Szakképzési Díj 2019

Kiemelkedő projektje, kezdeményezése van, melyek jelentős mértékben és példamutató módon segíti elő a gyakorlatorientált szakképzést Magyarországon?
Legyen Ön 2019 nyertese!

A Szakképzési Díjat a DUIHK (Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara) hozta létre 2013-ban azzal a céllal, hogy ösztönözze a magyarországi szakképzési rendszer fejlesztését és emelje a gyakorlatorientált szakképzés társadalmi megbecsülését Magyarországon.
A Szakképzési Díj Fővédnöke: Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A Díjra magyarországi székhelyű vállalatok, közintézmények, iskolák, civil szervezetek, vagy akár magánszemélyek is pályázhatnak még folyamatban lévő vagy mostanában lezárult projektekkel, vagy kezdeményezésekkel.

A díjazott kategóriák:

  • MOTIVÁCIÓ
  • KOOPERÁCIÓ
  • INNOVÁCIÓ

Az elmúlt három évben beérkezett számos színvonalas pályázat azt bizonyítja, hogy sok vállalat, iskola és egyéb szervezet már felismerte a gyakorlatorientált, duális jellegű képzés jelentőségét és pozitív hatásait, illetve tervezi, vagy már meg is tette efelé az első lépéseket.

Korábbi évek baranyai nyertesei:

2018 INNOVÁCIÓ kategóriában:
Penta Unió Zrt. Pécs, a „Könyvelő kAPPtár tanuló mobilapplikáció a szakképzésben” projektért

2016 MOTIVÁCIÓ kategóriában:
Hauni Hungaria Kft., Pécs

2015 KOOPERÁCIÓ kategóriában:
Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter, Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Pécs

A pályázattal kapcsolatos főbb tudnivalókat, a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat megtalálja a szakkepzesidij.hu honlapon.

A pályázatokat 2018. 12. 15-ig lehet benyújtani.