Új, négycsillagos minőségű szálloda épül Harkányban

Még alig telt el néhány év a harkányi Xavin Hotel teljes megújítása óta, a vállalkozást üzemeltető Végi család máris egy új építkezésbe kezdett. A jelenlegi szálloda közelében egy kisebb szálláshelyet hoznak létre, ragaszkodva a Xavinban megszokott magas minőséghez. A nyitást jövő tavaszra tervezik. 

A Xavin Hotel Harkány egyik legszebb parkjában helyezkedik el, a gyógy- és strandfürdő szomszédságában. 2014-re kívülről és belülről is teljesen megújult, minőségi anyagokkal, igényes, exkluzív bútorokkal kényelmes és impozáns belső tereket hoztak létre. Bővült a kínált szolgáltatások köre, így a négycsillagos szálloda már a kerékpáros turistákat, az allergiásokat, a mozgásszervi betegséggel küzdő, valamint a pikkelysömörben szenvedő betegeket is magasabb színvonalon képes kiszolgálni. A projekthez EU-s pályázatot is igénybe vett a vállalkozás. Mindezt Végi Jánosnétól, a Xavin Kft. ügyvezetőjétől tudjuk meg, aki arról is beszámol, hogy ezzel nincs vége a fejlesztéseknek.

– Tavaly nyáron egy új projektbe kezdtünk, egy 22 szobás szállodát építünk nem messze a jelenlegi hoteltől. Első körben 16 szoba valósul meg, a harkányi fürdő főbejáratától mintegy 150 m-re. Néhány évvel ezelőtt megvettük a valamikori Nimród éttermet, az épületet szinte teljesen lebontottuk, és annak a helyén épül a szálloda – válaszolja a Mi újság? kérdésre Végi Jánosné.

– Miért fogtak bele ebbe a beruházásba?

– 10 évvel ezelőtt vásároltuk meg a telket, ami nagyon jó helyen van. Ez az egyik oka, hogy szeretnénk jól hasznosítani az ingatlant. Másrészt pedig folyamatosan azon gondolkodunk, hogy miként hozhatnánk létre új dolgokat, itt adódott a lehetőség, így belefogtunk. Az új szálloda karaktere a Xavinéhoz hasonló lesz, mint ahogy a szolgáltatások körében és színvonalában sem térünk el a jól bevált formulától. Úgy gondoljuk, hogy azt, amit jelenleg is csinálunk, szeretik a vendégeink, a visszajelzések is ezt mutatják, mind az utazási irodával érkezők turisták, mind a privát vendégek megtalálják nálunk a számukra fontos minőséget. Vendégeink jelentős része visszatér, sokszor előfordul, hogy teltházzal működünk, ezen a helyzeten enyhít a most épülő új ház, amely ugyanúgy ki tudja elégíteni az igényeket, mint a jelenlegi szálloda.

– Egy szálloda építése, berendezése jelentős anyagi ráfordítást igényel. Esetleg pályázati segítséget is igénybe vesznek?

– Európai uniós támogatásra most nem pályáztunk, de az önerő mellé 0%-os hitelt vettünk fel. Ennek az igényléséhez majdnem olyan szintű pályázati anyagot kellett összeállítani, mint egy uniós pályázathoz. A szálloda valóban igen költséges beruházás, nem elég a felhasznált anyagokra, a berendezésre figyelni, számos olyan feltételnek meg kell felelni, amelyeket előírnak a hatóságok. Ezek mind pluszköltséget jelentenek.

– A vendégek részéről milyen elvárások vannak ma egy szállodával kapcsolatban?

– Nemcsak a vendégek igénye, hanem a miénk is, hogy nagyon jó minőségű alapanyagokat használjunk a burkolatokat, a belső berendezést, a bútorzatot illetően, nem beszélve a textíliákról, a függönyökről, az ágymatracokról. Harkányba a vendégek jelentős része a gyógyfürdő miatt érkezik, az itteni kezeléseket, a pihenést egészítjük ki a komfortos vendégfogadással. Ma már nagyon oda kell figyelni a minőségre. A központi klíma, a lift, a wellness alap, ahhoz, hogy a szálloda jól eladható legyen, mindenképpen rendelkezni kell ezekkel a magas minőségű szolgáltatásokkal. Emellett roppant fontos, hogy milyen ételt kap a vendég, milyen színvonalú a vendéglátás. Mindennek topon kell lennie, mert ha valami nem olyan, akkor az az egy lerontja a többi szolgáltatás színvonalát. Erre érzékenyek is a vendégek.

– A most épülő szálloda miben lesz különleges?

– A négycsillagos kritériumoknak meg fog felelni. Olyan építészeti megoldásokra törekedtünk, amelyek a vendégek kényelmét szolgálják. Tágas fürdőszobákat, kényelmes alapterületű szobákat és teraszokat építünk, itt magunk alakítjuk a belső terek elrendezését. Az épület már áll, most zajlik a festés, burkolás, reméljük, a jövő turisztikai év kezdetére teljesen készen leszünk. Tavasszal szeretnénk fogadni az első vendégeket, de addig meg kell találnunk a leendő munkatársainkat, ami ma bizony embert próbáló feladat.