Pro Architectura díjat kapott a mohácsi vízimalom

Pro Architectura díjban részesült a Mohács mellett található ipartörténeti emlék, a Szent Miklós Vízi- és Taposómalom. Az elismerést az Építtető kategóriában kapta meg Mohácsi Bugarszki Norbert, aki társadalmi, családi összefogással mentette meg a romos épületet és hozott létre rendezvények befogadására is alkalmas közösségi teret.

Mint a díj méltatásában olvasható: „Mohácsi Bugarszki Norbert a jó gazda odaadásával nem csak az épületet állította helyre, de a vízügyi levéltárból kikutatott adatok alapján a vízikereket, és a korábbi 3 db őrlőberendezésből egyet újjá is építtetett. A kis malmok ideje lejárt, kevés megmutatható példa maradt, de ezeket általában értő és vigyázó emberek gondozzák, akik elhivatottságból szánnak pénzt és energiát a még megmutatható értékek megőrzésére.”

Pro Architectura díjban részesült a Mohács mellett található ipartörténeti emlék, a Szent Miklós Vízi- és Taposómalom. Az elismerést az Építtető kategóriában kapta meg Mohácsi Bugarszki Norbert, aki társadalmi, családi összefogással mentette meg a romos épületet és hozott létre rendezvények befogadására is alkalmas közösségi teret. Mint a díj méltatásában olvasható: „Mohácsi Bugarszki Norbert a jó gazda odaadásával nem csak az épületet állította helyre, de a vízügyi levéltárból kikutatott adatok alapján a vízikereket, és a korábbi 3 db őrlőberendezésből egyet újjá is építtetett. A kis malmok ideje lejárt, kevés megmutatható példa maradt, de ezeket általában értő és vigyázó emberek gondozzák, akik elhivatottságból szánnak pénzt és energiát a még megmutatható értékek megőrzésére.”