Szakképzés

Mesterek lettek

Június utolsó hetében gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő mestervizsgát tartottak a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

Bővebben »

DDGK ösztöndíjak átadása

2020 januárjában immár 4. alkalommal írt alá támogatási megállapodást a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szervezet: PBKIK) a PSZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumának Lőrincz Alapítványával és a KSZC Nagyatádi Ady Endre

Bővebben »

Online önismereti tréning az iskolákban!

A kamara, röviddel az iskolák digitális oktatásra történő átállása után a pályaválasztási kínálatát kibővítette online szolgáltatásokkal. Az egyik legnépszerűbb az osztályfőnöki óra mellett az önismereti tréningfoglalkozás.

Bővebben »

Pályaorientáció online térben is!

Az iskolák digitális munkarendre történő átállását követően, kamaránk pályaorientációs csapata gyorsan alkalmazkodva a rendkívüli helyzethez, rövid időn belül elkészítette online pályaorientációs kínálatát.

Bővebben »

Elmarad a mohácsi szakmabemutató

Idén április 17-n már negyedik alakalommal került volna megrendezésre Mohácson a Szakmák Napja szakmabemutató kiállítás. A szervezők úgy döntöttek a rendezvényt nem tarják meg az eredeti időpontban.

Bővebben »

KÖZLEMÉNY – SZKTV és OSZTV döntő

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020. április 20-22-ére meghirdetett Szakma Sztár Fesztivált, illetve a fesztiválon megrendezésre kerülő SZKTV és OSZTV döntőket, a világszerte fokozódó koronavírus járványra tekintettel lemondjuk.

Bővebben »

Versenyben a robotkarok

10 napjuk volt azoknak a csapatoknak összeszerelni a hidraulikus robotkart, akik jelentkeztek a Gép-ésszel gépipari szakmaismereti versenyre.

Bővebben »

Orientációs évfolyam szakmatanulás előtt

Az orientációs, szakképzést előkészítő évfolyam a pályaválasztásban bizonytalan, az általános iskolát kompetenciahiányokkal befejező, magatartási zavarral, tanulási nehézségekkel küzdő diákok számára lehet alternatíva.

Bővebben »

Újabb EuroSkills válogató Pécsen

A januári festő, díszsítőfestő versenyszám után, 2020. február 14-én a szárazépítő szakma válogató versenyének adott helyszínt az országszerte egyedülálló tanműhelyi adottságokkal rendelkező Pollack Mihály Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola.

Bővebben »

Ösztöndíj, juttatás, támogatás a szakképzésben

Megjelent a korábban elfogadott szakképzési törvény végrehajtási rendelete, melyben részletesen olvasható a havi ösztöndíj mértéke, a szakma megszerzéséhez kapcsolódó egyszeri pályakezdési juttatás és a rászorultsági helyzet alapján igényelhető támogatás.

Bővebben »

Tanulói juttatás féléves emelése

A Szakképzési törvény előírásának megfelelően a tanulószerződéssel rendelkező tanulók pénzbeli juttatását a januári minimálbér felülvizsgálata és emelése után, a félév váltás után is emelni szükséges. Az emelés mértékének megállapításához a

Bővebben »

SZKTV/OSZTV írásbeli megoldások

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a www.szakmasztar.hu oldalon megjelentek a tanév SZKTV és OSZTV versenyeinek írásbeli feladatsorai és megoldásai. A versenyzőknek február 5-én szerdán reggel 8.00 és 15.00 óra között lesz

Bővebben »

Skill’s válogató Pécsen

2020. január 24-25-én a Pécsi SZC Pollack Mihály Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája adott otthont a EuroSkills Graz 2020. hazai festő, díszítőfestő válogató versenyének 3 soproni, 4 kaposvári és 5 pécsi

Bővebben »

A pályaválasztás szereplői

Gyerekek, szülők, vállalkozások, iskolák, pedagógusok. Ők mind részt vesznek a pályaválasztási döntésben. A 2019 évben úgy alakítottuk a pályaorientációs programjainkat, feladatainkat, hogy MINDENKI részt vegyen ebben a feladatban! Méghozzá egyszerre…

Bővebben »

Képzőhelyek figyelem!

A 2020. január 1-jén hatályba lépett új szakképzési törvény jelentős változást hoz majd a szakmai gyakorlatos diákok foglalkoztatásában.

Bővebben »

Indulnak a pályaorientációs szakmaismereti versenyek!

A hagyományokra épülő szakmaismereti versenyek 2020 tavaszán is megrendezésre kerülnek, melyekben idén jelentős és izgalmas változásokat hoztunk. A verseny alatt gépipari, elektronikai-elektrotechnikai, a járműtechnikai és építőipari szakterület ismerhetőek meg.

Bővebben »

Versenyeznek a legjobbak

Idén indul a 13. Szakma Kiváló Tanulója Verseny. Ezt minden évben az Innovációs és Technológiai Minisztérium hirdeti meg, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen.

Bővebben »
Eseménynaptár
« 2020. augusztus » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
szo 08

#AgroFood – belarusz mezőgazdasági termékek és berendezések

június 16. @ 08:00 - augusztus 19. @ 17:00
szo 08

Tajvani Smart City Summit & Expo online

július 1. - augusztus 31.
hét 10
hét 10

India Virtual FMCG & Supply Chain

augusztus 10. - augusztus 14.
hét 17

Üzleti ajánlatok az EU-ból