaláljuk azokat a területeket, ahol kölcsönösen egymás segítségére lehetünk!

Generációk a munkahelyen Valóban léteznek különbségek? Ha érdekli a téma, vegyen részt a Humán Klub legközelebbi, nyílt ülésén.

Optimalizálja a helyi iparűzési adó és innovációs járulékfizetési kötelezettségeit a Kúria új döntése alapján!

Tájékozódjon a kutatás-fejlesztés és innováció (KFI) területén elérhető forrásokról“Innováció a KKV szektorban”.

Mire kell felkészülni a cégnek, hogy teljesítse a NIS2 irányelvnek való megfelelést? Tudja meg a TMKIK rendezvényén!



#Nemzetközi

Védje márkaidentitását és termékterveit több piacon is! Pénzügyi támogatás a védjegyek és formatervezési minták bejelentésével kapcsolatos díjakhoz az EU-n belül. KKV-k támogatása a világpiacra lépés során.

Nemzetközi gazdasági hírek – Olvasson az uniós gazdasági, üzleti vonatkozású hírekről és szakpolitikai aktualitásokról.

#Lapszemle

NIS2 – Alig pár hét és itt a következő fontos határidő, ami további feladatokat is jelent minden, a kiberbiztonsági tanúsításról szóló jogszabály által érintett szervezet életében, amiket Nagy Imre foglalt össze (Zetron Kft.)

Kónya Dánielt (Körber Hungária) arról kérdeztük, a vállalkozásoknál hol van az a létszámhatár, amikor már nem nélkülözhetik egy HR-szakember közreműködését.



#Üzleteljünk a világban

Nemzetközi üzleti partnerségi ajánlatok

Brit fenntartható divatmárka európai textilgyártókkal keres együttműködést.

Svéd gyártó cég vékony alumínium bevonatú acéllemezt keres egyedi festékeltávolító infravörös rendszeréhez.

A lengyel vállalat feladat- és folyamatautomatizáláshoz keres fejlett AI-alapú szoftvert (ML, NLP, NLG és a felhőalapú integráció) biztosító partnert. A cél az említett technológiák integrált felhasználásával egy fejlettebb és hasznosabb eszköz létrehozása

Lakberendezési tárgyakra és háziállatoknak szánt kiváló minőségű termékekre szakosodott lengyel varróipari vállalkozás partnereket keres együttműködésre.

Svéd gyártóvállalat és fémalkatrészek teljes körű beszállítója alvállalkozókat keres megmunkálás és hegesztés területén.
A teljes üzleti adatbázis itt érhető el, angol nyelven.

Nem találja, amit keres, vagy be szeretne kerülni az Enterprise Europe Network adatbázisába?
Írjon e-mailt munkatársainknak: